Ad Code

Responsive Advertisement

Τι είναι οι "Λομπίστες" (=επαγγελματίες 'λαδωτές') στην Ευρωπαϊκή Ένωση;


Προφανώς τις τελευταίες μέρες σας ξέφυγαν οι αναφορές για τους λομπίστες από άλλους ευρωβουλευτές, οι οποίοι αναφέρθηκαν εμμέσως πλην σαφώς στο γεγονός ότι στην περίπτωση χρηματισμού της Καϊλή ΔΕΝ μεσολάβησαν λομπίστες γι' αυτό και τους έπιασαν.


Οι λομπίστες [=αυτοί που σύχναζαν στα lobbies (lobby = χώροι υποδοχής ή προθάλαμοι) του αμερικανικού κοινοβουλίου] ήταν οι ομάδες πίεσης, που προσπαθούσαν πριν την είσοδο των βουλευτών στο κοινοβούλιο για να ψηφίσουν κάποιο νόμο, να τους πιέσουν να λάβουν υπόψη τα συμφέροντά τους. 

Για παράδειγμα οι βιομήχανοι, η ελληνική κοινότητα, οι επιχειρηματίες κ.λπ. κ.λπ.

Στην ΕΕ υπάρχουν ορισμένες επίσημες ομάδες πίεσης που δεν κρύβουν τις προθέσεις τους και δαπανούν συγκεκριμένα ποσά για να 'ασκούν πίεση' στα όργανα της ΕΕ που αποφασίζουν.

Υπάρχουν όμως και περίπου 15.000 ακόμη άτομα που (ονομάζονται λομπίστες) λειτουργούν με σκιώδη τρόπο και αναλαμβάνουν από διάφορους που έχουν συμφέροντα στην Ευρώπη (επιχειρήσεις... άλλα κράτη... ενώσεις με οικονομικά συμφέροντα κ.ά.) να πλησιάσουν ευρωβουλευτές και άλλα στελέχη της Ένωσης για να τους χρηματίσουν.

Στόχος είναι είτε να λάβουν μία απόφαση ... ή να μη λάβουν απόφαση ... ή να καθυστερήσουν να λάβουν απόφαση ... 

Ακόμη και η απόφαση για να καταργηθούν τα πλαστικά πήρε 30 χρόνια με δείπνα και εκδηλώσεις και συσκέψεις και συζητήσεις και ξανά δείπνα ... και τελικά κατέληξαν ότι για την κλιματική αλλαγή φταίνε τα καλαμάκια.

Στην υπόθεση του Κατάρ (ανέφεραν άλλοι ευρωβουλευτές) ότι προφανώς δεν χρησιμοποιήθηκαν λομπίστες (δηλαδή επαγγελματίες για το λάδωμα), άρα δεν πήραν τη μίζα τους, ούτε φρόντισαν να 'εξαφανιστούν' με τον σωστό τρόπο τα χρήματα του λαδώματος και να τα μετατρέψουν σε νόμιμα. Απλά, εκπρόσωποι του Κατάρ πήραν μερικές βαλίτσες χρήματα και απροκάλυπτα (χωρίς την κατάλληλη βοήθεια) μοίραζαν λεφτά για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους.

Όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις για τις οποίες προφανώς κάποιοι (αρκετοί) έχουν χρηματιστεί, δεν θα μαθευτούν ποτέ γιατί μεσολάβησαν 'επαγγελματίες' λομπίστες!

Προς γνώση και συμμόρφωση των υπόλοιπων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς... όταν κάνετε βρωμοδουλειές πρέπει να χρησιμοποιείται έναν επαγγελματία λομπίστα, αλλιώς θα σας καρφώσουν και θα βρεθείτε στη φυλακή. ... όχι αυτό που έγινε δεν ήταν 'προς γνώση και συμμόρφωση' γενικά. Έγινε για πολύ συγκεκριμένο λόγο. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ 
ΛΟΜΠΙΣΤΕΣ 

Ο Κάμερον πριν παρακινήσει τους βρετανούς στο Brexit είχε πει
"Το λόμπινγκ στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι που μένει να αποκαλυφθεί".

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement