Ad Code

Responsive Advertisement

Φωτιά στο Μάτι: Αργεί η παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις για την επιχείρηση συγκάλυψης...

fwtia-mati-upefthinoi-thanatoi-astynomia-purosvetikh-kibernhsh-arthrou

Στην παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών εντός της ημέρας συντείνουν όλες οι πληροφορίες, μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή της Κυριακής» σχετικά με τις απειλές, τους εκβιασμούς, αλλά και τα κάθε λογής εμπόδια που έθεταν οι «ιθύνοντες» απέναντι στο έργο του εμπειρογνώμονα που ορίστηκε, για να διαλευκάνει την υπόθεση της εθνικής τραγωδίας με τη φωτιά στο Μάτι Αττικής.

Με τη συμπλήρωση ακριβώς δύο χρόνων από τον τραγικό χαμό 102 ανθρώπων, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των εκλιπόντων παρακολουθούν αντί για την απόδαοση ευθυνών και την ηθική τους δικαίωση, να ξετυλίγεται ένα κουβάρι συγκάλυψης της υπόθεσης, φτάνοντας μέχρι την κορυφή της υπηρεσιακής ιεραρχίας της Πυροσβεστικής.

Τα ντοκουμέντα, γραπτά και ηχητικά, τα οποία εξασφάλισε ο πυραγός, Δημήτρης Λιότσιος, για να τεκμηριώσει τον «Γολγοθά» απειλών και πιέσεων που δεχόταν στη διάρκεια σύνταξης της πραγματογνωμοσύνης του έχουν προκαλέσει σοκ και δέος στην ελληνική κοινή γνώμη, αφού οι υπηρεσιακές «κατευθύνσεις» είχαν ως σκοπό είτε τον αποπροσανατολισμό, είτε την αποτυχία της έρευνας. Ο κ.Λιότσιος μάλιστα, πέρσι τον Σεπτέμβριο είχε καταγγείλει δολιοφθορά από αγνώστους στη μοτοσυκλέτα του, συμβάν που πλέον λαμβάνει νέα «ανάγνωση». 

Τα όσα σοκαριστικά αποκαλύφθηκαν χθες, μαζί με μια νοσηρή νοοτροπία στο Σώμα εξόργισαν μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου, αλλά και της Δικαιοσύνης, λειτουργοί της οποίας πέρασαν εξίσου δύσκολα στην προσπάθειά τους να αποδώσουν ευθύνες στους εμπλεκόμενους. Με αυτά τα δεδομένα, απομένουν ώρες μόνο μέχρι να παρέμβουν οι εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η επόμενη μέρα δεν αποκλείεται να είναι διαφορετική και διοικητικά στην Πυροσβεστική.

Εκτός από τη Δικαιοσύνη, οι αποκαλύψεις συντάραξαν και την κεντρική πολιτική σκηνή, αφού τα δικαστικά έγγραφα στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», μαζί με ένα ηχητικό ντοκουμέντο, ξαναζωντανεύουν στιγμές και εικόνες της ανείπωτης θλίψης από την φονική πυρκαγιά, εγείροντας ερωτηματικά και ένταση σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement