Ad Code

Responsive Advertisement

Έρχονται οι αγρότες από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν


Έφτασαν οι πρώτοι τα ξημερώματα από την Κρήτη


Οι αγρότες κατεβαίνουν, με τρακτέρ, λεωφορεία, πλοία και αυτοκίνητα, στην Αθήνα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα το πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Στόχος του συλλαλητηρίου είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών, αφού η ΕΕ έχει επιβάλει «περιβαλλοντικούς όρους», την ίδια στιγμή που αγροτικά προϊόντα καταφθάνουν στην Ευρώπη από τη Νότια Αμερική και από την Ουκρανία με μειωμένους δασμούς.

Πρώτοι έφθασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά οι αγρότες από την Κρήτη


Έδεσαν λίγο μετά τις 06:30 τα δύο πλοία που μετέφεραν αγρότες από την Κρήτη προκειμένου να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες που έφθασαν από το Ηράκλειο και τα Χανιά θα συναντηθούν στο λιμάνι και από εκεί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έφθασαν στον Πειραιά περί τους 200 αγρότες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο χωρίς τρακτέρ, καθώς το κόστος μεταφορά τους είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Την ίδια στιγμή ξεκινά η κάθοδος προς την πρωτεύουσα, με στόχο, σύμφωνα με ανακοινώσεις, στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας ξεκινούν το πρωί με τα τρακτέρ τους από το Κάστρο Βοιωτίας.

Από τη Βόρεια Ελλάδα αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ημαθία έχουν ήδη φορτώσει εννέα τρακτέρ σε νταλίκες για να τα μεταφέρουν μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας ενώ με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να ταξιδέψουν άλλα έξι τρακτέρ.

Αναμένεται να προστεθούν πάνω από 30 τρακτέρ από την περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας ενώ στο Σχηματάρι θα προστεθούν άλλα 15 τρακτέρ από την Εύβοια.

Ο τελικός αριθμός των τρακτέρ δεν μπορεί να προβλεφθεί καθώς ενισχύσεις αναμένονται από σημεία της Θήβας και της Αττικής.

Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα θα μεταβούν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Οι αγρότες από την Δυτική Ελλάδα και από τα μπλόκα της Πελοποννήσου αναμένεται να συναντηθούν στην περιοχή των Μεγάρων, πριν κατευθυνθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Επίσης, αγρότες έφθασαν στις 06:30 από την Κρήτη, με τα πλοία της γραμμής από Ηράκλειο και Χανιά, εκπροσωπώντας την αγροτική φωνή της Κρήτης στο συλλαλητήριο.

Θα επιτραπεί στους αγρότες να σταθμεύσουν τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα είναι υποχρεωτικά ανοιχτές οι δύο λωρίδες της οδού Πανεπιστημίου, προκειμένου να μην μπλοκάρεται η κίνηση, ενώ τους απαγορεύτηκε το να περιφέρονται άσκοπα με τα τρακτέρ στο κέντρο.

Με συνοδεία περιπολικών της ελληνικής αστυνομίας θα γίνει η κάθοδος των τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:


-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement