Ad Code

Responsive Advertisement

Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την εξουσία - Ζέφη Δημαδάμα, η στενή συνεργάτιδα της Φώφης Γεννηματά έγινε Γενική Γραμματέας Ισότητας


Τη διέγραψε αμέσως ο Νίκος Ανδρουλάκης

Λίγο αφότου ανακοινώθηκε ότι η Ζέφη Δημαδάμα ορίζεται Γενική Γραμματέας Ισότητας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τη διαγραφή της.

"Η Ζέφη Δημαδάμα με την αποδοχή του διορισμού της στη θέση της Γ. Γ. Ισότητας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πολιτικά έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Με απόφασή μου διαγράφεται από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του κόμματος" δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, σημειώνοντας ότι παράλληλα δρομολογήθηκε ήδη η αντικατάσταση της Ζέφης Δημαδάμα στο PES WOMEN (Γυναίκες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος).

Ποια είναι η Ζέφη Δημαδάμα


Η Ζέφη Δημαδάμα υπήρξε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου και είχε εκλεγεί ομόφωνα Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES WOMEN).

Η άλλοτε στενή συνεργάτιδα της Φώφης Γεννηματά είχε ανακοινώσει πριν λίγους μήνες την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική και τους πολιτικούς. "Η πολιτική σήμερα έχει τοξικότητα, έχει δυσκολίες – περισσότερες και σκληρότερες για τις γυναίκες υποψήφιες – ενώ θέλει ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους", έγραφε στην επίμαχη ανάρτησή της και προσέθετε ότι δεν έχει ούτε θέλει να έχει "χορηγούς".


Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, είναι παντρεμένη με τον τοπογράφο - μηχανικό Δημήτρη Παπαδημητρίου και έχει έναν γιο, ενώ μετά την ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών της σπουδών, ξεκινά το 2005 η άμεση δραστηριοποίησή της στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ.

Το 1994 έλαβε το πτυχίο της στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το 1998 πήρε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, ενώ πλέον διδάσκει στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου.

Είναι επιστημονική συνεργάτης σε 20 και πλέον εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και σεμινάρια. Έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου, είναι μέλος του European Urban Research Association- EURA, Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) και του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων (ΣΕΠ).

Τέλος, δραστηριοποιείται διεθνώς σε ζητήματα που αφορούν την Περιφερειακή Ανάπτυξη και το Περιβάλλον καθώς και σε θέματα Ισότητας των φύλων.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement