Ad Code

Responsive Advertisement

Δημοσιογράφοι (!!!) ή διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ έκαναν τη Mονταζιέρα των Τεμπών, υποστηρίζει ο ΔΣ του ΟΣΕ

 

Να ανοιχτούν και να εξεταστούν τα στοιχεία επικοινωνίας που είναι όλα στη διάθεση των αρχών 


Στους δημοσιογράφους και εκδότες των εφημερίδων της κυβερνήσεως χρεώνει τη Μονταζιέρα των Τεμπών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης.

Σύμφωνα με το Ποντίκι σε νέες αποκαλύψεις, αφήνοντας αιχμές για το τι έχει συμβεί με το ηχητικό υλικό από το μοιραίο βράδυ του εγκλήματος των Τεμπών, προχώρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, δίνοντας τροφή για νέες συζητήσεις.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Τερεζάκης δεν απέκλεισε να μην έχει δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρος ο διάλογος του σταθμάρχη Λάρισας, αλλά «να έχουν κοπεί κομμάτια ή να έχουν μπει κάποια».

«Οι δημοσιογράφοι που έκαναν το ρεπορτάζ να εξηγήσουν αν κόψανε, δεν κόψανε, πέρα από το αν πήρανε και από πού το ηχητικό υλικό», είπε ο Τερεζάκης, τονίζοντας με έμφαση ότι από τον ΟΣΕ «δεν είχαμε λόγο να κόψουμε, να αποκρύψουμε, ή να παραποιήσουμε οτιδήποτε». Και εξήγησε ότι «θα ήταν τελείως ανόητο να κάνουμε κάτι τέτοιο όταν το υλικό δόθηκε στις αρχές και στις 3/3/23 και στις 13/3/23 είναι κοινό και έχει διαπιστωθεί ότι δεν αλλοιώθηκε».

«Μιλάμε για αρκετούς διαλόγους» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «για το μοντάζ έχω καταλάβει πως κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών. Τι μπορεί να σημαίνει, ποιος το έκοψε και γιατί το έκοψε, εμείς από τον ΟΣΕ δεν έχουμε σχέση, οι ανακριτικές αρχές μπορούν να διαπιστώσουν από τη έρευνα των στοιχείων επικοινωνίας μας».

Ο κ. Τερεζάκης αποκάλυψε όμως και κάτι άλλο. Ότι την επόμενη ακριβώς ημέρα του δυστυχήματος, το ηχητικό υλικό πήγε και σε διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ, μέσω emails από τον κεντρικό σέρβερ του Οργανισμού.

«Έχουν ζητηθεί τα emails από τα στελέχη της διοίκησης. Να ανοιχτούν και να εξεταστούν τα στοιχεία επικοινωνίας που είναι όλα στη διάθεση των αρχών, για να φανεί αν, τι και προς τα πού μπορεί να έφυγε υλικό, για να λήξει αυτή η παρερμηνεία», είπε ο κ. Τερεζάκης, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι από τη διοίκηση του ΟΣΕ δεν υπήρξε καμία σχέση ή εμπλοκή στη διαρροή των ηχητικών.

Ωστόσο το μείζον ερώτημα που προκύπτει είναι σε ποιους και για ποιο λόγο δόθηκαν τα ηχητικά από τις συνομιλίες, πέρα από τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους του ΟΣΕ. Με ποια διαδικασία και μέσα σε ποιο πλαίσιο στελέχη της διοίκησης του Οργανισμού ζήτησαν λίγες ώρες μετά το δυστύχημα και πήραν (στα email τους!!!) ένα υλικό, που κανονικά ήταν πλέον μόνο στη διάθεση των ανακριτικών αρχών; Και από τη στιγμή που αυτό ομολογείται τώρα από τον κ. Τερεζάκη, γεννάται και το ερώτημα εάν οι ανακριτικές αρχές έχουν ήδη ερευνήσει τι εμπλοκή έχει ο καθένας από όσους είχαν στη διάθεσή τους το συγκεκριμένο υλικό.

Ακούστε τις δηλώσεις Τερεζάκη από το 45.10:


Δείτε τι γράφει σχετικά το ΒΗΜΑ>


Για πρώτη φορά γίνεται επίσημη παραδοχή της μονταζιέρας από το κορυφαίο στέλεχος του ΟΣΕ, το οποίο μάλιστα βάζει στο «κάδρο» και άλλα πρόσωπα του Οργανισμού.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της παραποίησης των διαλόγων που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την τραγωδία των Τεμπών, γεγονός που ανέδειξε εδώ και δύο εβδομάδες το «Βήμα της Κυριακής».

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, παραδέχεται την ύπαρξη του μοντάζ καλώντας την δικαιοσύνη να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα ενώ την ίδια ώρα καλεί το μέσο ενημέρωσης που πρώτο παρουσίασε τους μονταρισμένους διαλόγους να εξηγήσει πού τους βρήκε και εάν εκείνο προέβη στην κοπτοραπτική.

«Εχω πει κατ’ επανάληψη και δημόσια, τόσο όσοι έχουμε εμπλακεί στον Οργανισμό, σε αυτήν τη διαδικασία που έχουμε πάρει, έχουμε δώσει ηχητικά κατά καιρούς, όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μας, τα κινητά μας, τα emails μας είναι στη διάθεση των ανακριτικών Αρχών, όποτε θέλουν μπορούν να τα ανοίξουν, να διαπιστώσουν τι διακινήθηκε, πώς διακινήθηκε, πού διακινήθηκε» είπε ο κ.Τερεζάκης.

«Ο διάλογος αυτός είναι υπαρκτός, έχει γίνει, μπορεί να μην έχει δοθεί ολόκληρος, να έχουν κοπεί κομμάτια και να έχουν μπει. Αυτό ίσως θα πρέπει οι δημοσιογράφοι που έκαναν αυτό το ρεπορτάζ να εξηγήσουν εάν έκοψαν, δεν έκοψαν, πέραν από το πού το έχουν πάρει και αν έχουν πάρει. Ο Οργανισμός δεν είχαμε λόγο να κόψουμε ή να παραποιήσουμε το οτιδήποτε».

Ο Παναγιώτης Τερεζάκης αποκάλυψε ότι τους επίμαχους διαλόγους είχαν λάβει μέσω email και υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης του ΟΣΕ, ενώ μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι πρόσβαση σε αυτό το υλικό είχαν μόνο συγκεκριμένα στελέχη του Οργανισμού, τα οποία και το παρέδωσαν στην Αστυνομία για να φτάσει τελικά στα χέρια των δικαστικών Αρχών.

Σε επικοινωνία του MEGA με τον κ. Τερεζάκη, ο ίδιος αποκάλυψε πως πρόσβαση στο υλικό είχαν τέσσερις υπάλληλοι του ΟΣΕ. Ο ένας εξ αυτών, την 1η Μαρτίου του 2023, το έδωσε σε τέσσερα στελέχη του Οργανισμού για να ενημερωθούν.

Κατά τον κ. Τερεζάκη, το επίμαχο υλικό δεν έχει φύγει παραποιημένο από τον ΟΣΕ. Στις 2 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί το συγκεκριμένο υλικό στις δικαστικές Αρχές, ωστόσο, επειδή ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία, το υλικό παραδόθηκε στις 3 Μαρτίου, με συνοδευτικό, με αυτοκίνητο του ΟΣΕ και υπάλληλο του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι η απομαγνητοφώνηση του υλικού, σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, έγινε από τον ΟΣΕ μετά τις 17 Μαρτίου του 2023.

Ο κ. Τερεζάκης την 1η Μαρτίου βρισκόταν στη Λάρισα προκειμένου να πάρει τα στοιχεία της σηματοδότησης, κινήσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί.

Οι νέες αποκαλύψεις του Παναγιώτη Τερεζάκη δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση, καθώς είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίσημη παραδοχή της μονταζιέρας από το κορυφαίο στέλεχος του ΟΣΕ, το οποίο μάλιστα βάζει στο «κάδρο» και άλλα πρόσωπα του Οργανισμού.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement