Ad Code

Responsive Advertisement

«Λίστα Πλεύρη»: Μοιράζει 2.653.600 ευρώ στα media! - Να γιατί ο επικίνδυνος Πλεύρης απολαμβάνει τέτοιας σκανδαλώδους μιντιακής ασυλίας!


Διαφημίσεις που θα μπορούσαν να προβληθούν δωρεάν από τα ΜΜΕ «κοστίζουν» πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ως… δώρο από τον Θάνο Πλεύρη, λίγο πριν από τις εκλογές.


Αυτό αποκαλύπτει έρευνα του datajournalists.co.uk, το οποίο ανακάλυψε αποφάσεις για πολυδάπανη διαφημιστική καμπάνια δράσης του Υπουργείου Υγείας, ενώ κάνει λόγο και για αναθέσεις στις δυο εταιρείες που θα «τρέξουν» το πρότζεκτ, με απόφαση που ελήφθη τον Αύγουστο σε χρόνο-ρεκόρ!

Από το Ταμείο Ανάκαμψης θα δοθούν τα 2.228.000 ευρώ και από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τα 528.000 ευρώ, βάσει απόφασης Ιουλίου 2022 του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Γράφει σχετικά ο Βασίλης Γαλούπης για το datajournalists.co.uk:


Στις 7 Δεκεμβρίου 2022, δηλαδή πριν από περίπου έναν μήνα, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης οργάνωσε συνέντευξη Τύπου για το νέο στρατηγικό σχέδιο που αφορά στη Δημόσια Υγεία. «Μαζί με τη γενική γραμματέα Ειρήνη Αγαπηδάκη τρέχουμε το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης». Από σήμερα μπαίνει στη διαδικασία για την υλοποίηση το πρόγραμμα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και υπάρχουν και άλλα δυο προγράμματα για το καρκίνο του παχέος εντέρου και για τις καρδιακές παθήσεις».

Όμως, μέχρι και λίγες ημέρες πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις υπήρχε έντονη κινητικότητα προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα σημαντικό κονδύλι από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τον προορισμό των χρημάτων να είναι -μέσω του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης»- τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μια κίνηση με προεκλογικό χρώμα, που θυμίζει σε πολλά τη γνωστή «λίστα χρηματοδότησης Πέτσα» στις αρχές της πανδημικής κρίσης, όταν για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» δαπανήθηκαν 19,8 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ.

Οι κατηγορίες περί χειραγώγησης Μέσων Ενημέρωσης και αδιαφανών διαδικασιών στον διαμοιρασμό εκείνων των χρημάτων το 2020, με δυσανάλογα ποσά άνευ αξιοκρατικών κριτηρίων και με επιχορηγήσεις ακόμα και προς ΜΜΕ – Φαντάσματα, οδήγησαν το 2021 στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην Βουλή, χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω αποτελέσματα.

Σε 2.140.000 ευρώ, πλην ΦΠΑ, ανέρχεται το συνολικό ποσό προς τα ΜΜΕ για τη διαφημιστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών

Αυτή τη φορά στο προσκήνιο βρίσκεται το υπουργείο Υγείας. Στις 4 Ιουλίου 2022, με αριθμό πρωτοκόλλου 93605, εξεδόθη απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών και την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης», που εδρεύει στην οδό Πανεπιστημίου 25-27, με θέμα: «Ένταξη του Έργου με τίτλο «SUB2. Δευτερογενής Πρόληψη» (κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5180985) στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Την απόφαση υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο αποφασίζεται «η Ένταξη του Έργου με τίτλο «SUB2. Δευτερογενής Πρόληψη» και κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5180985 στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU».

Διαβάστε περισσότερα στο newsbreak.gr
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement