Ad Code

Responsive Advertisement

O Μητσοτάκης φαντασιωνόταν...ιατρικό τουρισμό στην Κω! Στο μεταξύ οι άνθρωποι εκεί πεθαίνουν στις καρότσες των φορτηγών


Ακριβώς έναν χρόνο πριν την τραγική κατάληξη της 63χρονης σε καρότσα φορτηγού, στην Κω, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν ότι θα καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου και πως θα φέρει τον… ιατρικό τουρισμό.


Η γυναίκα που άφησε την τελευταία της πνοή στην Κω, πάνω σε καρότσα αγροτικού φορτηγού, επειδή δεν ήταν εφικτή η μεταφορά της με ασθενοφόρο δεν ήταν η πρώτη και όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι και η τελευταία.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια υγεία και ειδικά στα νησιά της χώρας, με μειωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και χωρίς ασθενοφόρα, ή στην περίπτωση της 63χρονης χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα στο νοσοκομείο από πέρυσι, τέτοια εποχή, όταν είχε επισκεφθεί την Κω. Τότε όχι μόνο είχε ανακοινώσει την ανέγερση νέου νοσοκομείου, όχι μόνο είχε πει ότι θα καλυφθούν «αμέσως» οι ανάγκες για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επειδή «η υγεία, με τη στενή της έννοια, αποτελεί υποχρέωση του κράτους απέναντι στους Έλληνες πολίτες, αλλά και απέναντι στους επισκέπτες», αλλά είχε μιλήσει και… ιατρικό τουρισμό.

«Έχω κουραστεί να ακούω να μονοπωλείται αυτός ο κλάδος του ιατρικού τουρισμού, spa, καλλωπισμού, από τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης. Ήρθε η ώρα να μπορέσουμε να το κάνουμε και εδώ, ξεκινώντας από την Κω», είχε πει στις 2 Ιουνίου του 2022 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τότε μέχρι σήμερα τίποτα δεν άλλαξε και μία γυναίκα πέθανε αβοήθητη επειδή δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου
.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement