Ad Code

Responsive Advertisement

"Κίνησε η γερακίνα" πιασμένοι χέρι - χέρι μέσα στα νερά - Άνθρωποι κινδύνεψαν κάτω από γέφυρα μέσα σε λεωφορείο

Λεωφορεία πλημμυρισμένα έως και ...«βυθισμένα» κάτω από γέφυρα της Αθήνας, τρόλεϊ που έπρεπε να αποσυρθούν εξαιτίας διαρροών ρεύματος, συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου ακινητοποιημένοι λόγω συγκέντρωσης υδάτων στις γραμμές, αλλά και προβλήματα στα δρομολόγια του Προαστιακού προς Χαλκίδα είναι η σημερινή εικόνα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, τα περισσότερα εκ των οποίων φαίνεται ότι νικήθηκαν από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί ήταν η εικόνα αστικού λεωφορείου, το οποίο εγκλωβίστηκε σχεδόν «βυθισμένο» κάτω από τη γέφυρα στο ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Βούλα-Πειραιάς και οι επιβαίνοντες χρειάστηκε να εξέλθουν σχεδόν κολυμπώντας.

5399122.jpg
κακοκαιρία

Πλέον η κυκλοφορία στη γραμμή 1 του μετρό, δηλαδή στο δίκτυο του πρώην ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, η οποία γινόταν επί ώρες σε συγκεκριμένα σημεία, έχει αποκατασταθεί. Ωστόσο για ώρες πριν δρομολόγια εκτελούνταν μόνο στα τμήματα Ταύρος - Πειραιάς και Ομόνοια - Κηφισιά, ενώ δεδομένου ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις επιμένουν ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι τα προβλήματα θα επανέλθουν.

Κακοκαιρία Μπάλλος τρένο

Συσσώρευση υδάτων στο τραμ

Αντιθέτως, στο τραμ, σύμφωνα με την τελευταια ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), λόγω της έντονης βροχόπτωσης εξακολουθεί να υπάρχει εκτεταμένη συσσώρευση υδάτων εντός του τχοχιοδρόμου στην Καλλιρόης αλλά και στην παραλιακή λεωφόρο με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να εκτελούνται μόνο μεταξύ των στάσεων Τροκαντερό – Ζέφυρος – Λ. Βουλιαγμένης.

Στο μετρό φαίνεται ότι τα αντλιοστάσια δούλεψαν και έτσι με εξαίρεση τα συνήθη προβλήματα συνωστισμού τις ώρες αιχμής, το μέσο δε διέκοψε τα δρομολόγιά του σε κανένα τμήμα του δικτύου των γραμμών 2 και 3.

5398845.jpg

Σοβαρά προβλήματα διαρροών νερού τόσο στο χώρο των οδηγών όσο και στο χώρο των επιβατών παρατηρούνται σε αρκετά αστικά λεωφορεία και τρόλει, όπως άλλωστε μαρτυρούν και τα σχετικά βίντεο, ενώ πολλά οχήματα αναγκάζονται κυριολεκτικά να«βουτήξουν» στα νερά για να διασχίσουν κάποιους δρόμους του λεκανοπεδίου.

Οπως επισημαίνουν στο ethnos.gr εργαζόμενοι στα οδικά μέσα, η κατάσταση σε λεωφορεία και τρόλεϊ ήταν ήδη εκτός ελέγχου εξαιτίας του κυκλοφοριακού μέρες πριν, αλλά σήμερα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήταν απερίγραπτη:

«Το κεντρο είναι πλέον απροσπέλαστο. Χάνονται καθημερινά δρομολόγια, οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες διότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων, οι οποίες επί της ουσίας έχουν καταργηθεί, ενώ παντού υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα» λέει ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στα τρόλει, Γιώργος Γιολδάσης.

Οσο για τη σημερινή μέρα, συμφωνα με τον ίδιο, τα οχήματα μπαινοβγαίνουν στα αμαξοστάσια: «Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τις διαρροές ρεύματος. Τα τρόλει βγαίνουν για δρομολόγια, αλλά σε πολλά δηλώνεται βλάβη εξαιτίας των διαρροών επειδή είναι ασυντήρητα και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και ξαναμπαίνουν μέσα. Για τους επιβάτες δεν είναι επικίνδυνο καθώς άμεσα πέφτουν οι κεραίες και το όχημα συνεχίζει με ντίζελ, αλλά δεν μπορεί να βγάλει δρομολόγια έτσι και αναγκαστικά αποσύρεται από την κυκλοφορία προκαλώντας περαιτέρω καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στο επιιβατικό κοινό».

Αναφορικά με τα τρένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία όλων των τρένων προς Θεσσαλονίκη και προς Χαλκίδα λόγω προβλημάτων υποδομής, καθώς αιχμές στον σταθμό Αφιδνών βρίσκονταν εκτός λειτουργίας, αλλά τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν γρήγορα.

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του το ∆.Σ του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής ενημερώνει πως αναστέλλει τη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει για την Παρασκευή 15/10/2021 εξαιτίας των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 

Νίκος Παππάς: Πρωτοφανές το περιστατικό με το «βυθισμένο» λεωφορείο 

Πρωτοφανές χαρακτηρίζει το περιστατικό με το βυθισμένο λεωφορείο της γραμμής Α1 (Πειραιάς - Βούλα) στην παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου κινδύνευσαν και επιβάτες, ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, προσθέτοντας πως αυτό «γεννά σειρά ερωτημάτων. Σε ποιες ενέργειες προχώρησε, ενόψει και εν μέσω κακοκαιρίας, η Διεύθυνση Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου της ΟΣΥ Α.Ε.; Έθεσε σε κίνηση τον ελεγκτικό μηχανισμό για τον έλεγχο και εντοπισμό επικίνδυνων οδικών σημείων; Ενημέρωσε τους οδηγούς λεωφορείων και τρόλεϊ για δυσκολίες σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα»;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η κατάσταση απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από όλους και όλες «και κυρίως από όσους παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις για τις υποδομές και τις μεταφορές».

ethnos.gr

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement