Ad Code

Responsive Advertisement

Στην πιο κρίσιμη περίοδο για τα ελληνοτουρκικά κυβέρνηση και αντιπολίτευση στήνουν παιχνίδια στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠεδίο μάχης για την παρακολούθηση Φλώρου: Το σπίτι στου Παπάγου με 600.000 ευρώ "μαύρα" και η οργισμένη διάψευση


Πολιτική κόντρα μετά το δημοσίευμα του Documento που επικαλείται έκθεση της ΕΥΠ για αγορά σπιτιού από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Νέο γύρο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης προκαλεί δημοσίευμα για τις υποκλοπές, το οποίο εμφανίζει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο να έχει αγοράσει σπίτι στο Παπάγου αξίας 1,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν "μαύρα".

Σύμφωνα με το απόσπασμα σχετικής έκθεσης της ΕΥΠ, που παρουσιάζει η εφημερίδα Documento, για τον στόχο "510c" που φέρεται να είναι ο στρατηγός Φλώρος, "σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι 1.200.000 ευρώ, στο οποίο ποσό τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν "μαύρα”.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, "η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των 1.500 ευρώ, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων".

Ο στρατηγός κάνει λόγο για "πρωτοφανή επίθεση λάσπης που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα", ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλά για "ρυπαρά δίκτυα" και τονίζει ότι η δικαιοσύνη θα τα ερευνήσει.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης "παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για "λόγους εθνικής ασφαλείας” ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων".


Φλώρος: Προδήλως υποκινούμενη επιχείρηση λάσπης


Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας καταγγέλλει "επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία".

Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι πρόκειται για μια "προδήλως υποκινούμενη" και "πρωτοφανή στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης" που "εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα".
Η σκληρή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

"Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς – όπως προβλέπεται – στα "Πόθεν Έσχες" πού έχουν κατατεθεί και στα "Ε9" και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του.

Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ.

Ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους".

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Φλώρο για να τον εκβιάζει;


"Οι νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΥΠ, που υπάγεται στον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, αλλά είχε καταγράψει και ενδείξεις για μαύρο χρήμα, δεν αφήνουν περιθώρια σιωπής", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

"Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει: Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για "λόγους εθνικής ασφαλείας” ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου; Διαψεύδει τις αποκαλύψεις; Διότι εάν ισχύουν, ο μόνος λόγος για να τον κρατά στη θέση του είναι για να εκβιάζει τον αρχηγό του Στρατεύματος".

Καταλήγοντας υποστηρίζει: "Ο κ. Μητσοτάκης που παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας δεν διστάζει να παίζει παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις στο βωμό των δισεκατομμυρίων των εξοπλιστικών".

Απάντηση Οικονόμου: Υπονομεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ


"Η υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα- υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην Πατρίδα", αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και συνεχίζει:

"Σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών. Αλήθεια, ποια είναι η διαδρομή αυτού του υποτιθέμενου υλικού;
Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι η Κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς. Η Κυβέρνηση είναι εγγυητής της ασφάλειας, της Δημοκρατίας και της ομαλότητας, όπως έχει αποδείξει με την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την αποτελεσματική διπλωματία, την προσήλωση στο εθνικό συμφέρον και τη θεσμικότητα. Είναι αποφασισμένη, και προπάντων ικανή, να μην επιτρέψει σε κανέναν, έσωθεν ή έξωθεν, να αποδυναμώσει και να πλήξει την Ελλάδα.

Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της, ώστε να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, από ρυπαρά δίκτυα, τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα μείνει καμιά σκιά και δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο βλάβης της Πατρίδας."
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement