Ad Code

Responsive Advertisement

Δημιουργία ΞΑΝΑ για την στήριξη του Φαήλου Κρανιδιώτη στη ΝΔ: "Ο καθένας επιλέγει την πορ(ν)εία του"



Γράφει η Mersina Papadopoulouu

Στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια της Δημιουργίας Ξανά που έγινε το φθινόπωρο του 2021, καλέσαμε τον Φαήλο Κρανιδιώτη να μιλήσει για το μέλλον της Δημιουργίας στον νέο ακόμα συνασπισμό.


Τότε αφού με συνεχάρη για την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης, μου είπε ότι στη Δημιουργία Ξανά αισθάνεται στο σπίτι του.

Ότι αν δεν είχε ιδρύσει το δικό του κόμμα, θα γραφόταν μέλος μας.
Όμως έφυγε από το Συνασπισμό άρον άρον μετά την εκλογική αποτυχία.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας κλήθηκα πολλές φορές να υπερασπιστώ την εντιμότητά του και να δικαιολογήσω τους επιθετικούς και πολλές φορές άκομψους σχολιασμούς του, κυρίως στο twitter που δεν παρακολουθώ. Το έκανα γιατί πίστευα στον αυθόρμητο, πηγαίο χαρακτήρα του, που και η ίδια είχα παρεξηγήσει στο παρελθόν.

Η δήλωση του για τη στήριξη στη ΝΔ, από κάποιους χαρακτηρίζεται γενναία και από άλλους ορθολογική. Πως δηλαδή αν στηρίξουμε ΝΔ δεν θα έχει καμία πλέον δικαιολογία να μη κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ότι είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να τις κάνει και εμείς πρέπει να δείξουμε την γενναιότητα και να τη στηρίξουμε.

Μα τότε γιατί δεν το κάναμε εξαρχής;
Γιατί πήραμε μέρος στις εκλογές Φαήλο μου;

Γιατί επιμέναμε ότι ο Κυριάκος έδωσε δείγματα γραφής που αποδεικνύουν ότι μόνο με τη δική μας πίεση θα προχωρήσουν οι όποιες μεταρρυθμίσεις;

Τώρα τι άλλαξε; 
Τίποτα. 

Αυτοδυναμία είχε κι όταν νομιμοποιούσε και καλούσε κι άλλους λαθρομετανάστες, κι όταν καλωσόριζε τον «Μακεδόνα» Ζάεφ, κι όταν ψήφιζε νόμο αποκλεισμού των ομογενών από την εκλογική διαδικασία, κι όταν διατηρούσε πλήθος άδικων φόρων για να δίνει επιδόματα, κι όταν κατέστρεφε την αγορά με παράλογα μέτρα για την πανδημία, κι όταν ζητούσε συγνώμη χωρίς εξηγήσεις για τις υποκλοπές, κι όταν διπλασίαζε τους μετακλητούς, διόριζε αστυνομικούς βιτρίνα, καταδίκαζε ενεργειακά την Ελλάδα, ενθάρρυνε την εγκληματικότητα με ποινές χάδια, κάλυπτε σκάνδαλα, εξαγόραζε ΜΜΕ, δωροδοκούσε δικαστές, δικαιολογούσε τις παθογένειες στο βαθύ κράτος που πρόσφατα ανακάλυψε για να ανατρέψει. Αυτοδυναμία είχε.

Πού είναι ο ορθολογισμός λοιπόν;

Η δήλωση του ΦΚ που δεν του ζητήθηκε από κάποιο ΜΜΕ, αλλά την έκανε μόνος του παροτρύνοντας όλους να τον ακολουθήσουν, βάζει ταφόπλακα στο κόμμα του.

Είναι αυτό γενναιότητα;

Θα περίμενα να είχε την απαραίτητη συναισθηματική νοημοσύνη και να μη κάνει αυτή τη δήλωση, από σεβασμό στους εθελοντές και υποψήφιους που στήριξαν τον Συνασπισμό, ανιδιοτελώς χωρίς καμία υπόσχεση και καμία φιλοδοξία παρά μόνο να δουν τον Φαήλο και τον Θάνο στη Βουλή για να υπάρξει ρωγμή στο βαθύ κράτος που καταδικάζει τη χώρα.

Αλλά δεν την έχει.

Αντίθετα αδιαφορεί, επιβεβαιώνοντας όλους όσους μας προειδοποιούσαν κι εμείς αγνοούσαμε.
Τόσο σημαντική ήταν η δήλωσή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημιουργία Ξανά πέφτει θύμα καλοθελητών συνεργατών που προέρχονται απο τη ΝΔ. Το ίδιο συνέβη με τον Στέφανο Μάνο, που μας εγκατέλειψε χωρίς ενοχές και εξηγήσεις στον Σκυλακάκη, που μας χρησιμοποίησε σαν σκαλοπάτι για την ανάδειξή του, τον Μπογδάνο που ήθελε να μας διαλύσει και τώρα τον Φαήλο.

Κάτι πολύ φαύλο υπάρχει στο DNA αυτού του κόμματος που μας περιτριγυρίζει.
Η ΔηΞα ήταν πάντα ανοιχτή σε συνεργασίες, χωρίς παρωπίδες και πονηρές σκέψεις.
Δυστυχώς είναι, ήταν και θα είναι σαν το γάλα μες στις μύγες.

Για μένα όσα μέλη της ΔηΞα ψηφίσουν ΝΔ στις επόμενες εκλογές, μάλλον δεν κατάλαβαν τίποτα από την ΔηΞα.

Όσο για τον Φαήλο «ο καθένας επιλέγει την πορ(ν)εία του» όπως είπε κάποιος, κάποτε, κι όπως θα μπορούσε να πει κι ο ίδιος.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement