Ad Code

Responsive Advertisement

Η #notmypresident στην παρέλαση έστελνε μηνύματα και ο κόσμος απορούσε!Προφανώς η γυναίκα είχε πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνει στο κινητό της. Σιγά μην τιμήσει την αρετή και την τόλμη των προγόνων μας.

Είναι πλέον σαφές ότι οι εθνικές και θρησκευτικές εορτές δεν αρέσουν στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τελευταίο παράδειγμα, στην στρατιωτική παρέλαση για την 28η Ικτωβρίου 1940, όπου ο κόσμος άφωνος έβλεπε την πρόεδρο καθισμένη στον προεδρικό θρόνο, να ασχολείται με το κινητό της…

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του άρθρου 45 του ελληνικού Συντάγματος «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αρχηγός των Eνόπλων Δυνάμεων της Xώρας, που τη διοίκησή τους ασκεί η Κυβέρνηση, όπως νόμος ορίζει. Aπονέμει επίσης τους βαθμούς σε όσους υπηρετούν σ’ αυτές, όπως νόμος ορίζει».

Συνεπώς ο ρόλος της ΠτΔ δεν είναι «διακοσμητικός» όπως η ίδια νομίζει και πρέπει να τον σέβεται όπως επίσης θα πρέπει να σέβεται τα εκατομμύρια Ελλήνων που έχυσαν το αίμα τους στο παρελθόν για να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το Έθνος.

Γιατί σε περίπτωση που δεν το έχει καταλάβει, στην παρέλαση, παρελαύνουν οι πρόγονοι μέσω των επιγόνων.

Να πούμε επίσης πως υπήρχαν κι άλλα περιστατικά με την ΠτΔ αυτές τις ημέρες.

Είχαν προηγηθεί οι προσαγωγές δύο υγιειονομικών σε αναστολή, οι οποίες μάλιστα είναι και μητέρες, όταν ζήτησαν να μιλήσουν για λίγα δευτερόλεπτα στην πρόεδρο, κατά την προσέλευση της στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Παράπονο όμως υπάρχουν και από τον ακαδημαϊκό κόσμο, καθώς η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφθασε με καθυστέρηση μισής ώρας στην καθιερωμένη τελετή του ΑΠΘ το απόγευμα της 26/10.

Αντί στις 6.30 έφθασε στις 7 χωρίς να ζητήσει ούτε μία συγνώμη.

Στο παρελθόν ακόμα και βασιλείς ή πρωθυπουργοί προσέρχονταν στην πρυτανεία μισή ώρα πριν την έναρξη της τελετής.

Σημειώνεται επίσης ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, στις 26 Οκτωβρίου του 1912, χωρίς την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας!

Κύκλοι του γραφείου της κ. Σακελλαροπούλου ανέφεραν πως η παρουσία της δεν ήταν στο πρόγραμμα, επισυνάπτοντας μάλιστα και το σχετικό αρχείο.

Όμως, στο πρόγραμμα που είχε δώσει τις προηγούμενες ημέρες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνονταν κανονικά η παρουσία της στην εκδήλωση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το πρόγραμμα της 27ης Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί αναμενόταν η άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο της εξέδρας της παρέλασης προκειμένου να ξεκινήσει η παρέλαση.

Η απουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας από την καθιερωμένη τελετή στον Λευκό Πύργο σχολιάστηκε αφού η τελετή γίνεται πάντα με την παρουσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, εκτός αν συντρέχουν άλλοι, σοβαροί λόγοι απουσίας.

Πάντως δεν πρέπει να φαίνονται παράξενα όλα αυτά καθώς θα θυμίσουμε ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει βγάλει από το Προεδρικό Μέγαρο την ελληνική σημαία. 


Έχει επιδείξει  απέχθεια απέναντι στην Ορθοδοξία και τον Εθνικό Ύμνο, ενώ αλησμόνητο θα μείνει το σταυροπόδι κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδος όπου συνοδευόταν στο βάθρο από τον σύντροφο της.


Μην αναρωτιέστε λοιπόν γιατί ακόμα και στην πλέον εμβληματική εορτή της νεότερης ιστορίας, αυτή των 200 ετών από την εθνεγερσία, δεν επισκέφτηκε την κυρία πρόεδρο ούτε ένας αρχηγός κράτους!

Διότι οι ξένοι ευτυχώς, είναι σοβαροί…


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement