Ad Code

Responsive Advertisement

Η Ρωσία ενσωματώνει τα εδάφη που έχει καταλάβει - Επίθεση Ουκρανών σε αυτά τα εδάφη είναι πλέον «επίθεση κατά της Ρωσίας»


Η Ρωσία ενώνεται με τις νέες ρωσόφωνες περιφέρειες του Ντονμπάς και της Χερσώνας με δημοψηφίσματα που θα γίνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Αυτά τα δημοψηφίσματα θα διεξαχθούν στην περιφέρεια του Ντονμπάς και της Χερσώνας, χωρίς να αποκλείεται να γίνει δημοψήφισμα και στην περιφέρεια του Χάρκοβου και στην Ζαπορίζια, όπου όμως οι ρωσόφωνες περιοχές μετά την ουκρανική αντεπίθεση μειώθηκαν στο 20% της όλης περιφέρειας μετά το 31% που είχαν φτάσει.

Πλέον νομιμοποιείται η Ρωσία να υπερασπιστεί το έδαφός της σε περίπτωση που επιτεθούν οι Ουκρανοί σε αυτές τις περιοχές οι οποίες κηρύσσονται "Δημοκρατίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας", οι οποίες χαρακτηρίζονται "εν μέρει κατεχόμενες από τις εχθρικές ουκρανικές δυνάμεις".

Αυτό μεταμορφώνει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» σε πραγματικό πόλεμο και ό,τι συνεπάγεται.

«Η καταπάτηση ρωσικών εδαφών είναι έγκλημα που μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις άμυνας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα δημοψηφίσματα προκαλούν τόσο φόβο στο Κίεβο και στη Δύση», είπε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram, σημειώνοντας ότι κανένας ηγέτης της Ρωσίας του μέλλοντος δεν θα είναι σε θέση να ανατρέψει συνταγματικά την έκβασή τους.

«Αυτά τα δημοψηφίσματα θα άλλαζαν εντελώς το διάνυσμα της ανάπτυξης της Ρωσίας για δεκαετίες. Και όχι μόνο της χώρας μας. Ο γεωπολιτικός μετασχηματισμός του κόσμου θα ήταν μη αναστρέψιμος μόλις ενσωματωθούν τα νέα εδάφη στη Ρωσία», έγραψε ακόμη ο Μεντβέντεφ.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν κανένα δημοψήφισμα στην Ουκρανία.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement