Ad Code

Responsive Advertisement

Καλώς ήρθατε στον 21ο αιώνα...

 

Εδώ, που το σεξ είναι δωρεάν και η αγάπη πανάκριβη...


Που το να χάνεις το τηλέφωνό σου είναι χειρότερο από το να χάνεις τις αξίες σου.

Όπου η παράδοση πίτσας έρχεται πιο γρήγορα από το ασθενοφόρο, που παρακολουθείς την πορεία του delivery αλλά οι υπεύθυνοι δεν παρακολουθούσαν το τραίνο που πήρε μαζί του 57 και πλέον ψυχές.

Όπου οι άνθρωποι ζουν με τον φόβο των τρομοκρατών και των εγκληματιών πολύ περισσότερο από ότι με τον Θεό.

Εδώ, που τα ρούχα αποφασίζουν την αξία ενός ανθρώπου και το να έχεις χρήματα είναι πιο σημαντικό από το να έχεις φίλους και οικογένεια.

Όπου τα παιδιά μπορούν να αποκηρύξουν τους γονείς τους.
Που τα παιδιά βιάζονται από τους γονείς τους ή τους συγγενείς τους...

Όπου οι γονείς θεωρούν ξεπερασμένο να μαζεύουν την οικογένεια στο τραπέζι για ένα αρμονικό δείπνο, μιλώντας για την καθημερινότητα, αλλά προτιμούν να είναι κλεισμένοι στο τηλέφωνό τους.

Εδώ, που άντρες και γυναίκες συχνά θέλουν απλά σχέσεις χωρίς υποχρεώσεις θεωρώντας υποχρέωση τους να ποζάρουν για φωτογραφίες και να αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα...

Όπου αυτός που δημοσιεύει φωτογραφίες σε φανταστικά και παραδεισένια μέρη, περιτριγυρισμένος από "άδειες φιλίες" είναι ο πλέον δημοφιλής...

Εδώ, που οι άνθρωποι ξέχασαν να φροντίζουν την ψυχή και το πνεύμα, αλλά κάνουν τατουάζ στο σώμα τους.

Που μετράει περισσότερο μια λιποαναρρόφηση παρά πτυχίο Πανεπιστημίου.

Έχουμε παρακμάσει ως λαός γιατί έχουμε αποκοπεί από την φιλοσοφία, δηλαδή την ελεύθερη και κριτική σκέψη, έχουμε αποκοπεί από τη φύση και την αίσθηση ισορροπίας, μέτρου και αισθησιασμού που αυτή μας ενσταλάζει, έχουμε αποκοπεί από την γλώσσα μας, η οποία μπορεί να αποδώσει τις πλέον σύνθετες έννοιες με τη μέγιστη νοηματική πληρότητα, έχουμε αποκοπεί από την παράδοσή μας, την ιστορία μας και κυρίως τον πολιτισμό μας.

Από ανάρτηση στο διαδίκτυο @ Άγνωστος συγγραφέας

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement