Ad Code

Responsive Advertisement

Άνθρακας η προετοιμασία του Κικίλια και φέτος...Αν δεν ήταν αυτοί οι ήρωες δεν θα είχαμε λουλούδι ούτε σε γλάστρα...

 

Πυροσβεστικό αεροσκάφος βρήκε σε δέντρο κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης

Η κατάσταση στην περιοχή είναι αρκετά δύσκολη και έχει ζητηθεί, μέσω 112, η εκκένωση οικισμών


Παραλίγο να είχαμε ατύχημα σήμερα στον Πλατανίτη Ναυπακτίας, καθώς αεροσκάφος που επιχειρούσε στην κατάσβεση, βρήκε σε δέντρο την ώρα που «βούτηξε» για να απελευθερώσει νερό. 

Τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται στην επιχείρηση εξαιτίας των πυκνών καπνών, ενώ αντιπυρικές ζώνες φτιάχνουν με μπουλντόζες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κάτοικοι και εθελοντές.

Η κατάσταση στην περιοχή ήταν αρκετά δύσκολη και είχε ζητηθεί, μέσω 112, η εκκένωση οικισμών.

Δείτε βίντεο του ForecastWeather


Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Το σπασμένο φτερό του Canadair που χτύπησε σε δέντρο στη φωτιά της Ναυπακτίας 


 Ο χειριστής κατάφερε να κρατήσει στον αέρα το πυροσβεστικό αεροσκάφος και να προσγειωθεί με ασφάλεια Το αεροσκάφος, με πληγωμένο το φτερό του έχει καθηλωθεί στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεότασης του Σκάι, θα γίνει η αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε. 

 Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για να γίνουν οι απραίτητοι έλεγχοι. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποστεί βλάβη τα υδραυλικά του συστήματα, ωστόσο δεν είναι ασφαλές να μεταφερθεί σε άλλη βάση για να γίνουν οι αναγκαίες επισκευτές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το χτύπημα δεν επηρεάστηκαν οι επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους, γι'αυτό μπόρεσαν οι χειριστές να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς να υπάρξουν απρόβλεπτα όπως στη φωτιά στην Κάρυστο, πέρσι. 

 Η επισκευή του αεροσκάφους, στην Ανδραβίδα, θα διαρκέσει ορισμένες ημέρες και αυτό είναι το αρνητικό καθώς τα canadair είναι λίγα, οι διαθεσιμότητες χαμηλές οπότε κάθε ένα που μένει στο έδαφος είναι σημαντικό.

Αυτή είναι η προετοιμασία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπου μέσα στα χρόνια διακυβέρνησης του η Ελλάδα έχει χάσει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών... 


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement