Ad Code

Responsive Advertisement

Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν επειδή δεν πήγαμε στα Ίμια… Ντροπή!


Δημοσίευμα της Yeni Safak δείχνει τη βραχονησίδα των Ιμίων περικυκλωμένη από τουρκικά πολεμικά, τη στιγμή που θέτουν ζήτημα γκρίζων ζωνών στις διερευνητικές – Οργανώσεις μεταναστών/αριστεριστών διαδήλωσαν στην Αθήνα υπέρ των «κοινών αγώνων» λαών Ελλάδας–Τουρκίας!

Υποτίθεται ότι η Ελλάς δεν αποδέχεται να συζητήσει θέμα γκρίζων ζωνών στις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος -Τουρκίας οι οποίες άρχισαν την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Και σωστά. Αυτή την σταθερή και παγία άρνηση της από το 2002 που άρχισαν οι συνομιλίες αυτές έως και το 2019 την συνόδευε όμως και με μία πειστική άσκηση κυριαρχίας κάθε χρόνο τέτοια εποχή: Όλοι ανέκαθεν οι Υπουργοί Εθνικής Αμύνης προσέγγιζαν το μικρό αυτό σύμπλεγμα των βραχονησίδων είτε από αέρος είτε διά θαλάσσης και έρριπταν ένα στεφάνι στην θάλασσα στην μνήμη των τριών ηρωικών πιλότων του ελικοπτέρου που κατέπεσε την μοιραία για τον Ελληνισμό εκείνη βραδιά: Του Βλαχάκου, του Γιαλοψού και του Καραθανάση.

Δεν υπήρξαν ήρωες κατά λάθος οι συγκεκριμένοι. Υπήρξαν ήρωες από επιλογή. Είχαν την δυνατότητα και την σχετική άδεια να προσνηωθούν σε τουρκική φρεγάτα εκείνη την βραδιά για να μην συντριβούν αλλά είπαν όχι. Αρνήθηκαν τον εξευτελισμό με τίμημα την απώλεια της ζωής τους, πέφτοντας για την πατρίδα. Στο παρελθόν λοιπόν Υπουργοί Αμύνης όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη ΝΔ ή ο Πάνος Καμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ έστω υπό αντίξοες συνθήκες προσέγγιζαν αυτή την αποφράδα ημέρα τα Ίμια και έκαναν το καθήκον τους.

Δυστυχώς από πέρυσι όταν ο μαρτυριάρης Υπουργός Αμύνης της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία να μην προσεγγίζουμε τα Ίμια αυτή την ημέρα γεγονός που αποτελεί και ξεκάθαρη άσκηση κυριαρχίας, η παράδοση αυτή που άφηνε ζωντανή την κυριαρχία μας στην περιοχή εγκαταλείφθηκε. Με συνέπεια να πανηγυρίζουν οι Τούρκοι από το περασμένο Σάββατο επειδή δεν τολμήσαμε να πάμε στα Ίμια. Και να προβάλλουν στα μέσα τους δικές τους φρεγάτες ανεμίζουσες την σημαία με την ημισέληνο γύρω από τα νησάκια που έως το έτος 1995 η αμερικανική υδρογραφική υπηρεσία εμφάνιζε στους χάρτες της ως ελληνικά! Η προσκειμένη στον Πρόεδρο Ερντογάν “Γενή Σαφάκ” έγραψε θριαμβευτικά το Σάββατο : “Οι Έλληνες δεν πήγαν στα Ίμια για πρώτη φορά τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια”.

Με συνέπεια να ερωτάται κανείς πώς θα οριοθετήσουμε υφαλοκρηπίδα επί αμφισβητούμενων νήσων και βραχονησίδων;

Πιο συγκεκριμένα η “Γενή Σαφάκ” σημείωσε:

«Μάθαμε ότι οι ελληνικές αρχές, που έρχονταν στις βραχονησίδες ‘’Καρντάκ’’ κάθε χρόνο και ρίχνουν στεφάνια, δεν έρχονται εφέτος. Όμως με την ευκαιρία της 25ης επετείου της κρίσεως στις βραχονησίδες ένα πολεμικό πλοίο και δύο σκάφη της Ακτοφυλακής περιπολούν την περιοχή. Για πρώτη φορά σε 25 χρόνια δεν υπήρξε έντασις στις βραχονησίδες ‘’Καρντάκ’’»

Το μέγα θέμα βεβαίως δεν είναι ότι δεν τιμήθηκαν οι ήρωες μας στα Ίμια αλλά – με εξαίρεση κάποιες εκδηλώσεις αποστράτων στην Μακεδονία και την Ήπειρο και δηλώσεις ορισμένων Βουλευτών της ΝΔ - δεν έγινε καμία εκδήλωση μνήμης στην πρωτεύουσα των Αθηνών πέραν αυτής "Χρυσής Αυγής" και των "Ελλήνων για την Πατρίδα"  

Δεν είναι γκρίζα ζώνη και η Αθήνα υποθέτουμε...

Υ.Γ. Αριστερίστικές οργανώσεις κατέλαβαν το μνημείο για τα Ίμια που ανήγηρε ο Δήμος Αθηναίων στην οδό Ρηγγίλης το 1997. 

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης μετείχαν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας /Πειραιά, Antinazi Zone/YRE, Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος/Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, Καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ/Οι ναζί στη φυλακή, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Στέκι Μεταναστών/ Κοινωνικό Κέντρο, ΣΥντονισμός για το ΠΡΟσφυγικό Μεταναστευτικό. Στήριξαν οι οργανώσεις: Αναμέτρηση-Ομάδα Κομμουνιστών-κομμουνστριών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡιστερή ΕΝότητα, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο Νήμα, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική – Διεθνιστική Αριστερά, Ξεκίνημα- Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, ΟΚΔΕ Σπάρτακος.

Εκαναν εκεί συγκέντρωση το Σάββατο με συνθήματα υπέρ της αδελφοσύνης Ελλάδος- Τουρκίας! 
Με την ανοχή του αρμοδίου Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως δυστυχώς.

Όπως ανέφεραν στην πρόσκληση τους, «συγκεντρωθήκαμε για να δείξουμε ότι ο διεθνισμός και οι κοινοί αγώνες των λαών σε Ελλάδα –Τουρκία και Κύπρο είναι η δική μας απάντηση στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων, στις πολιτικές Ερντογάν-Μητσοτάκη και στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή».

Οι διοργανωτές της εκδηλώσεως ανέφεραν ότι «στη δική μας πολιτική προοπτική δεν έχουν θέση ο πόλεμος, η καταστροφική για το περιβάλλον πολιτική των εξορύξεων στις ΑΟΖ, η ανθρωποθυσία για τα κέρδη του κεφαλαίου».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement