Ad Code

Responsive Advertisement

"Κάποιες εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα": Ο νέος χρησμός Μητσοτάκη από την Ιαπωνία για την ημερομηνία της κάλπης


"Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, λίγο πριν την αναχώρησή του από την Ιαπωνία.


Νέο χρησμό για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο δεξίωσης που είχε με Έλληνες και Ιάπωνες επιχειρηματίες στο Τόκιο.

"Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, λίγο πριν την αναχώρησή του από την Ιαπωνία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είτε οι εκλογές θα γίνουν λίγο πριν το Πάσχα, π.χ. στις 2 ή 9 Απριλίου, και οι δεύτερες στα μέσα Μαΐου, είτε θα διεξαχθούν οι πρώτες τον Μάιο και οι δεύτερες μετά τις Πανελλήνες τον Ιούνιο.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τα περί εκλογών, έλεγαν αργότερα με νόημα ότι σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε στα τελευταία λίγα χιλιόμετρα του Μαραθωνίου. Και αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο τον... Μαραθώνα.

Σχολιάζοντας τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε στην χώρα της Άπω Ανατολής, ο πρωθυπουργός δήλωσε: "Η επίσκεψη στην Ιαπωνία, η πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού μετά από 17 χρόνια, βάζει τις σχέσεις μας σε νέα βάση. Η Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ιαπωνίας αναβαθμίζει τη σχέση μας και γίνεται η πυξίδα της συνεργασίας μας από δω και στο εξής".

Το κάλεσμα στους Ιάπωνες επενδυτές


Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρέστη και μίλησε στην Ελληνο-Ιαπωνική Επιχειρηματική Ημερίδα που διοργανώθηκε στα γραφεία του ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου JETRO στο Τόκιο, με τη συμμετοχή του Enterprise Greece.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Enterprise Greece και του JETRO.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κάλεσμα στους Ιάπωνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην χώρα μας, καθώς όπως είπε "υπάρχουν πολλοί πειστικοί λόγοι για τους οποίους μια ιαπωνική εταιρεία θα σκεφτόταν να επενδύσει στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η μοναδική γεωγραφική μας θέση στο "σταυροδρόμι" τριών ηπείρων. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι προσφέρουμε πρόσβαση στη μεγαλύτερη ενιαία αγορά του κόσμου. Σχετίζεται επίσης με το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας είναι βαθιά προσηλωμένη στο να κάνει τη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε ξένου επενδυτή στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο εύκολη και απρόσκοπτη".


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement