Ad Code

Responsive Advertisement

Εσωκομματικές εκκαθαρίσεις στο ΠΑΣΟΚ; - Χάρης Καστανίδης για Ανδρουλάκη: "Προσωπική προσβολή"


Εκλογές 2023: Σοβαρή εσωκομματική κρίση πυροδοτεί η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει τη βουλευτική έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να τη χάσει τη θέση του στο Κοινοβούλιο ο Χάρης Καστανίδης.


Τη δυσφορία και την οργή του για την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει τη βουλευτική έδρα της Α' Θεσσαλονίκης και ως εκ τούτου να την απωλέσει ο ίδιος, εκφράζει ο Χάρης Καστανίδης με γραπτή του ανακοίνωσή του.

Ο πολύπειρος βουλευτής που μετά την απόφαση αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη μένει εκτός Βουλής, κάνει λόγο για προσωπική προσβολή και περίοδο πολιτικής έκπτωσης.

Είναι ξεκάθαρο! Το ΠΑΣΟΚ της εποχής Σημίτη επανακάμπτει και δεν ξεχνά όσους διαφώνησαν κάποτε μαζί του. 

Θυμηθείτε την κόντρα του Χ. Καστανίδη με τις επιστολές Σημίτη της περιόδου 1996 - 1997 που αποκάλυψε και κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. 


Οι επιστολές αφορούν μια εισήγησή του Χάρη Καστανίδη, τότε υπουργού Μεταφορών προς τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για τη σύσταση ανεξάρτητης αρχής προμηθειών και τη σχετική θεσμική θωράκιση. 

Αρχικά η πρόταση του κ. Καστανίδη είχε γίνει αποδεκτή από τον Κώστα Σημίτη και ζητήθηκε επίσπευση της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου. 

Ωστόσο, εν απουσία του κ. Καστανίδη στην Αμερική, λίγο καιρό μετά, συγκλήθηκε υπουργικό συμβούλιο απορρίπτοντας τελικά τις προτάσεις με το επιχείρημα ότι το θεσμικό πλαίσιο ήταν επαρκές και δεν χρειάζονταν αλλαγές.

Παρότι υπήρξε και δεύτερη εναλλακτική πρόταση του κ. Καστανίδη έστω για τον τομέα της δικής του τότε αρμοδιότητας του υπουργείου Μεταφορών να θεσπιστούν μέτρα που θα εγγυώνται διαφάνεια στις προμήθειες, απάντηση δεν πήρε ποτέ. 

Κατόπιν αυτού ο κ. Καστανίδης στις 30/08/1997 υπέβαλε την παραίτησή του.

Σημειώνεται πως ο πολύπειρος πολιτικός Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε την περασμένη Κυριακή 7.584 ψήφους.

Αναλυτικά η γραπτή ανακοίνωση του πολύπειρου πολιτικού Χάρη Καστανίδη:


«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο. Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται. Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως. Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου. Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια. Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement