Ad Code

Responsive Advertisement

Η Σουηδική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε επιτυχώς μαχητικά αεροσκάφη με βόμβες για να σβήσει δασική πυρκαγιά



Η Σουηδική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε το μαχητικό αεροσκάφος Jas 39 Gripen για να βομβαρδίσει το πεδίο βολής βόρεια του χωριού Trängslet σε μια προσπάθεια να νικήσει μια από τις πιο περίπλοκες δασικές πυρκαγιές γύρω από ένα πεδίο βολής γεμάτο πυρομαχικά


Φέρεται ότι αυτό το έκτακτο μέτρο ελήφθη προκειμένου να δημιουργηθεί κύμα πίεσης για την κατάσβεση της φωτιάς. Η μέθοδος αποδείχθηκε αποτελεσματική, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

«Η βόμβα τελείωσε την φωτιά», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Johan Szymanski σε συνέντευξη Τύπου


Η υπηρεσία διάσωσης είχε πρόβλημα με τη φωτιά στο πεδίο βολής στο Trängslet, Älvdalen, από τότε που ξέσπασε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν πυρομαχικά βαρέως διαμετρήματος στο σημείο και υπήρξε φόβος ότι τα πυρομαχικά θα εκραγούν.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, λοιπόν, έχουν κάνει βομβαρδισμό πάνω από τη φωτιά με τη βοήθεια μαχητικών αεροπλάνων Jas 39.

Ήταν λίγο πριν τις 12 της Τετάρτης που δύο Jas 39 πέταξαν κατά μήκος της ζώνης πυρκαγιάς στο Trängslet, το καθένα εξοπλισμένο με μια βόμβα. Λίγο αργότερα μια άλλη βόμβα, ένα μοντέλο GBU-49, χτύπησε τον στόχο.

Οι βόμβες wwe έπεσαν από ύψος 3.000 μέτρων και οι βόμβες GPS και ελεγχόμενες με λέιζερ έπεσαν με ταχύτητα 550 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι βόμβες ζυγίζουν 227 κιλά, είναι ελεγχόμενες με GPS και λέιζερ και μπορούν να χτυπήσουν τον στόχο με ακρίβεια μέτρου.

"Εξαιρετικό αποτέλεσμα"


«Χωρίς να κάνουμε μια εις βάθος ανάλυση, μπορούμε να δούμε ότι μια συγκεκριμένη βόμβα είχε πολύ καλή επίδραση στη φωτιά και ότι πυρκαγιές 100 μέτρων έχουν σβήσει», λέει ο Johan Szymanski κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, συνεχίζοντας:

- Δεν υπάρχει αυξημένη ένταση πυρκαγιών αλλού μετά την απελευθέρωση της βόμβας.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής περιγράφει τα μαχητικά αεροσκάφη και την ικανότητα βομβαρδισμού τους ως ένα καλό εργαλείο σε αυτού του είδους τις ακραίες καταστάσεις.

Ο Urban Molin, μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων, είπε επίσης ότι η προσπάθεια ήταν "εξαιρετικά καλή".
Καουτσούκ ξινό

Για να υπάρχει φωτιά απαιτείται οξυγόνο, θερμότητα και εύφλεκτη ουσία.

Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών διάσωσης, έχει χρησιμοποιηθεί πολύ νερό, αλλά τελικά αποφάσισαν να δοκιμάσουν κάτι νέο και «αντισυμβατικό».

Ο λόγος που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν μια βόμβα είναι επειδή το τεράστιο κύμα πίεσης που δημιουργείται όταν η βόμβα απελευθερώνεται διαταράσσει την παροχή οξυγόνου στη φωτιά .

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement