Ad Code

Responsive Advertisement

Η γκλίτσα του ΚΚΕ για τον Τσίπρα και η Παναγία γκέισα - Οι 7 ατάκες από την τηλεμαχία των αρχηγών


Τα «παραθυράκια» που βρήκαν οι πολιτικοί για να απαντούν ο ένας στον άλλον - Ο «βουλκανιζατεράς» διοικητής νοσοκομείου στη Σαντορίνη και τα αυτοκίνητα του Βαρουφάκη - Τι έγινε backstage


Πολιτικό αλλά και… παραπολιτικό διάλογο παρήγαγε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα μετά από σχεδόν τρεις ώρες διάρκειας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε ένα αυστηρό και προκαθορισμένο πλαίσιο μονολόγων, ωστόσο δεν έλειψαν και «λοξοδρομήσεις» ή «παραθυράκια» αφού βρήκαν τρόπους να απευθυνθούν ο ένας στον άλλον δίχως να παραβιάσουν τους κανόνες. Οι απόπειρες αυτές παρήγαγαν και «ατάκες» οι οποίες και έμειναν από το σύνολο της τηλεμαχίας.

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας ξύνεται στη γλίτσα του τσοπάνη με την «προοδευτική διακυβέρνηση»


Από τις χαρακτηριστικότερες φράσεις της τηλεμαχίας ήταν η προσπάθεια του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, να αντικρούσει το… φλερτ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έτεινε χείρα φιλίας προς το ΚΚΕ για ενδεχόμενη συνεργασία λέγοντας πως «τρίβεται στη γκλίτσα του τσοπάνη». «Να μην ξύνεται ο κ. Τσίπρας στην γκλίτσα του τσοπάνη γιατί το τελευταίο προεκλογικό διάστημα ξύνεται πολύ στην γκλίτσα του τσοπάνη όταν απευθύνεται στο ΚΚΕ για την προοδευτική κυβέρνηση «μούφα»» είπε χαρακτηριστικά. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ο οποίος επαναφέροντας την δέσμευσή του για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια είπε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ «ξανασκεφτείτε το λοιπόν αν θα στηρίξετε κύριε Κουτσούμπα».

Η «μπηχτή» για Ανδρέα Παπανδρέου και Χαρίλαο Φλωράκη


Για ακόμη μία φορά κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε, εμμέσως αυτή τη φορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση της Ράνιας Τζίμα για τη νέα γενιά είπε πως οι νέοι δεν θα πρέπει να αναπολούν (δείχνοντας τον κ. Τσίπρα) τον Ανδρέα Παπανδρέου, ή τον Χαρίλαο Φλωράκη, αλλά να μαθαίνουν από το παρελθόν και να στοχεύουν στο μέλλον. Όπως είπε, «η νέα γενιά ξέρει τι θέλει, ξέρει τι ζητάει, έχει γνώση και πείρα αρκετή, γιατί έζησαν οι μικρότεροι την πανδημία. Πρόσφατα βγήκαν στους δρόμους με συνθήματα για την τραγωδία στα Τέμπη. Της λέμε να πάει να ψηφίσει. Η αποχή δεν είναι αντισυστημική ψήφος. Κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη».

Ο φίλος του Ανδρουλάκη και ο ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ που έγινε διοικητής νοσοκομείου επί Τσίπρα


Άλλο ένα περιστατικό που περιελάμβανε τον Αλέξη Τσίπρα και αυτή την φορά ήταν η αποστροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, απαντώντας σε προηγούμενη τοποθέτηση του προέδρου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τσίπρας συμφώνησε με την πρόταση του κ. Ανδρουλάκη για ανοιχτούς διαγωνισμούς για τις διοικήσεις νοσοκομείων και δημοσίων δομών.

Σε επόμενη ερώτηση ο κ. Ανδρουλάκης ενώ μιλούσε για τους νέους, άδραξε την ευκαιρία λέγοντας πως έλαβε μήνυμα από γνωστό του από τη Σαντορίνη ο οποίος του έγραφε πως χαίρεται πως ακούει τον κ. Τσίπρα να συμφωνεί με την συγκεκριμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ, καθώς με μία τέτοια εξέλιξη δεν θα είχε διοικητή νοσοκομείου στο νησί έναν ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, όπως είχε τοποθετήσει κατά τη διακυβέρνησή του ο κ. Τσίπρας.

Η Παναγία Γκέισα και Ινδιάνα από τον Κυριάκο Βελόπουλο


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική, τις αμβλώσεις και την ταυτότητα φύλου, είπε πως ο ίδιος δεν έκανε το εμβόλιο γιατί ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι επιθυμεί με το σώμα του, ενώ τόνισε πως τις πολιτικές του τις καθορίζει η πίστη του στις αξίες της Ελλάδας.

Στο σημείο εκείνο δε, είπε απευθυνόμενος στον Αντώνη Σρόιτερ πως έχει μπερδέψει την πρόοδο με οτιδήποτε ξενόφερτο δείχνοντας στην κάμερα δύο εικόνες λέγοντας πως αυτές βρίσκονται στα βιβλία της γ’ δημοτικού. Σύμφωνα με τα σκίτσα, η Παναγία απεικονίζεται ως ινδιάνα και ως γκέισα, λέγοντας πως αυτό είναι διαστρέβλωση και πρόστυχο να δείχνεται σε μικρά παιδιά.

Βαρουφάκης: Να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση


Η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης είναι απαραίτητη για να αυξηθεί το ετοιμοπόλεμο των ενόπλων δυνάμεων απάντησε σχετικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε μία τοποθέτηση που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στα social media. Για να εξηγήσει δε την πρότασή του σημείωσε πως άλλες χώρες όπως η Βρετανία δεν έχουν υποχρεωτική στράτευση.

Βαρουφάκης: Δύο αυτοκίνητα τα έχουμε και κάθονται


“Δύο αυτοκίνητα τα έχουμε και κάθονται” απάντησε για τα κινητά περιουσιακά στοιχεία του ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε πως “αν θα βοηθούσε να τα δώσουμε για ανακύκλωση, να το κάνουμε”, συνέχισε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι κυκλοφορεί με μηχανές.

Η ερώτηση του Σρόιτερ στον Τσίπρα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον ταβερνιάρη


Με ιδιαίτερο τρόπο ρώτησε ο Αντώνης Σρόιτερ τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την κοστολόγησή του. Ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μια αναλυτική κοστολόγηση, σημειώνοντας πως ακόμα και «στην ταβέρνα πάει κανείς για παράδειγμα και ο λογαριασμός πρέπει να έχει δίπλα το φαγητό και το κόστος».

«Μας λέτε πως το πρόγραμμά σας είναι κοντά στα 5,5 δισ. ευρώ τον χρόνο. Θέλω να ρωτήσω πόσο δύσκολο θα ήταν να κάνετε μια πραγματικά αναλυτική κοστολόγηση μέτρο-μέτρο και να μας την παρουσιάσετε... Στην ταβέρνα πάει κανείς για παράδειγμα και ο λογαριασμός πρέπει να έχει δίπλα το φαγητό και το κόστος. Υπάρχει και ο άλλος ταβερνοάρης που σου λέει ένα ποσό στο αυτί φεύγοντας, δεν σου δίνει λογαριασμό. Φαντάζομαι πως ούτε εσεις το προτιμάτε αυτό» ήταν η ερώτηση του κ. Σρόιτερ.

Δείτε φωτογραφίες από όσα δεν κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες στο ντιμπέιτΚαλό το κλίμα ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό


Χαμόγελα για Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη στα διαλείμματα του ντιμπέιτ


Η χειραψία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο


Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε τελευταίος στο στούντιο και είχε χειραψία και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Η χειραψία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δημήτρη Κουτσούμπα


Απαραίτητο «όπλο» για τους πολιτικούς αρχηγούς οι σημειώσεις τους


Οι τελευταίες πυρετώδεις προετοιμασίες πριν την έναρξη του ντιμπέιτ


Οι φωτογράφοι «πάλεψαν» για το καλύτερο καρέ των πολιτικών αρχηγών


Συζητήσεις, σημειώσεις, χαμόγελα, φρεσκάρισμα για τους έξι δημοσιογράφους του ντιμπέιτ


Φωτογραφίες τράβηξαν και οι έξι δημοσιογράφοι που έκαναν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγα λεπτά πριν την είσοδό του στο στούντιο του ντιμπέιτ


O Αλέξης Τσίπρας ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία μέσα από το στούντιο εστιάζοντας στο σημειωματάριό
 του

Οι δημοσιογράφοι του ντιμπέιτ με τον συντονιστή της τηλεμαχίας, Γιώργο Κουβαρά, στην τελευταία συνάντησή τους πριν μπουν στο στούντιο
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement