Ad Code

Responsive Advertisement

Τραγική ομολογία Τσιόδρα! Οι γιατροί έκαναν σημαντικά λάθη


Παραδέχτηκε ότι έγινε άσκοπη χορήγηση αντιβιοτικών, κορτικοειδών, χωρίς να αναλάβει την ευθύνη ως πρόεδρος της επιτροπής


Μετά από απουσία μηνών, ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε χθες την επανεμφάνισή του σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. 

Ο άλλοτε αγαπητός πρόεδρος της επιτροπής λοιμωξιολόγων είχε, μάλιστα, έντονα αυτοκριτική διάθεση, καθώς παραδέχτηκε ότι έγιναν πολύ σημαντικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας!

Αυτή είναι η πρώτη δημόσια ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης. Μόνο που ο κ. Τσιόδρας έβγαλε από το κάδρο των ευθυνών τον… ανέμελο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την επιτροπή των λοιμωξιολόγων με τις αντιφατικές αποφάσεις, τον ΕΟΔΥ, που ακόμα και σήμερα δεν ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται, αλλά και το υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει αφήσει το ΕΣΥ να βρίσκεται στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης!

Ο Σωτήρης Τσιόδρας προτίμησε να επιρρίψει ευθύνες στους γιατρούς και ιδιαίτερα σε αυτούς της πρωτοβάθμιας υγείας που, όπως είπε, «έχουν κάνει πολλά λάθη στον χειρισμό ασθενών με Covid-19 στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα, με άσκοπη χορήγηση αντιβιοτικών και μεγάλων δόσεων κορτικοειδών»! Αυτό που ξέχασε να πει ο πρόεδρος της επιτροπής λοιμωξιολόγων ήταν ότι για το γεγονός πως έγινε λανθασμένος χειρισμός στους ασθενείς, ευθύνες έχει κυρίως ο ίδιος. 

Ο κ. Τσιόδρας μπορεί να το έχει ξεχάσει, αλλά, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, όλη η χώρα κρεμόταν από τα χείλη του! 

Πέραν αυτού, όμως, είναι το λιγότερο γελοίο, σε μία χώρα όπου έχουν γίνει τόσα καταστροφικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, ο ισχυρός άντρας στη μάχη απέναντι στο κορονοϊό να επιρρίπτει ευθύνες μονάχα στους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας!

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η επιστημονική κοινότητα της χώρας δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Αντί να κάνει ουσιαστική αυτοκριτική για τις παραλείψεις και τα λάθη που έκανε στη διαχείριση της πανδημίας, βγάζει λάδι τον εαυτό της και φταίχτες όλους τους άλλους.

Κατά τα άλλα, στην παρέμβασή του ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Δέλτα ένα «ταχύτατο διασπειρόμενο στέλεχος», που προκαλεί ανησυχία για την ανταπόκριση του συστήματος υγείας. Εκτίμησε, ακόμη, ότι η πανδημία έχει αρκετό καιρό ακόμα μπροστά της, επισημαίνοντας, όμως, ότι χάρη στην επιστήμη έχουμε ένα «σημαντικότατο προληπτικό μέτρο, το εμβόλιο», το οποίο -όπως είπε- είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Πάντως, ο κ Τσιόδρας ανέφερε ότι, παράλληλα με τα εμβόλια, θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε θεραπευτικά σχήματα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Αναφορά στον Σωτήρη Τσίοδρα έκανε χθες και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ενημέρωση για τον κορονοϊό. 

«Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τον κ. Τσιόδρα. Η απόφαση να φύγει ήταν δική του. Μόνο εάν το αποφασίσει ο ίδιος θα ξανάρθει στην ενημέρωση. Προς το παρόν, δεν έχει εκδηλώσει πρόθεση να επιστρέψει» τόνισε.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement