Ad Code

Responsive Advertisement

Αποκάλυψη του Μηταράκη στο OPEN: Ήταν Έλληνας αυτός που ενορχήστρωσε την υπόθεση της ανύπαρκτης “Μαρίας του Έβρου”


O υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μιλά στο OPEN, στην Ευλαμία Ρέβη και τον Γιώργο Σιαδήμα  

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης αποκάλυψε ότι είναι πιθανό να ήταν Έλληνας ο ενορχηστρωτής της υπόθεσης των «38 προσφύγων και μεταναστών», που βρέθηκαν στον Έβρο τον περασμένο Ιούλιο, και ο σχεδιαστής της «νεκρής Μαρίας» που δεν υπήρξε ποτέ.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα επαναληφθεί σκηνικό παρόμοιο με εκείνο του Μαρτίου του 2020 στον Έβρο, όταν η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες να “εισβάλουν” στη χώρα. «Η Ελλάδα δεν είναι πύλη εισόδου στην Ευρώπη», τόνισε.

Οι τοποθετήσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στο Ανοιχτό Κανάλι, ακολουθούν:

  Αναφορικά με το σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής και τον πρόσφυγα που αποκάλυψε τη σκηνοθετημένη υπόθεση της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο, ο κ. Μηταράκης είπε τα εξής:

  «Είναι μια σημαντική υπόθεση που δείχνει πως κάποιοι προσπαθούν οργανωμένα να επιτεθούν στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή ήταν εμφανές πως η οικογένεια που είχε φτάσει είχε 4 παιδιά και όχι 5. Με είχαν κατακρίνει ξένοι ανταποκριτές γιατί σχολίαζα μια υπόθεση που ήταν στη Δικαιοσύνη.

  Το πρώτο που προκύπτει είναι πως δεν υπάρχει πέμπτο παιδί. Ακόμα περιμένουμε από τον κύριο Τσίπρα να παραδεχτεί πως έπεσε θύμα πλεκτάνης. Είναι καλό κύριε Τσίπρα να παραδεχόμαστε πως κάναμε λάθος. Ποιος ήταν ο διακινητής που ενορχήστρωσε όλο αυτό; Είναι πιθανό ο διακινητής να είναι Έλληνας και να εμπλέκονται Έλληνες στην υπόθεση. Είναι ένα θέμα ανοικτό.

  Επίσης προκύπτει πως ένας από τους 38, δεν υπάρχει στα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Φαίνεται δηλαδή, να μην υπάρχει στην κατάθεση των 2 ΜΚΟ, εκ των οποίων στην μια είναι επικεφαλής άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σημαίνει πως πήγε στον Έβρο για να παίξει τον ρόλο ενορχηστρωτή.

  Δεν μιλάμε για μια προσπάθεια εξαπάτησης αλλά μια προσπάθεια για ένταση στον Έβρο. Αν είχαμε μπει υπό την πίεση των ξένων μέσων και της αντιπολίτευσης, σε τουρκικό έδαφος για να ψάξουμε τους 38, δυνητικά θα είχε συμβεί θερμό επεισόδιο και κάποιος να το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Είναι εμφανές πως υπάρχει συνεργασία ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκων διακινητών.


  Χρειάστηκαν 14 ημέρες για να αποκαλυφτεί αυτή η σκευωρία στη Βουλή. Είναι ένα περιστατικό που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία αλλά δείχνει πως κάποιοι πιέζουν την κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα. Εμείς έχουμε καταστρέψει κυκλώματα λαθροδιακινητών και βλέπουμε συστηματικά ευρωβουλευτές της Αριστεράς, οι οποίοι το έχουν πάρει προσωπικό στόχο να ανοίξει η Ελλάδα τα σύνορα».
  Για την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού και τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Μηταράκης τόνισε:

  «Είμαστε πάντα σε επιφυλακή. Περιστατικό μπορεί να προκύψει ωστόσο το ερωτηματικό είναι αν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Ο σχεδιασμός, μετά από όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2020, υπάρχει. Στόχος είναι να πέσουν οι τόνοι με την Τουρκία, ωστόσο εμείς ούτε θα επιτρέψουμε τώρα, ούτε την επόμενη 4ετία να υπάρξουν αυξημένες ροές.

  Η χώρα μας δεν είναι πύλη εισόδου πλέον για την Ευρώπη. Ελέγχουμε το μεταναστευτικό. Οι αφίξεις φτάνουν τις 16.000. Ελάχιστοι περνούν τα σύνορά μας. Το 2022 υπήρξαν 300.000 αποτροπές σε θάλασσα και στεριά. Περισσότεροι έφυγαν από τη χώρα, από όσους μπήκαν».

  Αναφορικά με τις ροές τον Ιανουάριο και την πιθανότητα να δούμε ξανά όσα τον Μάρτιο του 2020, ο Έλληνας υπουργός σημείωσε: «Δεν θα δούμε ξανά Μάρτιο του 2020. Υπάρχει πίεση αλλά η δυνατότητά μας να προστατεύουμε τα σύνορά μας είναι ενισχυμένη και ελάχιστοι μπορούν να περάσουν. Βλέπουμε μια μονταζιέρα, που έχει ιδεολογικό και οικονομικό στόχο, όπως την περίοδο Τσίπρα».

  Όσον αφορά τις επισυνδέσεις, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στα χρήματα που έδωσε -όπως είπε η γραμματέας του- ο Χρήστος Καλογρίτσας στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Καλογρίτσας λέει πως έδινε λεφτά με σακούλες στην τότε κυβέρνηση. Έχω ακούσει όλα τα δακρύβρεχτα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΚΟ και βλέπουμε άλλα. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καλεί όποιον κρίνει. Με τη συνταγματική αναθεώρηση που έκανε η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να συγκαλεί επιτροπές. Όταν υπάρχει μια ανοιχτή έρευνα για κάποιο λόγο, το να ενημερώσεις έναν εμπλεκόμενο άμεσα, τότε αυτόματα τινάζεις την έρευνα στον αέρα. Η ΑΔΑΕ, ορίζεται για να προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών. Η άρση απορρήτου αφορά τις δικαστικές Αρχές και τους οργανισμούς Εθνικής Ασφάλειας Η ΑΔΑΕ, δεν είναι οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας».
  Reactions

  Δημοσίευση σχολίου

  0 Σχόλια

  Ad Code

  Responsive Advertisement