Ad Code

Responsive Advertisement

Φαρμακονήσι: Βίντεο ντοκουμέντο από παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό


Το protothema.gr φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο από πρόσφατο περιστατικό στο Φαρμακονήσι


Η τουρκική προκλητικότητα στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας οξύνεται. Το περιστατικό του Φαρμακονησίου αποτελεί έναν ακόμα κρίκο σε μια μεγάλη αλυσίδα που έχει αφετηρία το μακρινό παρελθόν.

Χθες σε απόσταση αναπνοής από το νησί βρέθηκαν τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη από τα οποία άρχισε το νέο προκλητικό επεισόδιο παρενόχλησης σκάφους του Λιμενικού στο Ανατολικό Αιγαίο, από τουρκική ακταιωρό.

Οι Έλληνες ψαράδες ενημέρωσαν τις λιμενικές Αρχές για τις κινήσεις των Τούρκων και η αντίδραση ήταν άμεση. Ένα πλωτό περιπολικό της ελληνικής ακτοφυλακής κατέπλευσε στη θαλάσσια περιοχή για να προσεγγίσει τα τρία τουρκικά σκάφη που είχαν εισβάλει υπό την εποπτεία σκάφου της τουρκικής ακτοφυλακής στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού αναγκάστηκε να ρίξει προειδοποιητικές βολές «σε ασφαλή τομέα» όπως ενημέρωσε επισήμως το Λιμενικών αναγκάζοντας την τουρκική ακταιωρό να αποχωρήσει κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

«Όσο δεν αλλάζει στάση η Τουρκία, τέτοια συμβάντα θα συνεχιστούν» δηλώνουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο protothema.gr.

Βίντεο από παρενοχλήσεις σκάφους του Λιμενικού Σώματους από τουρκικές ακταιώρους

Τους τελευταίους μήνες ο αριθμός μεθοριακών επεισοδίων με τουρκικές ακταιωρούς που σχετίζονται με παραβιάσεις ελληνικών χωρικών υδάτων ανέρχεται στα 50 και αφορούν όλη την ευρύτερη περιοχή του ανατολικού Αιγαίου από το Δέλτα του Έβρου μέχρι και την Μεγίστη, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του protothema.gr από κύκλους του Λιμενικού που έχουν συνολική και ξεκάθαρη εικόνα για όλα όσα διαδραματίζονται καθημερινά στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.Δείτε τους επικίνδυνους ελιγμούς των Τούρκων χειριστών


Δεν διστάζουν να περάσουν σχεδόν ξυστά από το ελληνικό σκάφος


Με τους ελιγμούς τους οι Τούρκοι βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους


Προκλητικές οι κινήσεις των Τούρκων χειριστών της ακταιωρού


Το 2022 το οποίο μόλις μας αποχαιρέτησε αποτελεί μία χρονιά ορόσημο για το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή ιδιαίτερα για τα θέματα τα οποία σχετίζονται τόσο με το μεταναστευτικό όσο και με την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας.

Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την τουρκική πλευρά σε συνδυασμό με την προκλητικότητα που παρουσιάζει στο θαλάσσιο πεδίο αλλά και στην επικοινωνιακή πολιτική της τακτική είχαν ως αποτέλεσμα το 2022 να χαρακτηρίζεται από επιχειρησιακά κλιμάκια του Λιμενικού ως ιδιαίτερα θερμό και σε αυτό επικουρούν τα στατιστικά και οι αριθμοί που λένε πάντα την αλήθεια.

 
Έχοντας ως αφετηρία το 2020 όταν και εφαρμόστηκε με τον πιο ξεκάθαρα τρόπο στο θαλάσσιο πεδίο το δόγμα της «θαλάσσιας επιχείρησης», η σύγκριση μεταξύ 2020-2021-2022 όπως αποτυπώνεται παρακάτω δεν αφήνει ερωτήματα αναπάντητα.
aktaiwros-m3
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement