Ad Code

Responsive Advertisement

Η σφαγή του Κφαρ Αζά: Αποκεφάλισε και έκαψε βρέφη η Χαμάς - Σκληρές εικόνες και βίντεο


«Είναι μακελειό, είναι τρομοκρατική ενέργεια». Φρίκη με καμένα πτώματα παιδιών στο Κφαρ Αζά του Ισραήλ.

 
Εικόνες απόλυτης φρίκης έρχονται στη δημοσιότητα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Χαμάς πραγματοποίησε μαζικές δολοφονίες μικρών παιδιών στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανταποκρίτρια από την Βρετανία, βρέθηκαν αποκεφαλισμένα πτώματα μικρών παιδιών σε κιμπούτς. Τα πτώματα βρήκε ο Ισραηλινός στρατός στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, όπου ανταποκριτές πλησίασαν σε σπίτια και βρήκαν «αναποδογυρισμένα παιδικά κρεβάτια».

Σε άλλα πλάνα από βίντεο και φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα social media, φαίνονται θολά πτώματα παιδιών στα οποία η Χαμάς όπως φαίνεται, τα έκαψε ζωντανά.

Στρατιώτες είπαν στον διεθνή συντάκτη του BBC, Τζέρεμι Μπόουεν, ότι η Χαμάς εισέβαλε, καίγοντας σπίτια και σκοτώνοντας οικογένειες στο χωριό Kfar Aza (Κφαρ Αζά), τον τόπο σφαγής όπου στόχευσε η Χαμάς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. 

Error loading embed...


«Βλέπετε τα μωρά, τις μητέρες, τους πατεράδες, στις κρεβατοκάμαρές τους, στα δωμάτια προστασίας, και πώς ο τρομοκράτης τους σκοτώνει. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι μακελειό, είναι τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Ισραηλινός υποστράτηγος Ιτάι Βερούβ.

«Είναι κάτι που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Είναι κάτι που φανταζόμασταν από τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας στο πογκρόμ στην Ευρώπη και αλλού. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στη σύγχρονη ιστορία», σημείωσε ο ίδιος».
«Πείτε στον κόσμο τι είδατε εδώ»

Τα ισραηλινά στρατεύματα πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να περισυλλέξουν τους νεκρούς, κάτι που δεν είχαν καταφέρει έως τώρα καθώς ακόμα μάχονταν εναντίον ενόπλων και προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τις παγίδες τους.

Ενας στρατιώτης φώναξε: «Πείτε στον κόσμο τι είδατε εδώ». Οι στρατιώτες προσπαθούσαν να ασφαλίσουν τα μονοπάτια του κιμπούτς ενώ στο βάθος ακούγονταν περιστασιακά πυρά και εκρήξεις. Μαχητικά αεροσκάφη ακούγονταν να διασχίζουν τον ουρανό, ενώ στο βάθος φαινόταν καπνός να υψώνεται πάνω από τη Γάζα. Οι σειρήνες προειδοποίησαν για ρουκέτες, οι οποίες αναχαιτίστηκαν στον ουρανό.
Τι είναι τα ισραηλινά κιμπούτς που στοχοποιεί η Χαμάς

Ο πόλεμος που ξέσπασε, το Σάββατο (07/10), ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα και πλέον η παλαιστινιακή οργάνωση έχει βάλει στόχο και τα κιμπούτς, τα οποία είναι συλλογικές κοινότητες και το μέλος της κάθε μίας ονομάζεται «κιμπούτσνικ».

Το πρώτο κιμπούτς στο Ισραήλ ήταν το Ντεγκάνια και ιδρύθηκε το 1909 στο βόρειο Ισραήλ. Μάλιστα, το 2010, στη χώρα υπήρχαν 270 κιμπούτς. Όταν δημιουργήθηκαν τα κιμπούτς, λειτουργούσαν με τα σοσιαλιστικά πρότυπα, εφόσον τα μέλη τους έκαναν διάφορες εργασίες και όλες οι ανάγκες τους καλύπτονταν δωρεάν από την κοινότητα. Επίσης, η οικονομία των κιμπούτς στηρίζονταν κυρίως στη γεωργία. Πλέον, ο τρόπος λειτουργίας και η φιλοσοφία των κιμπούτς έχει αλλάξει, καθώς πολλά από αυτά έχουν ιδιωτικοποιηθεί και τα μέλη τους πληρώνουν για διάφορες υπηρεσίες, που παλιά ήταν δωρεάν. Η οικονομία πολλών κιμπούτς από αυτά δεν στηρίζεται πλέον στη γεωργία, αλλά στη βιομηχανική παραγωγή και τις επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας.

Η λέξη «kibbutz» σημαίνει «συγκέντρωση», ωστόσο τα πρώτα ήταν γνωστά ως «kvutzat», που σημαίνει «ομάδα». Το πρώτο κιμπούτς ήταν το Κιμπούτς Ντεγκάνια, ακριβώς νότια της Θάλασσας της Γαλιλαίας. Νέοι Εβραίοι που είχαν προηγουμένως εργαστεί στην αποξήρανση κοντινών ελώδων εκτάσεων με σκοπό τη γεωργία και την ανθρώπινη κατοίκηση, έχτισαν μια κοινότητα για τον εαυτό τους. Η γη αγοράστηκε από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο. Έκαναν σκληρή εργασία για να κάνουν τη γη εύφορη. Αυτοί οι πρωτοπόροι δημιούργησαν μια κοινότητα βασισμένη στη γεωργία.

Μετά την ίδρυση της Ντεγκάνια, ιδρύθηκαν πολλά άλλα κιμπούτς. Πολλά από αυτά επικεντρώνονται γύρω από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας και στην κοιλάδα Ιεζρέελ. Κατά τη διάρκεια των χρόνων πριν από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ, αλλά και μετά τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, δημιουργήθηκαν ακόμα περισσότερα κιμπούτς. Εμφανίστηκαν σε όλο το Ισραήλ από πρωτοπόρες ομάδες, σύμφωνα με τον επίσημο τουριστικό οδηγό του Ισραήλ.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement