Ad Code

Responsive Advertisement

Έγινε της Βουλής αλλά τελικά η Κυβέρνηση στηρίχθηκε από 156 βουλευτέςΣφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα σημειώθηκε στη Βουλή με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό.


Η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης απορρίφθηκε, καθώς 156 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας, ενώ 143 βουλευτές την ψήφισαν με τα δύο πρώτα κόμματα του κοινοβουλίου να μεταφράζουν διαφορετικά τη διαδικασία.

Απαντήσεις βέβαια δεν δόθηκαν από πουθενά και από κανέναν!
Οι πρακολουθήσεις έγιναν; Και αν έγιναν νόμιμα, γιατί παρακολουθούσαμε τους ανθρώπους; Ποιος ο λόγος και ποιο το πόρισμα; 
Αν δεν έγιναν νόμιμα ποιος έδωσε εντολή να γίνουν;

Πώς «διαβάζουν» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ την παρουσία Μητσοτάκη-Τσίπρα


Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για ομολογία του κ. Τσίπρα ότι ο ίδιος έδωσε τα ονόματα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραπλάνησε το Κοινοβούλιο αναφέροντας ονόματα τα οποία δεν περιέχονταν στην επιστολή του κ. Ράμμου. Μάλιστα σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει κινηθεί από την αρχή με απολύτως θεσμικό τρόπο, ενώ παράλληλα επιμένει ότι κερδισμένο από τη συζήτηση στη Βουλή βγήκε το κυβερνών κόμμα.

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει δικαιωμένος, καθώς σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται και στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον κ. Ράμμο, μέσω της οποίας ζητούσε να γίνει έρευνα για συγκεκριμένα ονόματα. Τονίζει μάλιστα ότι αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στη Βουλή στον διάλογο που είχε σε έντονο ύφος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την ομιλία του πρωθυπουργού.

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η καταψήφιση της πρότασης μομφής από τους γαλάζιους βουλευτές μετατρέπει το σκάνδαλο Μητσοτάκη -όπως το χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- σε σκάνδαλο ΝΔ.

Η κόντρα στη Βουλή


Ο πρωθυπουργός σχετικά με τις υποκλοπές ανέφερε ότι η επιστολή Ράμμου δεν αναφέρει τα έξι ονόματα που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί ότι οι παρακολουθήσεις των στελεχών του στρατού έγιναν λόγω εξοπλιστικών.

«Παρακολουθούσατε την ηγεσία του Στρατού για τα 15 δισ. εξοπλιστικά, θα ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ από τη ροή χρήματος», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπογραμμίζει ότι από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα τοποθετήθηκε «ευθέως ενώπιον του πολίτη του ελληνικού λαού». «Έχουμε συζητήσει τουλάχιστον τρεις φορές σε αυτή την αίθουσα το θέμα των υποκλοπών με αφορμή και τη νομοθετική πρωτοβουλία που έφερε η κυβέρνηση όπως είχε δεσμευτεί. Οι απόψεις μου κρίνονται αλλά πάντως εγώ δεν κρύβομαι και σίγουρα δεν έχω πάθει αφωνία», προσέθεσε.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε υπογραμμίσει ότι πρόκειται «για μία προφανή συνταγματική και θεσμική εκτροπή. Δεν μπορείτε να αρνείστε ότι συμβαίνει να παριστάνετε τον ανήξερο και δεν μπορείτε γιατί το σκοτάδι που κάνατε τα πάντα για να επιβάλλεται τελικά νικήθηκε. Γιατί η δημοκρατία μας και οι θεσμοί της φάνηκε τελικά πολύ πιο ανθεκτική απ' όσο μπορούσατε να φανταστείτε. Και πλέον είστε απόλυτα εκτεθειμένος».


Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός κατήγγειλε: «Οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις έγιναν πρώτα στα δικά σας ΜΜΕ. Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο που έγραφε απόρρητο και τον κάνατε φέιγ βολάν, αλλά δεν μας απαντήσατε, εάν στην επιστολή που σας ενεχυρίασε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ εάν υπήρχαν τα ονόματα που μας είπατε. Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν; Αν δεν υπήρχαν τα ονόματα τότε παραπλανάτε το Κοινοβούλιο. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος στην επιστολή που έλαβα από τον κ. Ράμμο πως ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε, ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς».

Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη και τα εξοπλιστικά


Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη η παρακολούθηση του κυρίου Ανδρουλάκη δεν ήταν πολιτικά παραδεκτή. «Υπήρξε η δική μου αυτόματη αποδοκιμασία και άμεσες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των φίλτρων όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα. Όσο για οποιαδήποτε άλλη σκοτεινή πλευρά αυτής της υπόθεσης, την έρευνα σε βάθος ανέλαβε τόσο η δικαιοσύνη και υπηρεσίες εσωτερικών υποθέσεων και όλα θα φανούν στο τέλος. Όμως προσέξτε η δικαιοσύνη δεν είναι καλή μόνο όταν βγάζει αποφάσεις που σας βρίσκουν σύμφωνους», συνέχισε και μετά στηλίτευσε τον τρόπο που ενημερώθηκε ο κ. Τσίπρας από την ΑΔΑΕ: Όπως έχετε ομολογήσει κι εσείς, η έκθεση του Ράμμου συντάχτηκε κατόπιν αιτήματος σας και το οποίο λέει εμπλουτίστηκε με άλλα στοιχεία. Προβλέπεται πουθενά αυτή η διαδρομή; Ο ιδρυτικός νόμος της ανεξάρτητης αρχής αναφέρει ρητά πως η αρχή υπεισέρχεται μόνο στον έλεγχο της τήρησης των όρων και της διαδικασίας της άρσης του απορρήτου χωρίς να εξετάζει την κρίση των αρμοδίων δικαστικών αρχών».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι ήξεραν για τις παρακολουθήσεις. «Προφανώς γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι οι παρακολουθήσεις είχανε γίνει και γνωρίζατε ότι είχαν γίνει γιατί εσείς παραγγείλατε κύριε Μητσοτάκη. Εσείς ήσασταν ο εντολέας των παρακολουθήσεων. Προτιμήσατε την φυγή από μία απάντηση. Γνωρίζετε τα πάντα και έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού». «Μέσα στον πανικό σας ή μέσα στις αλαζονεία σας κάνατε ότι μπορεί να φανταστεί κανείς προκειμένου να συγκαλύψετε. Τόσο που να μοιάζει τελικά η εκτροπή των παρακολουθήσεων ισότιμη με την εκτροπή της συγκάλυψης», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Στη συνέχεια ανέφερε πως «δεν πρόκειται για κάποιο λάθος που αν το γνωρίζατε δεν θα το επιτρέπατε να συμβεί. Δεν πρόκειται για κάποιο ρυπαρό δίκτυο πρόκειται για εγκληματική οργάνωση πρόκειται για ένα μοντέλο διακυβέρνησης που δεν το έστησε κανένας άλλος πέρα από εσάς τον ίδιο και μάλιστα επαναλαμβάνω με σχέδιο από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης σας. Δική σας απόφαση ήταν νταντά λάβετε προσωπικά την ΕΥΠ».


Κλείνοντας ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Μαθήματα πατριωτισμού εσείς όχι σε εμάς διότι πατριωτισμός και δημοκρατία σε αυτό τον τόπο ιστορικά πήγαιναν χέρι - χέρι και δεύτερον ούτε 1 ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων δεν θα μείνει δίχως να ελεγχθεί, θα ερευνήσουμε όλες τις αποφάσεις και τις ροές του χρήματος». «Ο πρίγκιπας που νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς είναι πια γυμνός ακριβώς επειδή γνωρίζετε ότι η ενοχή σας δεν αμφισβητείται και ότι το μόνο που σας μένει είναι μια απόπειρα απονενοημένου συμψηφισμού και έρχεστε και μας λέτε δύο μέρες τώρα ότι "εντάξει εμείς δεν είμαστε αθώοι αλλά ούτε κι εσείς είστε". Δεν είμαστε ίδιοι. Θέλετε να κάνετε συγκρίσεις, δεν έχω καμία αντίρρηση».

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός επανήλθε στην υπόθεση Novartis λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis και τώρα κάνει πως δεν ξέρει δεν ξέρει τον Μάξιμο Σαράφη που αγάπησε ως μάρτυρα, αλλά αγνοεί τώρα ως κοινό απατεώνα. Εσείς θα κάνετε μάθημα στη Νέα Δημοκρατία για ζητήματα κράτους δικαίου; Πάει πολύ κύριε Τσίπρα, έχετε πολύ βεβαρημένο ιστορικό».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement