Ad Code

Responsive Advertisement

Μαρόκο: Τριετής φυλάκιση σε 13 λαθρομετανάστες για την πολύνεκρη απόπειρα εισβολής στη Μελίγια


Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακινητών, παράνομη είσοδο στο Μαρόκο και βιαιοπραγία κατά των δυνάμεων ασφαλείας 


- Το εφετείο άυξησε την ποινή

Αυστηρότερες ποινές επέβαλε μαροκινό εφετείο σε 13 παράτυπους λαθρομετανάστες που καταδικάστηκαν για την απόπειρα εισβολής του περασμένου Ιουνίου στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, η οποία είχε εξελιχθεί σε αιματοχυσία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι το εφετείο του Ναντόρ πρόσθεσε άλλους τρεις μήνες στην ποινή που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα, καταδικάζοντάς τους σε φυλάκιση τριών ετών.

Οι 13 είχαν καταδικαστεί τον Αύγουστο σε φυλάκιση 30 μηνών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακινητών, παράνομη είσοδο στο Μαρόκο και βιαιοπραγία κατά των δυνάμεων ασφαλείας.

Ήταν μεταξύ των περίπου 2.000 παράτυπων μεταναστών που τον Ιούνιο αποπειράθηκαν να εισέλθουν δια της βίας στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, στο βόρειο Μαρόκο.

Στα αιματηρά επεισόδια που ξέσπασαν είχαν βρει τον θάνατο 23 λαθρομετανάστες, σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές. 

Η Μαροκινή Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (AMDH) έκανε λόγο για 27 νεκρούς, άλλες οργανώσεις ανέβαζαν όμως πολύ περισσότερο τον αριθμό των θυμάτων, ενω κατήγγειλαν ότι πολλοί  έχασαν τη ζωή τους γιατί έμειναν αβοήθητοι.

Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε «μαζική δολοφονία» την αιματηρή καταστολή και κατηγόρησε το Ραμπάτ και τη Μαδρίτη για απόπειρα συγκάλυψης της αλήθειας.

Ήταν το πιο θανατηφόρο περιστατικό που έχει καταγραφεί ποτέ στη διάρκεια των αναρίθμητων προσπαθειών μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική να εισέλθουν στους ισπανικούς θύλακες της Μελίγια και της Θέουτα, που αποτελούν τα μόνα χερσαία σύνορα της ΕΕ στην αφρικανική ήπειρο.

Δεκάδες λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν στη διάρκεια των ταραχών του Ιουνίου έχουν καταδικαστεί έκτοτε σε φυλάκιση έως και τριών ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement