Ad Code

Responsive Advertisement

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κέρδισε στον β’ γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών - Τραγούδησε πάνω σε λεωφορείο και έστειλε προειδοποιήσεις κατά της Δύσης [video]


Ανεβασμένος πάνω σε ένα λεωφορείο και πάντα πιστός στο ακραίο λαϊκιστικό του προφίλ, ο ισλαμιστής Ερντογάν ξεκίνησε τα επινίκια της διαφαινόμενης ως βέβαιας επικράτησής του πιάνοντας το μικρόφωνο και τραγουδώντας, ενώ στην πρώτη του ομιλία δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά κατά της Δύσης.


Μεταξύ άλλων ο Ερντογάν ανέφερε: [ανεπίσημη μετάφραση]

Είμαστε ερωτευμένοι με την Κωνσταντινούπολη και με την Κωνσταντινούπολη συνεχίζουμε να πορευόμαστε. Σήμερα είναι διαφορετικά και ολόκληρη η Κωνσταντινούπουλη είναι διαφορετική. Από καρδιάς σας χαιρετώ και σας συγχαίρω.

Μεταξύ δυο μπαϊραμιών ζήσαμε τις αναμετρήσεις. Πήγατε στις κάλπες και με βούληση το μέλλον των παιδιών σας δώσατε το αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.

Όλα τα μέλη του κόμματος, όλοι οι εκπρόσωποι μας στις κάλπες έκαναν το παν για να γίνουν οι εκλογές, συγχαρητήρια σε όλους. Συγχαίρω ιδιαίτερα τις γυναίκες μας τους νέους μας και για τον σκοπό του κόμματος μας συγχαίρω όλους εσάς και εκείνους που είναι στο εξωτερικό.
Με την προτίμηση που εκφρασατε στα επόμενα 5 χρόνια αναλαμβάνω την ευθύνη να κυβερνήσω τη χώρα και σας ευχαριστώ.

Μακάρι να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας όπως ήμασταν 21 χρόνια τώρα. Τι σας είπα; Όχι μέχρι τον μπακάλη αλλά μέχρι τον τάφο θα είμαστε μαζί. Δεν θα αργήσει η μέρα που θα είμαστε μαζί. Εμείς υπηρετούμε την Τουρκία και η Τουρκία είναι στο πλευρό μας.

Αν θέλετε να το πούμε ξανά ‘αντίο Κεμάλ, αντίο Κεμάλ, αντίο Κεμάλ’. Η σχέση μας έχει εδραιωθεί ακόμη περισσότερο και αυτό έγινε με την βούληση του λαού η οποία είναι αδάμαστη.
Τώρα κοιτάξτε αδέλφια μου, τώρα έχω κάνει έναν λογαριασμό για την Τουρκία. 

Το 2018 ξέρετε πόσους βουλευτές είχε το αντίπαλο κόμμα; 123. Τα κόμματα που δεν κατάφεραν να πάρουν 1% νοίκιασαν βουλευτές. Ξέρει καλά οικονομικά μας έλεγε αλλά λόγω των βουλευτών που έχασε τώρα το ίδιο του το κόμμα θα του πει «αντίο Κεμάλ».

Και στις 14 Μαιου και στις 28 νικητές είναι τα 85 εκ. του λαού μας. Κανείς δεν είναι χαμένος. Σήμερα έχει κερδίσει μόνο η Τουρκία, η ανάπτυξή μας. Ανοίξαμε την πόρτα ενός νέου αιώνα, γυναίκες και άντρες, μεγάλοι και μικροί όλοι βιώνουν το μέλλον. Δεν θα διαψεύσουμε τις ελπίδες και αφού θέλει ο Θεός κάθε αγώνας μας…. Κοιτάξτε τι υπέροχο θέαμα. Εδώ σε αυτή την πλατεία γράφουμε ιστορία.

Ως ένας κάτοικος της Κωνσταντινούπολης δοξάζω τον Θεό και ευχαριστώ όλους εσάς. Μαζί σας θα το ζήσουμε. Το 2024 και στο Ισραντάρ και στην Κωνσταντινούπολη θέλουμε να κερδίσουμε στις τοπικές εκλογές. Κοιτάζω αυτή την πλατεία και βλέπω ότι βρίσκονται 55 χιλιάδες πολίτες μου λένε από την ασφάλεια.

Το θέμα είναι οι στόχοι της πατρίδας μας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κανείς δεν μπορεί να απειλήσει τα κέρδη και τα κεκτημένα αυτού του τόπου. Μίλησα με τον πρόεδρο του Αζερμπαιτζαν, της Λιβύης, όλοι παίρνουν τηλέφωνα και λένε ότι θέλετε ανακοινώνστε και εμείς είμαστε στο πλευρό σας. 

Αυτή η νίκη είτε στην Δύση είτε στην ανατολή κανένας δεν μπορεί να απειλήσει τα δικαινματα και τον λαό μου κανείς δεν μπορεί να προσβάλει αυτό τον λαό δεν θα μας οδηγήσουν στα σκοτάδια. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την αδελφοσύνη και την επιθυμία της Τουρκίας να σταμθεί στα πόδια της.

Το καλό κόμμα είναι υπερ των ομοφυλόφιλων; είναι κάτι νεαροί δίπλα τους; στο δικό μας κόμμα μπορούν να εισέλθουν κάτι τέτοιοι; Για εμάς η οικογένεια είναι ιερή δεν μπορούν να ανατραπούν. Για μας η γυναίκα είναι ιερή και αυτά δεν μπορούν να ανατραποούν. Θα τηρήσουμε όλες τις αρχές με τις οποίες πορευτήκαμε. Την επινίκια ομιλία θα την κάνουμε από το μέγαρο της προεδρίας. εκεί θα απευθυνθούμε σε όλη την υφήλιο.

Θέλω να πω στους σεισμόπληκτους αδελφούς μου πόσο τους ευχαριστώ που πήγαν να ψηφίσουν
Αυτή η νίκη είτε στην Δύση είτε στην ανατολή κανένας δεν μπορεί να απειλήσει τα δικαιώματα και τον λαό μου κανείς δεν μπορεί να προσβάλει αυτό τον λαό δεν θα μας οδηγήσουν στα σκοτάδια. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την αδελφοσύνη και την επιθυμία της Τουρκίας να σταθεί στα πόδια της.”

Ο ισλαμιστής, επί 20ετίαν Πρόεδρος της Τουρκίας δείχνει να οδεύει προς τη νίκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών της Τουρκίας τόσο με τα στοιχεία του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu όσο και του πρακτορείου ειδήσεων ANKA που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Αμρφότερα του δίνουν μη ανατρέψιμο προβάδισμα με καταμετρημένο σχεδόν το 93% των ψήφων.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου στην Τουρκία δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Ερντογάν προηγείται του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 54,47%, με καταμετρημένο το 54,6% των ψηφοδελτίων.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου στην Τουρκία δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Ερντογάν προηγείται του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 54,47%, με καταμετρημένο το 54,6% των ψηφοδελτίων.

Σημειώνεται ότι ο εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι ήδη συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, πριν ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο εμίρης ευχήθηκε στον Ερντογάν επιτυχία στη νέα του θητεία, καθώς τα στοιχεία τόσο από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας όσο και από το πρακτορείο ειδήσεων ANKA που πρόσκειται στην αντιπολίτευση δίνουν στον απερχόμενο πρόεδρο της Τουρκίας προβάδισμα στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement