Ad Code

Responsive Advertisement

Ότι είχε συμβεί στην Τουρκία το 1999 συνέβη και τώρα


Και ο σεισμός του 1999 και ο σεισμός του 2023 στην Τουρκία ήρθε ως "θεία τιμωρία"


Όσοι δεν πιστεύετε στα θεία, σκεφτείτε το σαν δάκτυλο κάποιας υπερδύναμης. 
Αν δεν πιστεύετε σε όλα τα παραπάνω σκεφτείτε αλλιώς...

Η καταστροφή πάντως ήρθε σε μία συγκυρία που η γειτονική χώρα προετοιμάζεται να προσέλθει στις κάλπες. Και από την ικανότητα του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην πρόκληση θα κριθούν πολλά και σε ό,τι αφορά τις διαθέσεις του πληθυσμού έναντι των κυβερνώντων. 2.500.000 κατοίκους έχει η πόλη που καταστράφηκε...

Ακόμη περισσότερο: η χώρα έχει αυτή τη στιγμή μεγάλη ανάγκη διεθνούς βοήθειας – την οποία πρώτες σπεύδουν να προσφέρουν εκείνες οι Δυτικές δυνάμεις, για τις οποίες συχνά εξαπολύουν μύδρους ο Ερντογάν και οι συν αυτώ.

Μην λησμονούμε ότι ο σημερινός σεισμός είχε καταστροφικές συνέπειες και για τη βόρεια Συρία – με εκατοντάδες θύματα. Όμως η χώρα του Άσαντ δεν αποτελεί αποδέκτη της "συμπάθειας” και "αλληλεγγύης” της Δύσης.

Στα κατά τα άλλα...

Πλήγηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Συρίας και άλλες τουρκικές βάσεις. 5 χλμ δυτικά του αερολιμένα Αντιόχειας σκοτώθηκαν 3 στελέχη της 8ης Ταξιαρχίας Καταδρομών οι οποίοι βρίσκονταν στο Τακτικό Κέντρο Επιχειρήσεων της 2ης Στρατιάς που ελέγχει όλες τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής στην Συρία.

Στην περιοχή έδρα της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, όπου χθες τη νύχτα χτύπησε ο εγκέλαδος πληροφορίες φέρουν νεκρούς και τραυματίες υψηλόβαθμους Τούρκους στρατιωτικούς, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός τους.

Επίσης η βάση στην Αλεξανδρέττα έγινε στόχος του Εγκέλαδου, χωρίς και εκεί να γνωρίζει κάποιος τον ακριβή αριθμό νεκρών και τραυματιών, αλλά και τις ζημιές σε κρίσιμες εγκαταστάσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Εκτιμάται ότι το πλήγμα στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά είναι πολύ ισχυρό, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τις ακριβείς ζημιές στις εγκαταστάσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες ενδεχομένως να επηρεάσουν την επιχειρησιακή ικανότητα των Τούρκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ξέρουμε μόνο πως η ιστορία του 1999 επαναλαμβάνεται με τον Ακάρ να τρέχει να εξετάσει και να ελέγξει τις απώλειες στον στρατό και τον κόσμο να περιμένει βοήθεια από την... Ελλάδα!
Οι παραπάνω βάσεις είναι γνωστές στο ευρύ κοινό, πιθανόν η Άγκυρα να διαθέτει και άλλες μυστικές βάσεις, ή εγκαταστάσεις, οι οποίες δεν είναι γνωστές, όπως και αν αυτές έχουν υποστεί ζημιές.

Το σίγουρο είναι ότι οι Τούρκοι θα σπαταλήσουν μεγάλο διάστημα για να συνέλθουν καθώς και να συνεχίσουν τα σχέδια τους για την υλοποίηση της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως η σημερινή καταστροφή υπενθυμίζει τα τεράστια ρίσκα που ενέχει, για την Τουρκία και όλους τους γείτονές της, ο υπό κατασκευή πυρηνικός σταθμός του Ακουγιού, ρωσικών συμφερόντων, που βρίσκεται ακριβώς στον σεισμόπληκτο σήμερα τουρκικό Νότο.

Η σύμπτωση ότι δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία μας απάλλαξε προς το παρόν από το βασανιστικό ερώτημα αν η περιοχή μας απειλείται ενδεχομένως και από μία "Φουκουσίμα επί της Μεσογείου”.

Υ.Γ. Η Τουρκία για να δείξει την δύναμη της, αμφισβητώντας τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή ελληνική αεροναυτική άσκηση για αύριο σε περιοχή ανατολικά της Καρπάθου, εξέδωσε παράνομη NAVTEX με τις ίδιες συντεταγμένες και χρονικό ορίζοντα λέγοντας πως ο υδρογραφικός σταθμός του Ηρακλείου εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλομένους που βρίσκεται σε περιοχή «τουρκικής» δικαιοδοσίας και για αυτό η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία εξέδωσε την δική της για την ασφάλεια των ναυτιλομένων…
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement