Ad Code

Responsive Advertisement

AGRO GROUP SP ZOO - ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΠΑΤΗ με "Πολωνική" εταιρεία που υποτίθεται λειτουργεί ως χονδρέμπορος ειδών!

 


Είμαστε Έλληνες εισαγωγείς τροφίμων και ποτών με ίδια εταιρεία στην Γερμανία.


Βρήκαμε την εταιρεία AGRO GROUP SP ZOO https://agrogroupl.com.pl μέσω πλατφόρμας εμπορίας προϊόντων, ώστε να προμηθευτούμε προϊόντα που υποτίθεται παρείχε ως υπερ-χονδρέμπορος 

Είδαμε το εντυπωσιακό site τους, μιλήσαμε στα τηλέφωνα της εταιρείας τους.




Αφού εξαντλήσαμε τα διαδικαστικά, όπου συμφωνήθηκε η τελική τιμή κόστους των προϊόντων, όπου η τελική τιμή περιελάμβανε και τα μεταφρικά, κάναμε την κατάθεση μέσω του e-banking της Γερμανικής μας εταιρείας. 

Ενώ λοιπόν η συμφωνία μας ήταν πως τα προϊόντα θα φτάσουν στην εταιρεία μας στην Αθήνα, χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση, (DDP), όπως αναγραφόταν και στο proforma. 



Αμέσως μόλις έλαβε o συγκεκριμένος τα χρήματα του προτιμολογίου, την ίδια ακριβώς ημέρα, μας ζήτησε επιπλέον χρήματα δεδομένου - όπως μας είπε - πως τα προϊόντα βρίσκονται ήδη (!!!!) στα σύνορα της Β. Μακεδονίας με την Ελλάδα και θα έπρεπε να πληρωθούν φόροι και ασφάλειες και μεταφορικά και διάφορα, χρήματα τα οποία - υποτίθεται - θα μας επιστρέφονταν στην παράδοση.

Τιμολόγιο δεν μας έστειλε, παρά μόνο ένα γελοίο δελτίο αποστολής με χρέωση μεταφορικών με κατάθεση μάλιστα σε μια τουρκική τράπεζα.



Φυσικά, άμεσα καταλάβαμε σε τι περίπτωση πέσαμε.

Υπαναχωρήσαμε και το κάναμε σαφές, τόσο στα κανάλια συζήτησης μεταξύ μας, whats up και τηλεφωνικά, όσο και εγγράφως στο email του με εταιρική επιστολή και ζητήσαμε την άμεση επιστροφή των χρημάτων που καταθέσαμε ήδη από τις 19/12/2023, ποοσού 3.008,72 ευρώ.





Από τότε έχει ξεκινήσει το όχι θα επιστρέψω σήμερα, όχι θα κάνω την κατάθεση αύριο, με διάφορες δικαιολογίες...





Πλέον δεν απαντά στις κλήσεις και στα μηνύματα μας και προσπαθούμε να βρούμε βοήθεια μέσω της Πολωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και στην Γερμανία, ενώ έχει επιληφθεί το νομικό μας τμήμα, τόσο της Ελληνικής Εταιρείας που θα παραλάμβανε τα προϊόντα έχοντας ήδη κλείσει συμφωνίες όσο και της γερμανικής εταιρείας όπου έκανε και την κατάθεση των χρημάτων προς του "μεγαλεμπόρους". 

Να ευχαριστήσουμε φυσικά την Ελληνική Πρεσβεία, για την ευγένεια τους και την βοήθεια τους, φυσικά έχουμε απευθυνθεί ήδη στην Πολωνική Αστυνομία και το αντίστοιχο τμήμα ηλεκτρονικής απάτης της Ε.Ε. αλλά και στην interpol όπου έχουμε κοινοποιήσει την υπόθεση και αναμένουμε ενημέρωση τους αφού έχουμε ήδη αποστείλει όλα όσα δικαιολογητικά και στοιχεία που αποδεικνύουν την απάτη μας ζήτησαν.

Δεύτερο βήμα, θα είναι η εύρεση δικηγόρου στην Πολωνία όπου θα αναλάβει την υπόθεση.

Ακόμη και τα ηλεκτρονικά μέσα που χρησιμοποιεί ο συγκεκριμένος ή οι συγκεκριμένοι, όπως το site και ο αποκλεισμός τους από το διαδίκτυο ώς έχουν σήμερα, για να μην υπάρξουν άλλα θύματα σαν εμάς, από άτομα που αμαυρώνουν τελικά, και την έννοια του εμπορίου γενικότερα αλλά και την εμπιστοσύνη  των εμπόρων κέρδος γενικότερο θα είναι.

Δεν είναι πλέον προσωπικό. 

Δυστυχώς η απάτη αναπτύσσεται ταυτόχρονα με την επιχειρηματικότητα. Και όλα είναι ρίσκο σήμερα. 

Μας εξαπάτησε κάποιος, και δέσμευσε πόρους των εταιρειών μας, πόρους χρήσιμων για την ανάπτυξη μας σε δύσκολες εποχές.

Και αν σήμερα την "πατήσαμε" εμείς χάνοντας 3.000 ευρώ τουλάχιστον να αποκλείσουμε όσο μπορούμε άλλους επιχειρηματίες από το να πέσουν στα νύχια των επιτηδείων.

Με απεριόριστη εκτίμηση...

Θ.Τ.

Υ.Γ. Opinionon Team

Όλη η αλληλογραφία καθώς και τα εταιρικά στοιχεία των αποστολέων της καταγγελίας είναι στην διάθεση του site προς κοινοποίηση σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η καταγγελία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα προστασίας των καταναλωτών. 
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement