Ad Code

Responsive Advertisement

Ορκίστηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας η «Βουλή της μίας ημέρας»


Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ορκίστηκε η νέα - μιας ημέρας- Βουλή των Ελλήνων της ΙΘ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.




Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολουθεί την ορκωμοσία των «300» της Βουλής από την πρώτη σειρά των θέσεων των αξιωματούχων της Ολομέλειας. Αρχικά ορκίστηκαν όσοι έδωσαν θρησκευτικό όρκο στο Ευαγγέλιο παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, στη συνέχεια οι βουλευτές που έδωσαν όρκο στο Κοράνι και τέλος όσοι έδωσαν πολιτικό όρκο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με βουλευτές στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Βουλής, Αθήνα, Κυριακή 28 Μαΐου 2023. Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ορκίζεται σήμερα το απόγευμα η νέα αλλά σύντομη σε διάρκεια, Βουλή των Ελλήνων που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Η Βουλή αναμένεται να διαλυθεί τη Δευτέρα και να προκηρυχθούν νέες εκλογές
.

Τη Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, η Βουλή θα συνέλθει για την «Εκλογή Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων».

Στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο προσωρινός Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Αρχικά, θα ανακοινώσει τις επιστολές των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων σχετικά με τα πρόσωπα που προτείνουν για νέο Πρόεδρο της Βουλής καθώς υποβολή υποψηφιότητας από υποψήφιο, δεν είναι παραδεκτή.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement