Ad Code

Responsive Advertisement

Ασπρόπυργος, Μάνδρα, Ελευσίνα: Αυτά είναι τα 12 σκληρά μέτρα που τίθενται σε ισχύ


Σε γενικευμένο lockdown μπαίνουν από αύριο Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, από τις 6 το πρωί και για επτά μέρες οι δήμοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας - Ειδυλλίας της δυτικής Αττικής όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση από τη Θεσσαλονίκη.

Τα νέα μέτρα για τη Δυτική Αττική
  • Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 ως τις 05:00. Εξαιρούνται εργαζόμενοι που μετακινούνται με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, ακόμα και με click away, κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.
  • Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών, όλων των θρησκειών, με εξαίρεση την τέλεση κηδειών όπου επιτρέπεται παρουσία 10 ατόμων του στενού κύκλου του εκλιπόντος.
  • Αναστολή πρόσβασης στους ναούς για ατομική λατρεία.
  • Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών, rapid test σε μικροπωλητές - εμπόρους ανά τριήμερο για να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές για να εργαστούν
  • Μαζικοί έλεγχοι με rapid test και σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (Έμφαση στα τεστ στις περιοχές Νέα Ζωή, Νεόκτιστα, Άνω και Κάτω Φούσα, Σοφό του Δήμου Ασπροπύργου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και της Μάνδρας)
  • Εντατικοποίηση των ελέγχων στους εργαζόμενους της περιοχής
  • Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε ημέρες σε εργαζόμενους και τρόφιμους μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων
  • Μαζική διανομή μασκών στους πολίτες με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης
  • Απομόνωση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, σε ειδικές δομές που έχουν εξασφαλιστεί από την Πολιτική Προστασία
  • Εκστρατεία ενημέρωσης σε συνεργασία με Δήμους, Αντιπεριφέρεια, ΕΟΔΥ, ψυχολόγους και ανθρωπολόγους λόγω του εξειδικευμένου πληθυσμιακού προφίλ των κατοίκων
  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών
Το γεγονός ότι η λήψη των νέων μέτρων είναι περισσότερο από υπαρκτή σε τοπική κλίμακα και για όσες περιοχές χρειαστεί, επιβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Με το κυβερνητικό επιτελείο να έχει θέσει στο επίκεντρο της επιδημιολογικής επιτήρησης 10 νομούς, δηλαδή τους:

· Κιλκίς,

· Ξάνθης,

· Πιερίας,

· Δράμας,

· Θεσσαλονίκης,

· Κοζάνης,

· Ροδόπης,

· Γρεβενών,

· Πέλλας και

· Λάρισας,

και με τη Δυτική Αττική να βρίσκεται σε απόλυτο lockdown, τα δεδομένα που συντείνουν στην περαιτέρω αναβάθμιση του περιοριστικού πλαισίου σχετίζονται με τη συγκέντρωση του ιικού φορτίου (αναλογία κρουσμάτων ανά ανά 100 χιλ. πληθυσμού), με τους επιστήμονες να εμφανίζονται ώρα με την ώρα όλο και πιο κατηγορηματικοί ως προς την πιστή τήρηση των μέτρων πανελλαδικά, αλλά και τη λήψη όσων μέτρων κριθούν απαραίτητα τοπικά, με όποιο κοινωνικό κόστος.

«Δεν αποκλείεται, επομένως, σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Ήδη, η Επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση» περιέγραψε ο κ. Πέτσας, με τους επιστήμονες να εμφανίζονται σήμερα, ωστόσο, πιο αυστηροί ως προς τις προδιαγραφές εορτασμού των Χριστουγέννων. Στην ίδια κατεύθυνση, «περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών και ανάλογα η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις ενδεχομένως για αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο», με τους επιστήμονες, ωστόσο, να μη συμμερίζονται το εορταστικό κλίμα.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement