Ad Code

Responsive Advertisement

Πάρνηθα: Προσπαθούν να σώσουν τα ζώα που έχουν εγκλωβιστεί στα κλειστά σπίτι;α

agios_iwannis_rwos_7

 

Η αναζωπύρωση της φωτιάς που μαίνεται στην Πάρνηθα, οδήγησε στην εκκένωση τριών οικισμών στο Μενίδι. Συγκεκριμένα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφάντο λόγω της φωτιάς που καίει από χθες, Τρίτη (22/8).

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες από χθες για να περιορίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην περιοχή της Φυλής. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην κατευθυνθεί προς την κορυφογραμμή της Πάρνηθας η πυρκαγιά.

Συγκλονιστικά είναι τα στιγμιότυπα από τους ανθρώπους που αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους ή αναγκάζονται να τα βλέπουν να τυλίγονται στις φλόγες.

Εικόνες του protothema.gr από τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο στην περιοχή που εκκενώνεται δείχνει τους πολίτες να προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται και κυρίως τα κατοικίδιά τους. 

Δείτε φωτογραφίες με κατοίκους της περιοχής να τρέχουν να φύγουν με τα σκυλιά τους στην αγκαλιά:

agios_iwannis_rwos_6
5952018
5952017
Ανατριχιαστική είναι και η εικόνα της γυναίκας που βλέπει το σπίτι της να καταπίνεται από τις φλόγες στην περιοχή του Μενιδιού:
parnitha_fwtia

Δεκάδες κατοικίδια έχουν διασωθεί


Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς ενημέρωσε πως μαζί με τους συνεργάτες τους από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό απεγκλωβίστηκαν δεκάδες ζώα για τα οποία ενημερώθηκαν  μετά τις 4 το ξημέρωμα.

 

Συγκεκριμένα η ανάρτηση:


Χθες με τους συνεργάτες μας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό απεγκλωβίσαμε ζώα από δυσχερή σημεία και εκκενώσαμε σπίτια με δεκάδες ζώα για τα οποία ενημερωθήκαμε μετά τις 4 το ξημέρωμα. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ζητάμε την ψυχραιμία και την καλή συνεργασία όλων. Υπενθυμίζουμε ότι όποιος εντοπίσει εγκλωβισμένο ζώο που του είναι αδύνατο να διασώσει ο ίδιος ή χρειάζεται φορτηγά ή ασθενοφόρο για απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων να καλέσει άμεσα τα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935. Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, δήμους, φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές. Όποιος χρειάζεται πρόσβαση για διάσωση ζώων ή προτίθεται ο ίδιος να διασώσει ζώα με δικό του όχημα σε συνεργασία με την ΕΓ μπορεί να μας καλέσει στα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935.

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Dogs' Voice θέτει σε λειτουργία τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων ΠΑΛΑΙ στο Γαλάτσι ο οποίος δέχεται ζώα που έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο εντός Αττικής. Τα ζώα λαμβάνουν περίθαλψη από την ΕΔΚΕ και όσα χρήζουν νοσηλείας μεταφέρονται σε κλινική. Ο χώρος παραχωρείται για ακόμη μία φορά από τον δήμο Γαλατσίου και τον δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο. Τα ζώα συντροφιάς που καταφθάνουν πρέπει να είναι γνωστό από που παρελήφθησαν και θα καταχωρούνται με ξεχωριστό κωδικό. Ήδη έχουν καταγράφει περισσότερα από 130 ζώα. Όσον αφορά τα παραγωγικά ζώα υπάρχει σχετική συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας με συνεργαζόμενο καταφύγιο. Κατόπιν συνεννόησης μαζί μας μπορούν να μεταφερθούν εκεί παραγωγικά ζώα σε ανάγκη.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, τα ζώα του δημοτικού καταφυγίου βρίσκονται ασφαλή και έχουν δοθεί crates, microchips και τροφές σε συνεργασία με το Pet City για πυρόπληκτα ζώα που εντοπίζονται από πολίτες και διασώστες.

Σχετικά με την πυρκαγιά στη Ροδόπη, δεν κινδυνεύουν τα καταφύγια της περιοχής και το δημοτικό καταφύγιο Κομοτηνής μαζί με το προσωπικό του και σε επικοινωνία μαζί μας καθημερινά αναζητά ζώα σε πυρόπληκτες περιοχής για τη διάσωση και την φροντίδα τους.

Παρακαλούμε να εκκενώνετε άμεσα. Μην αφήνετε κανένα ζώο αλυσοδεμένο ή εγκλωβισμένο.

Οδηγίες για τον απεγκλωβισμό ζώων


Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς ενημερώνει πως όποιος εντοπίσει εγκλωβισμένο ζώο που του είναι αδύνατο να διασώσει ο ίδιος ή χρειάζεται φορτηγά ή ασθενοφόρο για απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων να καλέσει άμεσα τα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, δήμους, φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές.

Επιπλέον, όποιος χρειάζεται πρόσβαση για διάσωση ζώων ή προτίθεται ο ίδιος να διασώσει ζώα με δικό του όχημα σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία μπορεί να καλέσει στα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935.

Παράλληλα, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Dogs’ Voice θέτει σε λειτουργία τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων ΠΑΛΑΙ στο Γαλάτσι, ο οποίος δέχεται ζώα που έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο χώρος παραχωρείται για ακόμη μία φορά από τον Δήμο Γαλατσίου και τον δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, τον οποίο ευχαριστούμε ξανά για την άψογη συνεργασία. Τα ζώα συντροφιάς που καταφθάνουν πρέπει να είναι γνωστό από πού παρελήφθησαν και θα καταχωρούνται με ξεχωριστό κωδικό.

Όσον αφορά παραγωγικά ζώα υπάρχει σχετική συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας με συνεργαζόμενο καταφύγιο. Κατόπιν συνεννόησης μαζί της μπορούν να μεταφερθούν εκεί παραγωγικά ζώα σε ανάγκη.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement