Ad Code

Responsive Advertisement

O Joe Biden επιτίθεται στις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές


Ο νεότερος στόχος είναι οι θερμοσίφωνες! 

Η νεότερη καταστολή της κυβέρνησης Biden κατά των οικιακών συσκευών, ειδικά ενάντια στους θερμοσίφωνες, θα τεθεί σε ισχύ το 2029, εάν τελικά εφαρμοστεί η νομοθετική της πρόταση, καθώς συνεχίζει να εφαρμόζει την επιθετική της εκστρατεία όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre αναγνώρισε τη Δευτέρα ότι ο πρόεδρος είναι ενάντια στη χρήση ενεργοβόρων οικιακών συσκευών!

Σύμφωνα και με την ίδια, ο νεότερος στόχος είναι οι θερμοσίφωνες!

Η πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας (DOE) που κυκλοφόρησε αργά την Παρασκευή ανέφερε ότι οι νέοι κανονισμοί θα «επιταχύνουν την ανάπτυξη» των ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με αντλία θερμότητας, υποστηρίζοντας ότι θα εξοικονομήσουν δισεκατομμύρια δολάρια στους Αμερικανούς και θα μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα.

«Αν θεσπιστεί, δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι το 2029. Επομένως, ας μην το ξεχνάμε αυτό», είπε η Jean-Pierre.

«Εάν και όταν θεσπιστεί, θα βοηθήσει τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως».

Εάν οριστικοποιηθούν, τα προτεινόμενα κριτήρια θα αναγκάσουν να βγουν από την αγορά λιγότερο ενεργειακά αποδοτικοί, αλλά φθηνότεροι θερμοσίφωνες.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα απαιτεί υψηλότερη απόδοση για τους θερμαντήρες που χρησιμοποιούν τεχνολογία αντλιών θερμότητας ή, στην περίπτωση των θερμοσιφώνων με αέριο, για να επιτύχει κέρδη απόδοσης μέσω της τεχνολογίας συμπύκνωσης.

Ωστόσο, οι θερμοσίφωνες αερίου χωρίς συμπύκνωση είναι πολύ φθηνότεροι και μικρότεροι, που σημαίνει ότι έχουν χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης και είναι πιο προσβάσιμοι στους Αμερικανούς όλων των επιπέδων εισοδήματος.

Εκτός από τους θερμοσίφωνες, τους τελευταίους μήνες, το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας έχει προτείνει νέα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης για μια ποικιλία οικιακών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των εστιών αερίου, των πλυντηρίων ρούχων, των ψυγείων και των κλιματιστικών.

Η κυβέρνηση Biden προχωρά σε νέους κανόνες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν περισσότερες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κλιβάνων καταναλωτών, των αντλιών πισίνας, των φορτιστών μπαταριών, των ανεμιστήρων οροφής και των αφυγραντήρων.

Η κυβέρνηση καυχήθηκε τον Δεκέμβριο ότι μόνο το 2022 προέβη σε 110 ενέργειες όσον αφορά τους κανόνες ενεργειακής απόδοσης ως μέρος της ατζέντας της για το κλίμα.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement