Ad Code

Responsive Advertisement

Κάστρο Ναυπάκτου: κ. Μενδώνη, δεν μας επετράπη η είσοδος επειδή είχαμε ένα μινι γιόρκι 3 κιλών στην αγκαλιά - Εντολή άνωθεν, μας είπαν: "Σκυλιά - ΌΧΙ"


O χώρος στερούνταν γενικώς σημάνσεων όπως προβλέπεται...

Και δεν υπήρχαν τα απάνθρωπα κλουβιά που σχεδιάζετε, ώστε να μένουν τα ζωάκια εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες...!

Υπάρχουν ταξιδιώτες που πανικοβάλλονται στην ιδέα να αποχωριστούν τα κατοικίδια τους, έστω και στις διακοπές ή δεν επιθυμούν να το κάνουν. 

Συνήθως ταξιδεύουν με τα δικά τους μέσα ώστε να προσαρμόζουν τις διαδρομές τους στις ανάγκες των ζώων τους. 

Καλύπτουν τόσο μικρές όσο και μεγάλες αποστάσεις, κάνουν αρκετές στάσεις και η προτεραιότητα τους είναι να φτάσουν σε προορισμούς όπου οι φίλοι τους θα είναι ευπρόσδεκτοι και καλοδεχούμενοι.

Επιπλέον σημειώστε ότι εκτός από τα ζώα συντροφιάς, υπάρχουν και σκύλοι-οδηγοί που ταξιδεύουν με τα αφεντικά τους.

Με αφορμή την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη για την ελεύθερη είσοδο ζώων συντροφιάς σε 120 αρχαιολογικούς χώρους, φιλοζωικοί φορείς εξέδωσαν ανακοίνωση που αφορά μεταξύ άλλων στους περιορισμούς που δεν ανταποκρίνονται στη σύγχρονη αντίληψη για τη σχέση ανθρώπινων και μη ζώων.

Πολλές είναι και οι περιπτώσεις όπου το γράμμα του νόμου, διαβάζετε τουλάχιστον περίεργα

Στο Κάστρο της Ναυπάκτου, δεν μας επετράπη η είσοδος επειδή είχαμε ένα μικρόσωμο σκυλάκι 3 κιλών στην αγκαλιά, αν και είχαμε μαζί και έναν μάρσιππο!

Ισχυρίζονταν πως η οδηγία της υπηρεσίας ήταν σαφής: ΣΚΥΛΙΑ ΟΧΙ!

Τι και αν σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ η είσοδος σε ζώα συντροφιάς δεν επιτρέπεται σε αρχαιολογικούς χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας, όπως η Ακρόπολη, η Κνωσός, η Αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί αλλά θα επιτρέπεται σε αναπεπταμένους αρχαιολογικούς χώρους που λόγω έκτασης δεν δημιουργείται πρόβλημα στην κίνηση των επισκεπτώ; 

Τι και αν η γνωμοδότηση λέει πως οι συνοδοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με λουράκι μήκους μέχρι 1 μ. ή τα ζώα να φέρονται στην αγκαλιά του κτήτορα (μάρσιππο) ή να βρίσκονται εντός κλωβού μεταφοράς; 

Τι και αν η γνωμοδότηση λέει πως θα ζητείται η επίδειξη βιβλιαρίου υγείας και τα ζώα θα επιτρέπεται να εισέλθουν, εφόσον ο συνοδός τους φέρει μαζί του τα απαραίτητα για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου από τυχόν περιττώματα του ζώου...

Του κάκου. Ταμπουρωμένοι κάποιοι πίσω από ένα γενικόλογο γράμμα, σε έναν χώρο ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ μας δημιούργησαν πρόβλημα σε σημείο που αποχωρήσαμε χωρίς να δούμε το Κάστρο, αν και ταξιδέψαμε ως εκεί...

Η δε εσφαλμένη ανάγνωση του νόμου, όμως, και κυρίως ο υπερβάλλοντας ζήλος των υπαλλήλων, καταντά, άλλη μια προεκλογική κενολογία, που επί της ουσίας δεν βοηθάει να απεμπλακεί η ελληνική κοινωνία και οι διάφορες αρχές από συμπλέγματα κατά ζώων.

Μέχρι τώρα το φιλοζωικό κίνημα είχε καταφέρει να καταργήσει στην πράξη ένα αναχρονιστικό και πολυκαιρισμένο Προεδρικό Διάταγμα του 2004, το οποίο απαγόρευε την είσοδο των μη αστέγων κατοικίδιων ζώων στους αρχαιολογικούς χώρους.

Όλοι οι νόμοι όμως, ήτοι ο 3170/03, 4039/12, 4235/14 και ο σημερινός, που αναφέρονται ειδικά στα ζώα συντροφιάς, δεν απαγόρευαν την είσοδό τους σε αρχαιολογικούς χώρους.

Η όποια αναφορά, αφορούσε τα άστεγα ζώα (αδέσποτα), των οποίων απαγορευόταν η επανατοποθέτηση μετά από κάποια περισυλλογή τους, π.χ. για στείρωση, σε περιφραγμένους αρχαιολογικούς χώρους.

Δυστυχώς, άνθρωποι αναρμόδιοι και ακατάλληλοι, ίσως και χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση ή μόρφωση, θα καλούνται λοιπόν στην είσοδο να “διαβάζουν” ένα βιβλιάριο για να πιστοποιήσουν αν ο σκύλος είναι εμβολιασμένος ή όχι και για ποιες ασθένειες, ενώ η πιο σημαντική παράβαση όπως π.χ. η έλλειψη τσιπ και καταγραφής δε θα μπορούν να διαπιστωθούν λόγω έλλειψης... σκάνερ!

Στο μεταξύ, εκείνη την στιγμή, δεν είχα διαβάσει τη γνωμοδότηση αλλά και δεν είχα παρατηρήσει ποτέ ΑΝ στην είσοδο των αρχαιολογικών χώρων αναγράφεται αν αυτός ο χώρος είναι αναπεπταμένος ή όχι; 

Η περίπτωση τοποθέτησης πινακίδας σήμανσης του χώρου σε αναπεπταμένο ή μη αναπεπταμένο, θα σημαίνει διαχωρισμό των επισκεπτών σε αυτούς που θα έχουν μαζί τους το κατοικίδιό τους και στους μη έχοντες.

Μια ακόμη μορφή διάκρισης που δεν χρειαζόμαστε...

Αλήθεια, επειδή ένα παιδάκι είναι πιο ανήσυχο και θορυβώδες και ρυπαίνει σίγουρα περισσότερο από ένα σκυλάκι γιόρκι 3 κιλών, σκέφτεστε να απαγορεύσετε την είσοδο και στα παιδιά κάποια στιγμή;

Ήρεμα ρωτάω...


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement