Ad Code

Responsive Advertisement

Kαλό 2023: Εν μέσω ενεργειακής κρίσης, οικονομικής κρίσης, υγειονομικής κρίσης, πολέμου και ότι άλλο μας βρει έχουμε και εκλογές

Ο μεγάλος κορμός των εορτών πέρασε και τώρα στην Ελλάδα ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο μας χόμπι... Τις εκλογές!


Πρώτες οι διπλές βουλευτικές εκλογές και μετά το καλοκαίρι οι περιφερειακές και οι δημοτικές  εκλογές. 

Διπλές βουλευτικές εκλογές γιατί οι πρώτες θα διεξαχθούν με το «σκαλοπάτι» της απλής αναλογικής.

Η απλή αναλογική για την Κουμουνδούρου είναι η ευκαιρία για να μπορέσουν, μέσω της συνεργασίας με ένα ή δύο κόμματα, να ξαναβρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Απαραίτητη συνθήκη; Να κόψουν πριν από τη Νέα Δημοκρατία το νήμα στις πρώτες κάλπες.

Γιαυτό και τα επιτελεία επικεντρώνονται σε περιοχές κλειδιά όπως:

Την Κρήτη των 16 βουλευτών (τόπος καταγωγής Μητσοτάκη - Μπακογιάννη - αλλα και του αρχηγού πλέον του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρουλάκη - περιφέρεια όμως όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να κρατήσει τα ποσοστά που πήρε το 2019 βάφοντας το νησί ροζ την ώρα που όλη η υπόλοιπη χώρα βαφόταν μπλέ).

Μακεδονία (όπου ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε το 2019 και τώρα προσπαθεί να κλείσει τις πληγές που άνοιξε η συμφωνία των Πρεσπών επενδύοντας στην ρητορική κατά της φτώχειας και της ανεργίας και η ΝΔ με τις συνεχείς επισκέψεις του Μητσοτάκη να σταματήσει την αιμορραγία της προς τα δεξιότερα δικαιολογώντας στον κόσμο γιατί παρά τα συντριπτικά ποσοστά που της έδωσε ώστε να υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες της στο Μακεδονικό, εκείνη αντάλλαξε την κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων και της Αλβανίας - Προσθέστε ξαναλέω και τα διπλάσια ποσοστά ανεργίας που καταγράφει η περιφέρεια της Μακεδονίας. Σημαντική θα είναι και η σοφή άρνηση του Κ. Καραμανλή να είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, δεδομένου πως ότι έχει τραυματίσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ έχει αποκλειστική σφραγίδα Κ. Μητσοτάκη.

Φτωχικές περιοχές όπως το Περιστέρι όπου όλοι καλούνται να δώσουν μάχη εντυπώσεων αφού η Δυτική Αθήνα, στον τομέα Β2 της πρώην Β΄Αθηνών, μπορεί να αποτελεί τη μικρότερη σε εκπροσώπηση εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών, αλλά ο νικητής θα μπορεί να πει ότι εκπροσωπεί τα λαϊκά στρώματα της πρωτεύουσας.

Μην ξεχνάμε πως ο Νικος Ανδρουλάκης στις εσωκομματικές εκλογές ήρθε τρίτος πίσω από Λοβέρδο και Παπανδρέου παίρνοντας πρωτιά όμως στο Περιστέρι όπου και ψήφισε…

Άλλοι ετοιμάζονται λοιπόν για βουλευτές και άλλοι, μετά το καλοκαίρι για δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Όλα αυτά εν μεσω ενεργειακής κρίσης, οικονομικής κρισης, υγειονομικής κρίσης, πολέμου και ότι άλλο μας βρει!

Πολλαπλή η εξίσωση για τα κομματικά επιτελεία.
Ακούστε περισσότερα καθημερινά στις 11.00 στο www.opinionon.gr και στον www.XFM.gr
στο πρωινό talk show με τον Θοδωρή Τσέλα.

Ακούστε όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή της Δευτέρας, 2 Ιανουαρίου 2023: 

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement