Ad Code

Responsive Advertisement

Σπαρτιάτες: Ο Στίγκας διέγραψε τρεις βουλευτές: "Kαθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα"


Εκτός ΚΟ Δημητροκάλλης, Κόντης και Κατσιβαρδάς - Νωρίτερα είχε μιλήσει για «Greek Mafia ή Δον Κορλεόνε», υπονοώντας τον Κασιδιάρη 


- Κατήγγειλε εκβιασμό εις βάρος του
 
Στη διαγραφή τριών βουλευτών των Σπαρτιατών προχώρησε ο πρόεδρος του Κόμματος Βασίλης Στίγκας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Στίγκας, που νωρίτερα είχε καταγγείλει εξωκοινοβουλευτικά κέντρα «Greek Mafia ή Δον Κορλεόνε», υπονοώντας τον Ηλία Κασιδιάρη, που καθοδηγούν τους βουλευτές, έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τους βουλευτές Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Στο κείμενο της επιστολής, ο κ. Στίγκας αναφέρει ως λόγο της διαγραφής: «Δεν νοείται σε μία Κ.Ο. οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς.».

«Εμείς οι "Σπαρτιάτες" αναγνωρίζουμε τον Θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε την Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες», καταλήγει.


«Greek mafia ή Δον Κορλεόνε»


Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο Βασίλης Στίγκας προχώρησε σε σε δημόσια καταγγελία των βουλευτών του τους οποίους αποκάλεσε «καθοδηγούμενους και ποδηγετούμενους» από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Στη συνέχεια προχώρησε και στη διαγραφή τριών βουλευτών, θέτοντας εκτός ΚΟ τους κ.κ. Δημητροκάλλη, Κόντη και Κατζηβαρδά.

Υπονοώντας μάλιστα ότι το εξωκοινοβουλευτικό κέντρο ελέγχεται από τον έγκλειστο στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη είπε ότι λειτουργεί ως «Greek mafia ή Δον Κορλεόνε».

«Θα είδατε κάποιες εικόνες σήμερα. Αρχηγός να μην έχει δίπλα τους βουλευτές του. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά και ίσως καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες» ανέφερε αρχικά ο κ. Στίγκας σχολιάζοντας την επιλογή των 11 βουλευτών του να απέχουν από την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου οι πολιτικοί αρχηγοί συζητούν για τις πυρκαγιές.

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε που λένε πως και τι θα κάνουν και ποτε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης».
«Εκπέμψατε το κύκνειο άσμα της κοινοβουλευτικής σας ομάδας»


Η ομιλία του κ. Στίγκα προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστας Τασούλας.

«Κύριε Στίγκα ουσιαστικά εκπέμψατε το κύκνειο άσμα της κοινοβουλευτικής σας ομάδας με βαρύτατες αιτιάσεις. Θα δω πώς το είπατε στα πρακτικά αλλά πρέπει να υπάρξει και γραπτώς απ την πλευρά σας το σχετικό αίτημα ώστε να εκδοθεί και πρακτικά η ληξιαρχική πράξη», είπε ο κ. Τασούλας.
 

Μόνος και χωρίς τους βουλευτές του στη Βουλή


Ο Βασίλης Στίγκας για άλλη μια φορά βρίσκεται για άλλη μια φορά απομονωμένος από τους βουλευτές του. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται το συνέδριο του κόμματος με τον Βασίλη Στίγκα να αποφεύγει να ορίσει ημερομηνία και τους 11 βουλευτές να θέλουν να γίνει άμεσα.

Ήδη, από την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών βρέθηκε σήμερα ολομόναχος στα έδρανα της βουλής. Σύμφωνα με πηγές του protothema.gr, από το περιβάλλον του Στίγκα γίνεται λόγος για «εκβιασμούς» που δεν θα ανεχθεί. Σημειώνουν μάλιστα, ότι οι λογαριασμοί με τον Ηλία Κασιδιάρη έχουν κλείσει.


Συνειδητοί και συμβολικοί οι λόγοι της απουσίας των βουλευτών


Βουλευτές του κόμματος, ανέφεραν στο protothema.gr, ότι οι λόγοι απουσίας τους είναι συμβολικοί και συνειδητοί. «Βρισκόμαστε σε μια διελκυστίνδα αντιπαράθεσης για το συνέδριο», τονίζει ένας βουλευτής επιμένοντας ότι και οι 11 θέλουν να πραγματοποιηθεί το συνέδριο με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες και την προσθήκη νέων μελών στο κόμμα και να οριστούν τα όργανα. Ωστόσο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να φέρει νέες ισορροπίες στο κόμμα. Μεταξύ άλλων, θα μπορούσε να τεθεί θέμα ηγεσίας και έτσι οι βουλευτές να βρουν την διέξοδο που ενδεχομένως να ζητούν, με θεσμικό τρόπο. Ο Στίγκας, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο, προσπαθεί να «φρενάρει» τις εξελίξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος προσπαθεί να βρει τρόπο να αποφύγει σε αυτή την χρονική στιγμή τη διεξαγωγή συνεδρίου. Πηγές από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί του χρόνου. Και αυτό διότι δεν προκύπτει κάποια έκτακτη ανάγκη καθώς πρόσφατα διεξήχθησαν οι εθνικές εκλογές και η λαϊκή ετυμηγορία είναι ικανοποιητική για τους ίδιους. Στην πραγματικότητα όμως, ο Στίγκας, προσπαθεί να κρατήσει τα ηνία του κόμματος, πάση θυσία. Πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού της βουλής για να διατηρήσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ο Βασίλης Στίγκας χρειάζεται τέσσερις βουλευτές που έχουν ήδη εκλεγεί με τους Σπαρτιάτες.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement