Ad Code

Responsive Advertisement

Lockdown σε Κηφισό και παραλιακή εξαιτίας του "Μπάλλου"

 

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων στη χώρα μας. 


Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατά την επίσημη ενημέρωση λίγες ώρες νωρίτερα, σημείωσε πως «το επόμενο διήμερο θα είναι δύσκολο» και πως όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση, με έμφαση στις πυρόπληκτες περιοχές.

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων από την κακοκαιρία «Μπάλλος», που πλήττει τη χώρα από την Τετάρτη, έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε πολλές περιοχές και αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου.

Στην έκτακτη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκε να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας για τα ΙΧ οχήματα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στον Κηφισό από τη 1 το βράδυ έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής. Το ίδιο θα ισχύσει και για την παραλιακή λεωφόρο.


Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί η κατάσταση, ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την Τροχαία. Οδηγίες θα δίνονται σε όλους τους δρόμους εισόδου στην Αττική.

Ακόμη, κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση των καιρικών φαινομένων στην Αττική, ενώ ενθαρρύνεται η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα. Με την εφαρμογή τηλεργασίας, εκτιμάται ότι θα υπάρξει αποσυμφόρηση των δρόμων, ώστε να μπορούν οι αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες να δράσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Κλειστά σχολεία, βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί


Με εγκύκλιο την οποία υπογράφει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 15/10/2021, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όλοι οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και όλα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), στις Περιφέρειες:

1) Αττικής,

2) Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής),

3) Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας),

4) Ιονίων Νήσων (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας).

Υπενθυμίζεται, ότι όπως ανακοίνωσε ο κ. Στυλιανίδης κατά την επίσημη ενημέρωση το απόγευμα, αύριο θα είναι κλειστά τα σχολεία σε όλη την Αττική, στην Εύβοια και στη Χαλκιδική, για προληπτικούς λόγους.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement