Ad Code

Responsive Advertisement

Ο βιαστικός κ. Δούκας – Που πας ρε Χάρη με τον Πρωτόπαπα;


Αριστερά ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και δεξιά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, στενός συνεργάτης του δημάρχου.


Αντί να ασχοληθεί με τον δήμο Αθηναίων και να τιμήσει τους πολίτες που τον επέλεξαν γιατί δεν ήθελαν τον Κώστα Μπακογιάννη, βιάζεται να γίνει αρχηγός κόμματος και να παίξει ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή

Ο Χάρης Δούκας είναι ένας νέος πολιτικός, τον οποίο οι πολίτες γνώρισαν από την υποψηφιότητά του στο Δήμο Αθηναίων.

Δεν ήρθε ως Μεσσίας ο ίδιος. Οι πολίτες είδαν στο πρόσωπό του όχι Μεσσία, αλλά έναν μετριοπαθή άνθρωπο, με γνώση σε ορισμένα θέματα, που μπορούν να εμπιστευθούν.

Το ότι στον α΄γύρο δημοτων τικών εκλογών του 2023, ο κ. Δούκας έλαβε ένα ισχνό ποσοστό 14,19% δείχνει το παραπάνω, ότι δεν είναι Μεσσίας (σ.σ. πήρε μόλις 0,85% περισσότερο από τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε λάβει στον α΄γύρο 13,35%).

Δείχνει ακόμα ότι όταν πολλές δυνάμεις ενωθούν μαζί μπορεί να κερδίσουν και το αδιαφιλονίκητο φαβορί, που ήταν ο Κώστας Μπακογιάννης.

Με άλλα λόγια, δεν κέρδισε ο κ. Δούκας τον θώκο του δημάρχου λόγω της προσωπικότητάς του, αλλά έχασε ο Μπακογιάννης, γιατί οι πολίτες ήθελαν να χάσει και εμπιστεύτηκαν αντ’ αυτού ένα νέο μη προβεβλημένο πρόσωπο, τον Χάρη Δούκα.

Οι πολίτες όμως αντί να δουν το έργο του νέου Δημάρχου, αντί να δουν έναν δήμαρχο που πασχίζει κάθε μέρα και νύχτα για τον δήμο και τους πολίτες, βλέπουν έναν δήμαρχο που ασχολείται με άλλα πράγματα.

Πριν δοκιμαστεί ως δήμαρχος, πριν αφήσει κάποιο έργο ο Χάρης Δούκας έχει άλλες φιλοδοξίες.

Ασχολείται με την κεντρική πολιτική σκηνή, θέλοντας να διεκδικήσει την προεδρία ενός κάποτε μεγάλου κόμματος. Φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει καθόλου υπομονή να περιμένει. Οπως ο Τσίπρας το 2015, που ήθελε να γίνει Πρωθυπουργός.

Οχι τίποτα άλλο, αλλά έτσι δεν μπορούμε εμείς οι Αθηναίοι να ξεχάσουμε και τον Μπακογιάννη.
Δεν ξέρουμε εάν θα τα καταφέρει.

Ξέρουμε όμως πως ο δήμαρχος της Αθήνας δεν έχει Αταμάν, ούτε Ναν, όπως έχει η ομάδα μπάσκετ της Αθήνας, που έκανε το ακατόρθωτο. Εχει βέβαια Χρήστο Πρωτόπαπα, τον γνωστό πρώην συνδικαλιστή που εξελίχθηκε σε υπουργό του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε σε καλοπληρωμένο μέλος Δ.Σ. θυγατρικής μεγάλης τράπεζας, αφού όλοι αυτοί οι παλιοί του ΠΑΣΟΚ έζησαν με την εντύπωση ότι το κράτος και τα περιουσιακά του στοιχεία, τους ανήκουν. 

Αυτή η πολιτική προσωπικότητα είναι το δεξί του χέρι και ο μέντοράς του.

Εχει επίσης (σ.σ. αυτή η πρόταση συμπληρώθηκε μετά την δημοσιοποίηση του κειμένου) την δημοσιογράφο της ΕΡΤ, κυρία Ανδριάνα Μαγγανιά, η οποία με απόσπαση βρίσκεται στο Δήμο Αθηναίων.

Ξέρουμε επίσης ότι ο κ. Δούκας λειτουργεί συστημικά – τον βλέπουμε σε αρκετά κανάλια – και προωθεί με advertorials την πόλη των Αθηνών μέσω των γνωστών μέσων μαζικής ενημέρωσης (βλέπε Πρώτο Θέμα), όπως και ο προκάτοχός του.

Ξέρουμε επίσης, ότι έχει προσεγγίσει και ορισμένους δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους για πίστη και αφοσίωση. Βέβαια, κάποιοι εξ αυτών, οι οποίοι εχουν εκλεγεί με μερικές εκατοντάδες ψήφους έχουν ήδη πηδήξει από τη βάρκα του δημάρχου.

Επίσης, βλέπουμε πως οι εξαγγελίες του δημάρχου Δούκα για το νέο γήπεδο του Παναθηναικου επιβραβεύτηκαν από γνωστό μιντιακό οργανισμό, ο οποίος τον παρουσίασε και στο κυριακάτικο έντυπο μέσο ενώ εμφανίζεται και πρώτο τραπέζι στην τηλεόραση και στο σάιτ του εκδότη (σ.σ. ο εκδότης είναι ο επονομαζόμενος looser, αφού τυγχάνει και πρόεδρος της ομάδας ποσοσφαίρου του Παναθηναϊκού).

Και τέλος πληθαίνουν αυτοί που γνωρίζουν – αυφού βγαίνουν στη δημοσιότητα – για τις απευθείας αναθέσεις σε διάφρους φίλους και γνωστούς από το ΠΑΣΟΚ (Μπατζελή και άλλους).

Εμείς να ευχηθούμε στον κ. Χάρη Δούκα καλή επιτυχία στις φιλοδοξίες του και δεν συμφωνούμε καθόλου με αυτό κάποιοι άλλοι λένε «που πας ρε Χάρη!»

Ε. Α. 
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement