Ad Code

Responsive Advertisement

Έξω πάμε καλά, μέσα όμως…


Του Strange Attractor

Μπορεί ο χαρισματικός μας ηγέτης μας να πήγε στη Β. Ήπειρο για να τονώσει το εθνικό φρόνημα των εκεί συμπατριωτών μας, όμως εντός των εθνικών μας ορίων το παιχνίδι το έχει χάσει προ πολλού.


Ακρίβεια, πληθωρισμός, κόστος ενέργειας, εγκληματικότητα, παρακολουθήσεις, σκάνδαλα, και άλλα πολλά κατατρύχουν τη χώρα και ροκανίζουν το αφήγημα της «αριστείας».

Εξ ου και οι εκλογές όλο αναβάλλονται, αφού όλα πάνε κατά διαόλου και μάλλον ψάχνει μια αφορμή που να αποβεί θετική για αυτόν, οπότε και θα τις προκηρύξει μπας και εκμεταλλευτεί κάποια τυχαία συγκυρία.

Υπάρχουν βέβαια και οι κακοπροαίρετοι που λένε πως θα εξαντλήσει κάθε μέρα που του δίνει το σύνταγμα προκειμένου να συνεχίζουν να τρώνε τόσο οι άριστοι όσο και οι επιχειρηματίες αφεντικά τους. Και μάλλον έχουν δίκιο.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τον Πάτση, τον Μίχο, τη Σπυράκη, τον Αβραμόπουλο, και τις … επισυνδέσεις.

Όλα αυτά είναι ενδημικά σε κόμματα εξουσίας, είτε κυβερνούν είτε είναι στην αντιπολίτευση.
Τέτοιο είναι το πολιτικό μας προσωπικό, τι να κάνουμε;
Τρανό παράδειγμα το Ευάκι, που φέτος αντί για το Μπαλί, θα κάνει Χριστούγεννα στη φυλακή.
Μακριά από τον ζεν πρεμιέ σύντροφό της, από τον οποίο νιώθει, λέει, προδομένη.

Έτσι είναι οι μεγάλοι και ανιδιοτελείς έρωτες. Από τα μέλια στις σφαλιάρες… μια βαλίτσα γεμάτη ευρώ δρόμος.

Τουλάχιστον όμως έχει στο πλευρό της εκείνον τον γίγαντα της νομικής επιστήμης, τον γλωσσομαθή συνήγορο υπεράσπισής της, που μέχρι πρότινος διακήρυττε στα εγχώρια κανάλια το πόσο αθώα είναι η πελάτης του, αλλά μόλις πήγε στας Βρυξέλλας ανέκρουσε πρύμναν.

Βέβαια κάτι ψέλλισε σε άψογα γαλλικά και εγγλέζικα στα ξένα ΜΜΕ περί αθωότητας και… Κορωπίου, αλλά από το ύφος του καταλάβαμε όλοι πως το Ευάκι μάλλον θα κάνει πολλά ακόμη Χριστούγεννα σε κελί.

Όλα αυτά όμως είναι δευτερεύοντα καθώς κυρίαρχο θέμα για κάποιους εμμονικούς σαν κι εμένα παραμένει η ανασφάλεια μέσα στην οποία ζούμε λόγω της ευρείας εγκληματικότητας.

Μέσα σε ελάχιστες μόνο μέρες, και μάλιστα παραμονές Χριστουγέννων, είχαμε εν ψυχρώ εκτέλεση δυο ατόμων μέρα μεσημέρι σε καφετέρια της Ν. Σμύρνης, ληστεία κινηματογραφικού τύπου σε κατάστημα ρολογιών πάλι στο κέντρο της Αθήνας, πάλι μέρα μεσημέρι, μαχαίρωμα ανήλικης από δυο άλλες ανήλικες στην πλατεία Συντάγματος, άγριο ξυλοδαρμό νεαρών από ανήλικους σε κεντρική πλατεία, ενώ μόλις χθες έσκασε η είδηση για ομαδικό βιασμό 15χρονου από συμμορία συμμαθητών του!

Καταστάσεις δηλαδή που μέχρι πριν από κάποια χρόνια τις ζούσαμε μόνο μέσα από αμερικανικές ταινίες, και οι οποίες έχουν γίνει πλέον κανονικότητα στην έρμη την πατρίδα μας.

Τις πταίει;

Χρόνια το λέω και το γράφω: Η θεσμοθετημένη ατιμωρησία είναι αυτή που θεριεύει το έγκλημα.

Ό,τι και να κάνει κάποιος, αν ποτέ τον πιάσουν, και αν ποτέ καταδικαστεί, ξέρει ότι θα είναι ελεύθερος σε χρόνο ντε τε.

Πολλαπλούς φόνους να κάνεις, δέκα φορές ισόβια να σου επιβάλλον, σε 10-15 χρόνια το πολύ θα είσαι έξω, έχοντας πάρει μπόλικες άδειες στο ενδιάμεσο.

Και για σωφρονισμό ούτε λόγος. Οι μισοί και παραπάνω που πιάνονται είναι έξω με άδεια, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ή πρόσφατα αποφυλακισθέντες.

Συνεπώς, οι κάθε είδους κακοποιοί έχουν ξεσαλώσει, ενώ αυτή η κουλτούρα της ατιμωρησίας έχει περάσει και στους εφήβους οι οποίοι πλέον δέρνουν, ληστεύουν, και σφάζουν (θυμόσαστε τον Άλκη;) και λογαριασμό δε δίνουν πουθενά;

Ποιος θα τους ελέγξει; Οι καθηγητές τους; Οι γονείς τους; Η Διεύθυνση ανηλίκων; Χα χα χα…

Αφού και να συλληφθούν, αν ποτέ καταδικαστούν, όχι μόνο δεν πάνε φυλακή, αλλά στα 18 τους θα έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Άρα τι να μασήσουν;

Με είδωλα τους τράπερς (άλλα κουμάσια κι αυτοί), με ιδεολογικό στίγμα τον χουλιγκανισμό και τους επαγγελματίες μπαχαλάκηδες, και με πρότυπα όλα αυτά τα τίποτα που προβάλλουν κάθε μέρα τα ΜΜΕ τι περιμέναμε δηλαδή;

Και μετά από όλα αυτά έχεις τον Κυριάκο να μοιράζει επιδόματα και «δελτία σίτισης», τον Άδωνι να σου μιλάει για τη σούπερ ανάπτυξη που ζούμε εγκαινιάζοντας μπακάλικα (ακόμη και στην Αστόρια της Ν. Υόρκης), τον Πέτσα να λέει για το τεράστιο κυβερνητικό έργο που προχωράει απρόσκοπτα, και τον πρώην Γ.Γ. της ΚΝΕ να μας πείθει πως η τάξη και ασφάλεια είναι το βασικό θέμα της κυβερνητικής ατζέντας.

Με το έγκλημα που λέγαμε να θεριεύει όλο και περισσότερο.

Την ίδια ώρα που οι «άριστοι» (οι οποίοι φυλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο) έχουν συστήσει νέα αστυνομικά σώματα επί παντός επιστητού.

Αποτέλεσμα; Μηδέν επί μηδέν…

Ψηφίστε τους νοικοκυραίους μας έλεγαν… για τάξη και ασφάλεια μας έλεγαν…

Τουλάχιστον οι προηγούμενοι κατσαπλιάδες ήταν πιο ειλικρινείς. Από την αρχή ξέραμε (και το απέδειξαν στην πράξη) ότι είναι με τους πάσης φύσης παραβατικούς, γι’ αυτό και παίρνουν ποσοστά άνω των 80% στις φυλακές. Οι σημερινοί όμως τι δικαιολογία έχουν που κατέστησαν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και Ντίσνεϊλαντ της ανομίας;

Θα μας απαντούσε ο Κουμουτσάκος, αλλά μαθαίνω πως είναι ακόμη απασχολημένος με το να καταγράφει τις ΜΚΟ…

Χρόνια πολλά είπαμε;
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement