Ad Code

Responsive Advertisement

Νέα Φιλαδέλφεια: Έγγραφα αποκαλύπτουν πως η ΕΛΑΣ είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις των Κροατών χούλιγκανς - Το Μαυροβούνιο είχε δώσει ακόμα και τις πινακίδες ΙΧΚαταιγιστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο «φως» για τα όσα τραγικά συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας (8/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου χούλιγκανς και υποστηρικτές της Ντιναμό Ζάγκρεμπ προχώρησαν σε εκτεταμένα επεισόδια βίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ. 


Ειδικότερα, στη δημοσιότητα έχουν δοθεί έγγραφα που δείχνουν ότι η Ελληνική Αστυνομία γνώριζε καθώς είχε ενημερωθεί από το Μαυροβούνιο για τη «κάθοδο» των χούλιγκαν.

Η ΕΛΑΣ είχε ενημερωθεί από το Μαυροβούνιο


Όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ, οι Ελληνικές Αρχές είχαν ενημερωθεί εγγράφως ότι καταφθάνουν στην Αθήνα "επικίνδυνοι'' οργανωμένοι οπαδοί, με συγκεκριμένες μάλιστα Πινακίδες Κυκλοφορίας Οχημάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το έγγραφο έφθασε τη Δευτέρα στις 9 το πρωί στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Με αυτό το έγγραφο η αστυνομία του Μαυροβουνίου ενημέρωνε την ΕΛΑΣ ότι πέρασαν από τα σύνορα της χώρας τους με προορισμό την Αθήνα «risky fans» όπως τους ονομάζει, δηλαδή «επικίνδυνοι φίλαθλοι». Mάλιστα, τους είχαν κοινοποιήσει και τις πινακίδες αυτοκίνητων των χούλιγκαν.

«Θεωρείται ότι ταξιδεύουν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό» επισημαίνεται.


«Αγαπητοί συνάδελφοι στις 7 Αυγούστου 2023 ανάμεσα στις 03:00 τα μεσάνυχτα και τις 06:00 το πρωί από τον συνοριακό σταθμό Μποζάι, στην έξοδο προς Μαυροβούνιο αξιωματικοί της αστυνομίας του Μαυροβουνίου έλεγξαν πολίτες της Δημοκρατίας της Κροατίας - περίπου 120 άτομα νεαρής ηλικίας - που εικάζουμε ότι ταξιδεύουν με προορισμό την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η ομάδα αυτή εξήλθε του Μαυροβουνίου με τα παρακάτω οχήματα», σημειώνεται στην ενημέρωση των αρχών του Μαυροβουνίου.

Είχαν ενημερωθεί όλες οι υπηρεσίες


Παράλληλα, στο «φως» βγήκαν και τα απόρρητα σημειώματα που διακινούνταν μέσα στην Ελληνική Αστυνομία. Από τα σημειώματα φαίνεται ότι οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας είχαν ενημερώσει δυο μέρες πριν για την έλευση των χούλιγκαν ενώ τα σημειώματα αυτά φαίνεται να είχαν επίσης κοινοποιηθεί σε υπηρεσίες στο Αρχηγείο, στη ΓΑΔΑ, καθώς επίσης στον Αερολιμένα Αθηνών και στη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης.

Το πρώτο σημείωμα: Έρχονται 150 επικίνδυνοι φίλαθλοι


Στο πρώτο απόρρητο Ενημερωτικό Σημείωμα, οι αξιωματικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας που φέρει με ημερομηνία 6/8/ 2023, τίτλο: Αξιολόγηση: Α3 και θέμα: Αγώνας ποδοσφαιρου μεταξυ ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb επισημαίνουν τα εξής αναφορικά με τις πληροφορίες που έλαβαν από τις ξένες αρχές:

«Την Τρίτη 8/8/ 2023 και ώρα 21:45, είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League μεταξύ ομάδων ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb στο γήπεδο OPAP ARENA. Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών της Κροατίας, αναμένεται να ταξιδέψουν προς την χώρα μας περί τους 150 οπαδούς της GΝΚ Dinamo Zagreb. Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από πηγή συνήθους αξιοπιστίας και οι οποίες διαρκώς ελέγχονται, στην χώρα μας θα αφιχθή ικανός αριθμός περίπου – 100 οργανωμένων οπαδών της GΝΚ Dinamo Zagreb – BAD BLUE BOYS- κάποιοι εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οπαδούς της ομάδας του Παναθηναϊκού με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνία και κάποιοι θα διαμένουν σε διάφορα καταλύματα Airbnb κυρίως πλησίον της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Επιπλέον ενδέχεται μικρός αριθμός αυτών να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λ. Αλεξάνδρας αριθμός 115 τα οποία αναμένεται να ανοίξουν απογευματινές ώρες 7/8/2023 και να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων. Ενέργειες: υπηρεσία μας παρακολουθεί το θέμα και για οποιοδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε συμπληρωματικά».
Δεύτερο σημείωμα: Η ενημέρωση της ΑΕΚ


Στο δεύτερο σημείωμα αναφέρεται πως οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ έχοντας ενημερωθεί για τις προθέσεις των οπαδών της Ντιναμό, γεγονός που έχει προκαλέσει αναβρασμό στις τάξεις τους και συζητούν τις δικές τους ενέργειες.


Τρίτο σημείωμα: Το Κάλεσμα

Στο δεύτερο εμπιστευτικό ενημερωτικό δελτίο που εκδόθηκε τη Δευτέρα (7/8), αναφέρεται ακόμα ότι:

«Αξιολόγηση: Α3. Αγώνας ποδοσφαιρου μεταξυ ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb και επισυναπτόμενα έγγραφα από το σύστημα POL. με αριθμούς το υπ’ 2592 / 23 / 155 1500 από 7/8/ 2023 και 2592 / 23 / 155 7584 από 7/8/ 2023, σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από ανοιχτές πηγές, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της ΑΕΚ , απευθύνουν κάλεσμα στους οπαδούς της ομάδας να συγκεντρωθούν στον εξωτερικό χώρο — πέταλο – του γηπέδου OPAP ARENA σήμερα και από τις 19:00 ώρα με πρόφαση την διανομή εισιτηρίων διαρκείας».Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement