Ad Code

Responsive Advertisement

Εμβολιασμοί στο μπουφάν…. έναντι 650 ευρώ: Φάμπρικα με πλαστά πιστοποιητικά από γιατρό εμβολιαστικού κέντρου της Πάτρας


Καταγγελίες δια αδιευκρίνιστο αριθμό γνωστών “αρνητών” της Πάτρας που έκαναν εμβολιασμό – μαϊμού προκειμένου να αποκτήσουν πλαστό πιστοποιητικό, δημοσιεύει η εφημερίδα “Πελοπόννησος“.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οργανωτής του “κόλπου” φέρεται να είναι γιατρός σε εμβολιαστικό κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, ο οποίος αμείβεται αδρά για να εμβολιάσει δήθεν γνωστούς αρνητές οι οποίοι μάλιστα προπαγανδίζουν τις απόψεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η καταγγελία που έφθασε στα γραφεία της εφημερίδας «Πελοπόννησος» φυσικά δεν μπορεί να διασταυρωθεί, αναφέρει το δημοσίευμα. Κι αυτό γιατί κανείς δεν θα παραδεχόταν ότι μπορεί και στην Πάτρα να έχει στηθεί «βιομηχανία» παρόμοια με αυτήν της Καρδίτσας.

Όμως, κάποιοι Πατρινοί φανατικοί αντιεμβολιαστές, εμφανίστηκαν να κυκλοφορούν… με πιστοποιητικό εμβολιασμού, την ίδια ώρα που οι σελίδες τους στο facebook είναι γεμάτες με μηνύματα!

Τρανό παράδειγμα, ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στην ευρύτερη περιοχή του Ψαροφαΐου, αλλά και επιχειρηματίας που παρασκευάζει συγκεκριμένο προϊόν και το πουλά σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην «Π» «επώνυμη» Πατρινή, οι δύο παραπάνω, όπως και κάποιοι άλλοι στην πόλη, αναφέρουν σε προσωπικές συζητήσεις με άτομα που υποτίθεται πως εμπιστεύονται, ότι πλήρωσαν 200 ευρώ ο καθένας για να τους χορηγήσουν ψευδές πιστοποιητικό σε Εμβολιαστικό Κέντρο της Πάτρας.

«Ο γιατρός είναι στο κόλπο. Πλήρωσα συνολικά 650 ευρώ για 4 άτομα. Στο τέταρτο, που ήταν η πεθερά μου, πλήρωσα μόνο 50 γιατί ήδη είχε κάνει την α’ δόση και γλίτωσε τη β’» έλεγε άνδρας επιχειρηματίας, ο οποίος στην σελίδα του στο διαδίκτυο φυσικά και αναφέρει ότι δεν κάνει το εμβόλιο και ότι… είναι «αρνητής», όμως… διαθέτει πιστοποιητικό, πιθανόν με τον τρόπο που παραπάνω αναφέρθηκε.

«Μα δεν μπορούν να βάλουν μία κάμερα να δουν τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο Εμβολιαστικό Κέντρο; Δύο άτομα από το στενό μου περιβάλλον έκλεισαν ραντεβού και ο συγκεκριμένος γιατρός τούς έκανε το εμβόλιο στο μπουφάν που φορούσαν! Και φυσικά στο σύστημα κατεγράφησαν ως εμβολιασμένοι» μας λέει η καταγγέλλουσα, που είναι άτομο με έντονη κοινωνική δράση στη Πάτρα, πρώην εργαζόμενη δε σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Θέσαμε την καταγγελία υπόψιν του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας – Δημόσιας Υγείας Χαράλαμπου Μπονάνου, εκτιμώντας – με βάση την εμπειρία – ότι κάτι συμβαίνει εκεί!
Ο κ. Μπονάνος ήδη διερευνά το θέμα, ωστόσο η αποκάλυψή του είναι μία δύσκολη υπόθεση, γιατί κανείς δεν θα «πιστοποιήσει» πως πλήρωσε για να πάρει «πιστοποιητικό» χωρίς να εμβολιαστεί!

Θυμίζουμε, πως στην περίπτωση της Καρδίτσας, διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά φέρεται να περνούσε στο σύστημα εμβολιασμού ψευδώς ότι έκαναν εμβόλιο κατά του κορονοϊού άτομα που ποτέ δεν είχαν παρουσιαστεί στο Εμβολιαστικό Κέντρο.

Εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη γιατρού, έμπαινε παράνομα και δήλωνε ως «εμβολιασμένους» ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν εμβολιάστηκαν ποτέ. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος, στα οποία δεν υπήρχε η σφραγίδα και η υπογραφή του ιατρού, όπως ορίζεται.

Όμως στην περίπτωση της Πάτρας, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, «όλα τα κανονίζει ο γιατρός» και επομένως δεν λείπουν σφραγίδες ή οτιδήποτε άλλο, που θα μπορούσε να συντελέσει, ώστε να αποκαλυφθεί η κομπίνα!

Η «Π» έχει υποχρέωση να δημοσιεύσει την καταγγελία, έστω κι αν δεν ήταν δυνατή η διασταύρωσή της, όπως γίνεται σε πολλές σοβαρές καταγγελίες.

Εχει όμως στην διάθεσή της το όνομα της καταγγέλλουσας και θεωρεί ότι μόνο έτσι θα σταματήσει η δράση του γιατρού ή θα δοθεί η ευκαιρία στις αρμόδιες αρχές για ενδελεχή έλεγχο.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement