Ad Code

Responsive Advertisement

Η Ελλάδα προσφέρει τους Πομάκους στην Τουρκία - Εθνικό έγκλημα με ΝΑΤΟϊκό παρασκήνιο;


 
 Γράφει ο Δήμος Βερύκιος
 

Μια από τις πρώτες βόλτες που κάνουμε στην ορεινή ζώνη με το «υπηρεσιακό» αυτοκίνητο του Νίκου με περιμένει μια γλυκόξινη έκπληξη. 


Ο οδηγός απλώνει το χέρι του στο μαγνητόφωνο και πριν το βάλει μπρος μου λέει «Για άκου ; Θα καταλάβεις τι είναι…». Μουσική παραδοσιακή, μια μελωδία που βγάζει πόνο και καημό , γλυκά και ελπίδα μαζί… «Θρακιώτικα είναι ;», τον ρωτάω.

«Όχι» μου ανταπαντά, «είναι το απαγορευμένο CD με τα 17 πομάκικα τραγούδια που είχαμε βγάλει το 2002 στο Σώμα αλλά το ΥΠΕΞ απαγόρευσε την κυκλοφορία του για τους λόγους που μόνο αυτό γνωρίζει. Ήρθαν ένα πρωί οι καλαμαράδες από την Αθήνα και με συνοπτικές διαδικασίες απαίτησαν να τους παραδοθούν αριθμημένα όλα τα CD»!

Καθώς ακούμε τα λαϊκά τραγούδια των Πομάκων, ο Νίκος μου λέει, με αυτο το CD έπνιγα τον πόνο μου κατά την προεκλογική περίοδο όταν εσείς τσακωνόσασταν στην Αθήνα για πράγματα που δεν γνωρίζετε….

Δεν τον διακόπτω, τον αφήνω να ξεσπάσει: «Οι διοικούντες εξ Αθηνών κατά καιρούς πέφτουν από τα σύννεφα και δεν μπορούν να κατανοήσουν τα όσα συμβαίνουν ακόμη και σήμερα στη Θράκη. Ότι δηλαδή εμφανίζονται μειονοτικοί ως υποψήφιοι στα κόμματα εξουσίας ενώ είναι στρατευμένοι διαχρονικά με τα συμφέροντα της Άγκυρας. Δεν μπορούν να το κατανοήσουν οι Αθηναίοι διότι ασχολούνται επιδερμικά με το εθνικό θέμα και όχι επί της ουσίας.

Πρωτίστως να μάθουν ιστορία : Η Τουρκία πριν 100 χρόνια υπέγραψε με την Ελλάδα την συνθήκη της Λωζανης ( 1923). Εκεί αναφέρεται ρητά ότι υπάρχει μόνο θρησκευτική μειονότητα στην Δυτική Θράκη και εθνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη , την Ίμβρο και την Τένεδο.


Η Ελλάδα την δεκαετία του 50 παρέδωσε τους Πομάκους στην αγκαλιά της Τουρκίας μέσω της εκπαίδευσης!


Ο Αρσένης ως υπουργός Άμυνας και εν συνεχεία Παιδείας έδωσε ειδικό βάρος ώστε τα Πομακόπουλα να μάθουν την γλώσσα των προγόνων τους, όμως το όραμα και το σχέδιο του Μάκη και της Λούκας δεν είχε συνεχιστές….

Η Τουρκία πονηρά δεν αποδέχθηκε την ύπαρξη εθνικής της μειονότητας στην Ελλάδα


αν και υπήρχαν την εποχή εκείνη Τουρκογενείς όπου αριθμούσαν γύρω στους 30000 περίπου στους νόμους Ξάνθης και Ροδόπης. Ο λόγος που η Τουρκία δεν υπέγραψε για την ύπαρξη εθνικής μειονότητας ήταν ότι θα διαχώριζε εθνικά τους Πομάκους και Αθιγγαννους και θα τους αναγνώριζε υποχρεωτικά αργότερα ως θρησκευτική οντότητα και φυσικά θα ήταν αδύναμη στη συνέχεια και μη υπολογίσιμη η εθνική της μειονότητα ενώ η Ελληνική μειονότητα στην Τουρκία θα ξεπερνούσε της 100000. Έτσι η Τουρκία υπέγραψε την ύπαρξη «μουσουλμανικής μειονότητας» 100.000 ατόμων στη Θράκη και αντίστοιχα 100.000 Ρωμιοί ως «Ελληνική μειονότητα» στην Τουρκία.

Ο πονηρός στόχος της Τουρκίας ήταν να μπορέσει στη συνέχεια - αργά αλλά σταθερά- να τουρκοποιήσει την υπόλοιπη μειονότητα που ήταν βασικά οι Πομάκοι που ζούσαν στα ορεινά των νόμων της Θράκης. Οι Πομάκοι ως «παλαιομουσουλμάνοι» λόγω θρησκευτικών διαφόρων δεν ήθελαν να έχουν επαφές με τουρκογενείς που θρησκευτικά εκφράζουν τους νεότουρκους. Απέφευγαν τις κοινωνικές συναναστροφές και την σύναψη γάμων, παρ ότι είχαν την ίδια θρησκεία. Δυστυχώς, αυτό με αποκλειστική ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων του τελευταίου αιώνα έχει αλλάξει άρδην και σήμερα δεν υφίσταται.

Τα πρώτα βήματα προπαγάνδας της Τουρκίας στη Θράκη ξεκίνησαν την δεκαετία του 1950 όταν οι τότε Ελληνικές κυβερνήσεις φοβούμενες τον από Βορρά κίνδυνο και ειδικά από την Βουλγαρία μια και οι ακρίτες Πομάκοι θα μπορούσαν εύκολα λόγω παραπλήσιας γλώσσας να πάνε με την πλευρά της Βουλγαρίας βρήκαν τη «λύση». Σε συνεργασία με την Τουρκία και με την ιδιότητα ως Νατοϊκής συμμάχου χώρας να δημιουργηθούν σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εισάγοντας την τουρκική γλώσσα επίσημα στα μισά μαθήματα που θα διδάσκοντα οι μουσουλμάνοι μαθητές!

Η «χρυσή ευκαιρία» είχε δοθεί στην Τουρκία και άρχισαν να καταφθάνουν Τούρκοι αξιωματικοί με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού ως μετακλητοί με ότι συνεπάγεται αυτό…

Την ίδια εποχή αναβαθμίζεται το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής σε Γενικό Προξενείο Κομοτηνής και συντονίζει το όλο εγχείρημα.

Από αδιαφορία και προχειρότητα των ελληνικών κυβερνήσεων κανένας ποτέ δεν έδωσε μια εξήγηση για τον λόγο ύπαρξης του στην Κομοτηνή τουρκικού προξενείου μια και δεν υπήρχε επίσημα εθνική μειονότητα στην περιοχή πάρα μόνο θρησκευτική. Πλέον από την δεκαετία του 50 η Τουρκική προπαγάνδα έχει μπει με τις ευλογίες της Ελλάδος στα σχολεία των Πομάκων!

Μετά από πολλά χρόνια η ελληνική πολιτεία αντέδρασε στη δράση των Τούρκων μετακλητών εκπαιδευτικών με την δημιουργία της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης ΕΠΑΘ όπου απόφοιτοι μουσουλμάνοι της Ακαδημίας αντικατέστησαν
σταδιακά τους Τούρκους μετακλητούς εκπαιδευτικούς. Όμως η μεγάλη ζημιά είχε γίνει.

Τα Πομακόπουλα, οι Έλληνες μουσουλμάνοι προσφέρονται σε νατοϊκό πιάτο στην Τουρκία. Με τις ευλογίες της Αθήνας πλέον μαθαίνουν τουρκικά , διαπαιδαγωγούνται στον τουρκισμό, την νέα μητέρα πατρίδα. Σπουδάζουν , εργάζονται και αποκτούν περιουσία στην νέα τους πατρίδα.

Η Τουρκία όμως κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί για ευνόητους λόγους και σταδιακά τους αποθαρρύνει προκειμένου να συνεχίσουν να διαμένουν στην Ελλάδα. Οι Πομακικής καταγωγής νέοι της Θράκης πλέον τελειώνοντας τις σπουδές τους με έντονη την διαφώτιση του τουρκισμού επιστρέφουν στην Θράκη ως « φάροι» της μητέρας πατρίδας.

Η Τουρκία εκτός από την εκπαίδευση βάζει ψηλά τον στόχο και για τον έλεγχο της θρησκείας. Από την δεκαετία του 1980 η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τους διορισμένους από το κράτος νόμιμους μουφτήδες αλλά δημιουργεί δικούς της, τους ψευτομουφτηδες οι οποίοι κατά κανόνα συμπεριφέρονται ως κανονικοί μουφτήδες. Με τον θάνατό τους αντικαθιστούνται με τους πιο φανατικούς της περιοχής. Η ελληνική πολιτεία δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια αν και παραβαίνουν κατά εξακολούθηση το νόμο με το αδίκημα της αντιποίησης αρχής.

Οι ψευτομουφτηδες ελέγχουν το 90 % των ιμάμηδων της κάθε περιοχής και φυσικά αμείβονται όλοι από την Τουρκία. Η προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας μαζί με την προσευχή κάθε Παρασκευή στα τεμένη είναι δεδομένη. Όταν επισκέπτονται επίσημα την Τουρκία απολαμβάνουν μεγάλες τιμές από αξιωματούχους της Τουρκίας ακόμη και από τον πρόεδρο Ερντογάν.

Το ελληνικό κράτος δεκαετίες ολόκληρες παρακολουθεί αδιάφορα χωρίς να παρεμβαίνει ως να πρόκειται για μια φυσιολογική κατάσταση».

Καθώς ολοκληρώνεται το CD με τα 17 Πομάκικα τραγούδια ρωτάω ευθέως τον συνομιλητή μου: Τους Πομάκους πλέον τους έχουμε χάσει οριστικά;

Ο μουσουλμάνος Πομάκος - απαντάει - από την μέρα που θα γεννηθεί θα γαλουχηθεί από το σπίτι του την τουρκική προπαγάνδα. Όλες οι κατοικίες των Πομάκων εδώ και δεκαετίες έχουν δορυφορικά πιάτα προκειμένου να πιάνουν τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους στην περιοχή και της αδιαφορίας του Ελληνικού κράτους μέχρι το 2001 δεν υπήρχαν τηλεοπτικές κεραίες λήψης στην ορεινή ζωνη προκειμένου να βλέπουν οι κάτοικοι Ελληνικά κανάλια αν και πλήρωναν κανονικά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ την ΕΡΤ. Οι κεραίες τοποθετήθηκαν άμεσα με έντονη του Άκη Τσοχατζόπουλου προς το ΔΣΣ..

Η ζημιά όμως είχε γίνει και ήταν ανεπανόρθωτη.

Το Πομακόπουλο πηγαίνοντας στο δημοτικό σχολείο θα μάθει την τουρκική γλώσσα επίσημα, αυτή που άκουγε προσχολικά στο σπίτι του. Ο ιμάμης του χωριού θα του μάθει μαζί με όλα τα παιδιά της τάξης του το κοράνι.
Μόλις μάθει το κοράνι απ έξω θα γίνει μεγάλη γιορτή με τουρκική χροιά από τον ιμάμη όπου θα βρίσκεται πάντα ο ψευδομουφτής.
Αυτό γίνεται κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες σε όλα τα Πομακοχώρια

Εν συνέχεια ο μαθητής μεγαλώνοντας και πηγαίνοντας σε καφέ της περιοχής του θα ακούει παντού τουρκική μουσική ή θα παρακολουθεί τουρκική τηλεόραση.

Στα καφενεία που θα συχνάζει ο πατέρας του στα τραπέζια θα υπάρχουν μόνο μειονοτικές εφημερίδες (όργανα του Προξενείου οι περισσότερες εφημερίδες) διαβάζοντας ανθελληνικά δημοσιεύματα και προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement