Ad Code

Responsive Advertisement

Το ΠΑΣΟΚ στο απόσπασμα: Αμφίσημες δηλώσεις για αύξηση φόρων στριμώχνουν το Κίνημα


Η Χρονοπούλου τα έκανε θάλασσα και έτρεχε άρον άρον να τα μαζέψει. 


Τα στελέχη του Ανδρουλάκη δέχονται ξαφνικά καταιγισμό επιθέσεων από τη ΝΔ και τα φιλικά της media

Στο… εκτελεστικό απόσπασμα βρίσκεται εσχάτως το ΠΑΣΟΚ, με το φίλα προσκείμενο στη Νέα Δημοκρατία μιντιακό σύστημα να επιτίθεται με κάθε ευκαιρία στα λογής λογής στελέχη, τα οποία και περιμένει στη γωνία προκειμένου να τα… κατασπαράξει. Μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής και την αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν τη «γαλάζια» παράταξη ψάχνουν αφορμή για να στριμώξουν τη Χαριλάου Τρικούπη.

Εν προκειμένω, τα… φάλτσα στελεχών, όπως ο Παναγιώτης Δουδωνής και η Ελένη Χρονοπούλου, οι οποίοι επί της ουσίας προανήγγειλαν αύξηση φόρων. Είτε επί τούτου είτε από λάθος ή και από άγνοια του προγράμματος του κόμματος, τα στελέχη αυτά άρχισαν να εξαγγέλλουν αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων, θυμίζοντας πολύ τη ρητορική Κατρούγκαλου και δίνοντας «πάτημα» στη Ν.Δ. και στα φιλικά της μίντια.

Όλα άρχισαν από την Ελένη Χρονοπούλου, η οποία μίλησε για αυξήσεις φόρων, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Παναγιώτης Δουδωνής, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο οποίος ανέφερε πως στο πρόγραμμα του κόμματος είναι η φορολόγηση 15% των μερισμάτων των επιχειρήσεων από 100.000 ευρώ και πάνω.

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε για τη φορολόγηση των μερισμάτων και είπε ότι θα κυμανθεί από 5% έως 15%, αποκαλύπτοντας σε επόμενη ερώτηση για τις κλίμακες ότι «από 100.000 ευρώ και πάνω θα είναι 15% η φορολόγηση».

Πάντως, αυτές τις δηλώσεις επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, σημειώνοντας πως «το υπερβάλλον τμήμα πάνω από τις 50.000 και έως τις 100.000 φορολογείται -και μόνο αυτό- με συντελεστή 10% – και αν τα μερίσματα υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ, το επιπλέον και πάλι μέρος τους φορολογείται με 15%».

Τα παραπάνω έσπευσαν να σχολιάσουν από την Πειραιώς, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Ακη Σκέρτσο να υποστηρίζει πως «οι δυο νέοι “μαρτυριάρηδες” μας αποκάλυψαν τρία μέτρα: 1) την αύξηση του φόρου στα μερίσματα των επιχειρήσεων, 2) την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και 3) την επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement