Ad Code

Responsive Advertisement

“Twitter Files”: Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν “θυγατρική του FBI” πριν την εξαγορά Musk



Συνολικά, περισσότεροι από δώδεκα πρώην ομοσπονδιακοί πράκτορες είχαν βρει δουλειά στην εταιρεία, με αρκετούς σε ανώτερες θέσεις σε όλες τις βαθμίδες

Η πιο πρόσφατη δημοσίοποίηση των «Twitter Files», μία διαδικασία που ξεκίνησε εδώ και δύο εβδομάδες ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Elon Musk, αποκάλυψε ότι αξιωματούχοι του FBI είχαν ζητήσει από στελέχη του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τους δώσουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιβολής της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Ο δημοσιογράφος Matt Taibbi, ο οποίος επιμελήθηκε την πρώτη δημοσίευση εσωτερικών αρχείων του Twitter σχετικά με την υπόθεση του φορητού υπολογιστή του Hunter Biden νωρίτερα τον Δεκέμβριο, δημοσίευσε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δείχνουν ότι η Ειδική Ομάδα Εξωτερικής Επιρροής του FBI ήθελε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου από κρατικά μέσα.

Ο Taibbi ονόμασε αυτή τη δημοσιοποίηση «Συμπληρωματικά Αρχεία Twitter», θέτοντας ερωτήματα όπως γιατί η υπηρεσία δεν ήταν ικανοποιημένη με την ιδέα ότι «δεν είχε παρατηρήσει πολύ πρόσφατη δραστηριότητα από επίσημους φορείς προπαγάνδας».

Ακόμη και ο Yoel Roth, ο πρώην «λογοκριτής του Twitter» που αναγκάστηκε να φύγει αφότου ο Elon Musk κυκλοφόρησε την πρώτη παρτίδα των «Twitter Files, φέρετε να ένιωθε άβολα με τα αιτήματα του πράκτορα του FBI, Elvis Chan. Τα email που κυκλοφόρησαν δείχνουν ότι ο Roth φοβόταν πως πράγματι το FBI παραβίαζε τον νόμο προκειμένου να βοηθήσει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να συμμετάσχουν σε εγχώριες επιχειρήσεις.


Yoel Roth

Απάντησε στον Chan λέγοντας: «Είμαι ειλικρινά μπερδεμένος με τα αιτήματα, τα οποία μοιάζουν περισσότερο με κάτι που θα λαμβάναμε από μια επιτροπή του Κογκρέσου παρά από την υπηρεσία», αμφισβητώντας ουσιαστικά τη νομιμότητα μιας υπηρεσίας πληροφοριών που προσπαθούσε να ζητήσει τη βοήθεια του Twitter σε εγχώριες επιχειρήσεις.

Το FBI απάντησε στον Taibbi με μια δήλωση, λέγοντας: «Το FBI συνεργάζεται τακτικά με οντότητες του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες συγκεκριμένες για ανατρεπτικές, αδήλωτες, μυστικές ή εγκληματικές δραστηριότητες ξένων παραγόντων κακοήθους επιρροής», ανέφερε η υπηρεσία στον Taibbi.

Η είδηση έρχεται αφότου ο Taibbi αποκάλυψε την Παρασκευή ότι το FBI αρνήθηκε να δηλώσει με πόσες εταιρείες κοινωνικών δικτύων συνεργάζεται, υπερασπιζόμενο τις ενέργειές του αφού αποκαλύφθηκε ότι πράκτορες από το γραφείο συναντώνονταν τακτικά με στελέχη του Twitter που παρέδιδαν λίστες λογαριασμών που θεωρούσαν αμφισβητούμενους.

Αξιωματούχοι από την αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ζητούσαν ακόμη και από το Twitter να παραδίδει τις τοποθεσίες από τις οποίες λειτουργούσαν συγκεκριμένοι λογαριασμοί του Twitter, σε μια ανησυχητική κίνηση που πολλοί θεωρούν ως επίθεση κατά της Πρώτης Τροποποίησης του αμερικανικού Συντάγματος.

Επιλέον, από τα έγγραφα φαίνεται ότι κάποιες από τις υψηλόβαθμες θέσεις του Twitter είχαν καλυφθεί από πρώην πράκτορες και στελέχη του FBI. Ο πρώην γενικός σύμβουλος της υπηρεσίας, James Baker, είχε αναλάβει τον ίδιο ρόλο στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας λόγο στη διαδικασία λογοκρισίας και ελέγχου λογαριασμών και μηνυμάτων.

Συνολικά, περισσότεροι από δώδεκα πρώην ομοσπονδιακοί πράκτορες είχαν βρει δουλειά στην εταιρεία πριν από την εξαγορά του Elon Musk, αναφέρει η New York Post. Αρκετοί βρέθηκαν σε ανώτερες θέσεις σε όλες τις βαθμίδες, με έναν να υπερηφανεύεται ότι έπαιξε καίριο ρόλο στην ομάδα εμπιστοσύνης και ασφαλείας του Twitter, το τμήμα που επέβλεπε τη λογοκρισία της ιστορίας του φορητού υπολογιστή του Hunter Biden το 2020.

Matt Taibbi

Ο Musk απέλυσε τον Baker νωρίτερα αυτό το μήνα, επικαλούμενος τη φερόμενη ανάμειξη του πρώην πράκτορα στην καταστολή της δημοσιοποίησης των εσωτερικών εγγράφων σχετικά με τη λογοκρισία του Twitter ως προς το σκάνδαλο του φορητού υπολογιστή του Hunter. «Υπό το φως των ανησυχιών για τον πιθανό ρόλο του στην καταστολή πληροφοριών που είναι σημαντικές για τον δημόσιο διάλογο, αποσύρθηκε από το Twitter σήμερα», έγραψε ο Musk σε tweet την περασμένη Τρίτη.

Ο Musk πρόσθεσε ότι η εξήγηση του Baker για τα γεγονότα γύρω από το laptop του Biden ήταν «μη πειστική».

Οι αποκαλύψεις προήλθαν από ένα νέο θησαυροφυλάκιο εσωτερικών επικοινωνιών από το Twitter, που δημοσιεύθηκε από τον δημοσιογράφο Matt Taibbi, το οποίο έδειξε ότι το FBI διατηρούσε επίμονες επαφές με τους υπαλλήλους της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, προτείνοντας συχνά απαγορεύσεις χρηστών – συμπεριλαμβανομένου του σκληρού κριτικού και ηθοποιού του Τραμπ Μπίλι Μπάλντουιν και αυτό που φαίνεται να είναι σάτιρα.

«Η σχέση του Twitter με το FBI ήταν συνεχής και διάχυτη, σαν να ήταν θυγατρική της υπηρεσίας», υποστήριξε ο Taibbi, ο οποίος μοιράστηκε τα νέα έγγραφα το απόγευμα της Παρασκευής. Ο ίδιος επισήμανε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 6 Νοεμβρίου 2022 από το National Election Command Post προς το FBI, ζητώντας τη βοήθειά του για περισσότερους από 25 λογαριασμούς «που μπορεί να απαιτούν πρόσθετη δράση».

kourdistoportocali.com

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement