Ad Code

Responsive Advertisement

Τι συμβαίνει με την Εκκλησία;

Εδώ και καιρό η εκκλησία, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και της Αμερικής δεν στέκεται στο ύψος της και απέχει από τις αγωνίες της κοινωνίας των ορθοδόξων.


Τελευταίο παράδειγμα ο κ. Ελπιδοφόρος ο οποίος κινείται σαν ένας κοσμοπολίτης και όχι ως ηγέτης της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας των ΗΠΑ.

Κάνει τις δημόσιες σχέσεις του - ακόμα και με το εγκληματικό καθεστώς Ερντογάν – και, καθώς φαίνεται, περιμένει πώς και πώς να διαδεχθεί κάποια στιγμή τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον οικουμενικό θρόνο.

Γιʼ αυτό ακριβώς φροντίζει να τα έχει καλά και με την Τουρκία και έδωσε το «παρών» στη φιέστα των εγκαινίων του «Τουρκικού Κέντρου», που διοργάνωσε η γειτονική χώρα στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον επικεφαλής του ψευδοκράτους των Κατεχομένων Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, ακόμα κι όταν αναφέρεται σε εγκλήματα που ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει τους αυτουργούς, αποφεύγει να τους κατονομάσει. Σχετικά, υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απέφυγε να ονοματίσει τον πρόεδρο της Τουρκίας για τη βέβηλη απόφασή του.

Ο κ. Ελπιδοφόρος γνωρίζει ότι το δίκτυο δημοσίων σχέσεων και πολιτικής επιρροής που έχει αναπτύξει στις ΗΠΑ είναι ισχυρό, αλλά χρειάζεται και τις «ευλογίες» των Τούρκων, καθώς και την ανοχή των Ρώσων. Και κάπως έτσι καθορίζει την πορεία και τις επιλογές του κινούμενος όχι εμπνευσμένος από χριστιανικά φωτεινά ιδεώδη αλλά κυρίως σκοτεινά και πολιτικά.

Αφού ο κ. Ελπιδοφόρος είναι χριστιανός δεν πρέπει να ξεχνάει πως ότι ο τουρκισμός είναι μία γενοκτονική ιδεολογία και η Τουρκία ένα κράτος εκτός Διεθνούς Δικαίου. Αυτά δεν πρέπει ούτε να τα λησμονεί ούτε να τα αποσιωπά ένας Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement