Ad Code

Responsive Advertisement

Θέμης Χειμάρας: Παραιτήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μετά από πιέσεις του Μαξίμου


Είχε συναλλαγές με το δημόσιο ύψους 400 χιλιάδων ευρώ

Εκτός Βουλής βρίσκεται πλέον ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας.

Το ενδεχόμενο να παραδόσει την έδρα του ήταν ανοικτό από χθες και πλέον ο ίδιος υπέβαλλε την παραίτησή του με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετικές πιέσεις ασκήθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου προς τον πρώην πλέον βουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοιχτό είναι πάντως το ενδεχόμενο να παραμείνει ο κ. Χειμάρας στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Σημειώνεται ότι πρώτη επιλαχούσα είναι η κυρία Ελένη Μακρή, η οποία διετέλεσε βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ την περίοδο 2012 – 2015.

Τι είχε συμβεί τις τελευταίες ημέρες με τον κ. Χειμάρα


Από έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, αποδεικνύεται πως τόσο καιρό ο βουλευτής Χειμάρας παρανομούσε με την δραστηριότητά του, να συμμετέχει δηλαδή σε εταιρείες που αναλαμβάνουν δουλειές από Δήμου και Περιφέρειες, γιατί αντιβαίνει καταφανώς το άρθρο 57 του Συντάγματος για το ασυμβίβαστο.

Χθες μεταβίβασε το ποσοστό που κατείχε. Κάτι που όχι μόνο αποτελεί παραδοχή της παρανομίας που είχε διαπράξει ο βουλευτής της ΝΔ

Ειδικότερα, ο βουλευτής Χειμάρας και ο Δημήτριος Τσάμης υπέγραψαν ιδιωτικό συμφωνητικό με τους Δημήτριο Ράικο και Κωνσταντίνα Ρηγάκη. Σύμφωνα με αυτό οι Θεµιστοκλής Χειµάρας και ∆ηµήτριος Τσάµης «προχωρούν σε µείωση του κεφαλαίου» που είχαν στην επιχείρηση κατά 105.000 ευρώ από τα 165.000 που ήταν συνολικά. Από αυτά το 99% δηλαδή 103.590 ευρώ αντιστοιχούν στο ποσό που εισέπραξε από ταμείο της εταιρείας ο Χειμάρας και το 1%, δηλαδή 1.050 ευρώ. στο ποσοστό που εισέπραξε ο κ. Τσάμης. Επομένως το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 65.000.

Επίσης οι Θεμιστοκλής Χειμάρας και Δημήτρης Τσάμης «αποχωρούν από την εταιρεία» και µεταβιβάζουν την ατοµική τους εταιρική µερίδα επί του εναποµείναντος κεφαλαίου των 60.000 ευρώ, στους Δημήτριο Ράικο και Κωνσταντίνα Ρηγάκη», όπως επισημαίνεται στα σχετικά έγγραφα που δημοσιεύει το documentonews.gr. Ο Δημήτρης Ράικος γίνεται κάτοχος του ποσοστού 99% που κατείχε ο Θεμ. Χειμάρας, ενώ η Κωνσταντίνα Ρηγάκη του 1% που κατείχε ο Δημήτρης Τσάμης. Το ιδιωτικό συμφωνητικό αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ, μόλις σήμερα 3 Ιανουαρίου του 2023. 

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται και ψιθυρίζεται στην τοπική κοινωνία της Λαμίας και όχι μόνο, είναι κατά πόσο η μεταβίβαση αυτή είναι πραγματική. Δηλαδή εάν πράγματι ο Θέμης Χειμάρας πούλησε το ποσοστό που κατείχε στην εταιρεία ή πρόκειται για εικονική μεταβίβαση.

Από τα ίδια έγγραφα που αναρτήθηκαν σήμερα στο ΓΕΜΗ, προκύπτει όμως και κάτι ακόμη. Τον Ιούνιο του 2020 ο Θεμιστοκλής Χειμάρας συμμετείχε με 49.500 σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία NeXtshop, με το συνολικό κεφάλαιο της εταιρείας να ανέρχεται σε 165.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 163.350 ευρώ τα είχε εισφέρει ο βουλευτής Χειμάρας. 

Ωστόσο όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, το ποσό που έδωσε ο Χειμάρας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή, τα 49.500 ευρώ δεν δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες που υπέβαλε για το έτος 2020.

«Γιατί δεν δήλωσε αυτά τα χρήματα; 
Ποια ήταν η πηγή προέλευσης τους; 
Δεδομένου ότι δεν δικαιολογούνται από τις τραπεζικές καταθέσεις του ιδίου και της συζύγου του, από ποια “αδιευκρίνιστη” πηγή προήλθαν;;;;» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.

«Η περίπτωση του Θέμη Χειμάρα είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η λαμογιά, η ψευτιά και ο εκτσογλανισμός είναι στο DNA της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι το 2019 ήρθαν για να κάνουν πλάτσικο στο δημόσιο χρήμα», υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση Πολάκη

Η περίπτωση του Θέμη Χειμάρα είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η ΛΑΜΟΓΙΑ, η ΨΕΥΤΙΑ και ο ΕΚΤΣΟΓΛΑΝΙΣΜΟΣ είναι στο DNA της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι το 2019 ήρθαν για να κάνουν ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ στο ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα!

Ο καθένας με τον τρόπο και από τη θέση του…

Τι έκανε λοιπόν ο συγκεκριμένος “άριστος” βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ (φωτό 1):

1) Πήρε μέσω της εταιρείας του “Νext -shop Ε.Ε” έργα άνω των 400.000€ με απευθείας αναθέσεις από Δήμους και δημόσιους φορείς της Περιφέρειας του, παρότι αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά από το άρθρο 57 του Συντάγματος!

Και όταν το Documento τον ξεμπρόστιασε, απάντησε ότι ΔΗΘΕΝ δεν ήξερε ότι το Σύνταγμα απαγορεύει στους βουλευτές να συναλλάσσονται με το Δημόσιο!

Την ίδια ακριβώς δικαιολογία είχε πει και σε μένα τον Ιούλιο του 2020, όταν είχα αποκαλύψει μία απευθείας ανάθεση 10.000€ που είχε πάρει από τον Δήμο Λαμίας (φωτό 2).

Τότε, ήρθε και με βρήκε στη Βουλή και με παρακάλεσε να μην τον “κυνηγάω” γιατί ΔΗΘΕΝ δεν ήξερε ότι απαγορεύεται, γιατί ΔΗΘΕΝ έφταιγαν οι υπάλληλοι του, γιατί ΔΗΘΕΝ δεν θα ξαναγινόταν, κλπ, κλπ… Άρα ήξερε πολύ καλά (τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020) ότι ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ, αλλά συνέχισε στα μουλωχτά το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!

2) Απέκρυψε από τη δήλωση Πόθεν Έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500€, το οποίο κατέβαλε τον Ιούνιο του 2020 ως συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας του (φωτό 3, 4).

Γιατί δεν δήλωσε αυτά τα χρήματα; Ποια ήταν η πηγή προέλευσης τους; Δεδομένου ότι δεν δικαιολογούνται από τις τραπεζικές καταθέσεις του ιδίου και της συζύγου του, από ποια “αδιευκρίνιστη” πηγή προήλθαν;;;;

3) Τον Ιούλιο του 2019 μεταβίβασε (εικονικά, σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις πληροφορίες μας) το μερίδιο που είχε στην εταιρεία “Smarts IKE” στους συνεταίρους του αντί τιμήματος 65.847€. Πρόκειται για εταιρεία υπηρεσιών πληροφορικής με έδρα τη Λαμία, στην οποία ο Θ. Χειμάρας μετείχε από την ίδρυσή της το 2013 ως εταίρος και διαχειριστής.

Από τη σύστασή της και μέχρι τις εκλογές του 2019 η “Smarts IKE” είχε συνάψει 14 συμβάσεις με δημόσιους φορείς (με κάποιους Δήμους κλπ ΕΚΤΟΣ Φθιώτιδας), συνολικού ύψους 174.845€.

Μετά τις εκλογές και μέσα σε 3 μόλις χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη, η “Smarts IKE” πήρε 44 έργα από το Δημόσιο, συνολικού ύψους 902.000€!

Τα 41 με απευθείας ανάθεση και τα 3 με κλειστή διαδικασία…

Οι 29 από τις 44 συμβάσεις, συνολικού ύψους 679.372€, είναι με τους Δήμους Λαμίας, Αμφίκλειας και Αθηναίων, καθώς και τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας (φωτό 5)!

Γνωρίζοντας λοιπόν ο Χειμάρας από τον Ιούλιο του 2019 ότι χάρη στη δική του μεσολάβηση και παρέμβαση ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ οι συμβάσεις της “Smarts ΙΚΕ” με το Δημόσιο και ΘΑ ΥΠΕΡΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ τα έσοδά της (από 175χιλ. τα προηγούμενα 6 χρόνια εκτινάχθηκαν στα 900χιλ. σε 3 μόλις χρόνια…), μεθόδευσε την τυπική αποχώρησή του από την εταιρεία για να μην έχει πρόβλημα με το Σύνταγμα (κατά τ’ άλλα, δεν ήξερε για το ασυμβίβαστο…), παραμένοντας προφανώς αφανής εταίρος στα ΚΕΡΔΗ!!

Γι’ αυτό και ΔΕΝ καταβλήθηκε ποτέ σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό του το (δήθεν) τίμημα των 65.847€ από την δήθεν πώληση του μεριδίου του!!

Γι’ αυτό και η εταιρεία εμφανίζει μετά το 2019 αδικαιολόγητη υπεραύξηση των εξόδων διοίκησης/διάθεσης και των παροχών στους τρεις εργαζομένους της, που όσοι γνωρίζουν από εταιρείες, καταλαβαίνουν τι μπορεί να κρύβεται από πίσω… (φωτό 6, 7)

Η απάντηση Χειμάρα


Για το θέμα εξέδωσε νέα ανακοίνωση ο βουλευτής Χειμάρας μετά και τη σημερινή ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα ο Χειμάρας παραδέχεται ότι αποχώρησε από την εταιρεία και μεταβίβασε το ποσοστό του σε συνεργάτες του, ενώ απαντά και στις αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη:

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωσή του:

Σε συνέχεια της αρχικής δήλωσής μου, με την οποία αναφερόμουν σε ενέργειές για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου, ενημερώνω ότι χθες ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και αποχώρησα από την εταιρεία.

Τα εταιρικά μου μερίδια μεταβιβάστηκαν στους εργαζόμενους-συνεργάτες μου, που έχουν συνδέσει την δική τους ζωή, με την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας, τα τελευταία 16 χρόνια.

Σε σχέση δε, με τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, σας γνωρίζω τα εξής:

Σχετικά με την «πηγή προέλευσης» του ποσού των 49.500€, για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ το 2020, είναι προφανές ότι τα δηλωθέντα από εμένα εισοδήματα, το υπερκαλύπτουν.

Αναφορικά με την συμμετοχή μου στην εταιρεία SMARTS IKE, όφειλαν να γνωρίζουν ότι είχα αποχωρήσει από αυτή, πριν την εκλογή μου στο Βουλευτικό αξίωμα.

Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020.

Επίσης όφειλαν να γνωρίζουν, ότι δεν απαιτείται η κατάθεση του ποσού αυτού στον λογαριασμό μου, αφού δεν πρόκειται για αύξηση ή μείωση του εταιρικού κεφαλαίου της επιχείρησης, αλλά για μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων που μπορεί να γίνει νόμιμα με ιδιωτικό συμφωνητικό.

Τέλος, όσον αφορά τις ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν.

Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό.

Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement