Ad Code

Responsive Advertisement

Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν μία τρομερή κρίση με την Ρωσία αν και ξέρουν τις συνέπειες για τις κοινωνίες τους


Δεν ξέρουμε αν είναι χειρότερη η υπόθεση να ήξεραν ή να μην ήξεραν τις συνέπειες...


Ο χειμώνας έρχεται και βρίσκει την ΕΕ και τις χώρες-μέλη χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο καθώς η Μόσχα διακόπτει τις προμήθειες.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και οι φίλοι της στις Βρυξέλλες, μετά από 7 αποτυχημένα πακέτα κυρώσεων προσπάθησαν να εκβιάσουν τα πράγματα και να επιβάλουν «πλαφόν» στο ρωσικό αέριο και το ρωσικό πετρέλαιο, αυτή την περίοδο, πριν την έναρξη των κρύων μηνών και ας γνώριζαν ποια θα ήταν η ρωσική αντίδραση.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είχε προαναγγείλλει πως η Ρωσία θα διακόψει την παροχή αερίου στην Ευρώπη, αν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν στην επιβολή πλαφόν στο ρωσικό αέριο.

Και ιδού!

Η απάντηση από την Ρωσία ήταν η αναμενόμενη: «Πολύ απλά δεν θα υπάρξει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη».


Την ίδια ώρα την απόφαση να προχωρήσουν στην επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού και των πετρελαϊκών προϊόντων επικύρωσαν χθες και οι υπουργοί Οικονομικών του G7.

Κάποιοι δήθεν αναλυτές για να «χρυσώσουν» το «χάπι» στους Δυτικούς καταναλωτές και με την ελπίδα ότι οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τίποτε, υποστηρίζουν ότι η επιβολή του πλαφόν θα συμβάλει και στη μείωση του πληθωρισμού...! 

Κολοκύθια με την ρίγανη! Ο Πούτιν έχει στρέψει το βλέμμα του ήδη προς άλλες αγορές και έχει ήδη εξασφαλίσει αγοραστές.

Από την στιγμή που τρίτες χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα δεν θα συμμετέχουν στο πλαφόν, η Ρωσία θα συνεχίσει να έχει τεράστια κέρδη. Άρα, προς τι τα μέτρα εναντίον της Ρωσίας; Γιατί για να φτωχύνει η Ρωσία δεν φαίνεται ορατό αυτή τη στιγμή. Αντιθέτως οι δυτικές κοινωνίες σπαράσσονται από φτώχεια και ακρίβεια.

Θα πει κάποιος, δεν το ξέραν αυτό στην Δύση;
Αν δεν το ήξεραν δεν κάνουν για εκεί που είναι. Αν το ήξεραν, τα ψέματα τελείωσαν.

Ο πραγματικός σκοπός για τον οποίο προκλήθηκε η ουκρανική κρίση και επιχειρείται να προκληθεί και κρίση στην Ταϊβάν είναι να διαχωριστεί ο πλανήτης οριστικά σε δύο μπλοκ.
Στο ένα μπλοκ θα κυριαρχούν πλέον οι Αμερικανοί χωρίς κανέναν αντίπαλο για να μην αντιμετωπίσουν το ψυχολογικό πρόβλημα του να μην είναι η πρώτη δύναμη στον κόσμο.

Οι Αμερικανοί θέλουν να διαμορφωθεί οριστικά ο χάρτης των δύο παγκόσμιων «μπλοκ».
Οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου αναμένεται να εκτιναχθούν μετά την έναρξη παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου από την Γκάζπρομ.

Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε τι θα σημάνει αυτό για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και ιδιαίτερα στην Ελλάδα η οποία εισάγει ηλεκτρικό ρεύμα για να καλύψει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που θα υιοθετήσουν τα κράτη μέλη ενόψει του χειμώνα για να μειωθεί η κατανάλωση του φυσικού αερίου θα είναι πολύ πιο σκληρά, άμεσα και εκβιαστικά.

Θα ξεκινήσουν με την γνωστή μέξθοδο των συστάσεων και μετά θα εδραιωθούν με νομοθέτηση που θα προτρέπει τις κυβερνήσεις να παρεμβαίνουν στην αγορά. 

Πάντως ότι κι αν λέμε αυτό που συνέβη είναι ότι πλέον στην Δύση δεν ισχύουν οι λεγόμενοι κανόνες της αγοράς και ούτε μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ζούμε σε περιβάλλον καπιταλισμού, στην πραγματικότητα η Δύση ζει σε περιβάλλον νεοκομμουνισμού.

Αναβίωσε η Σοβιετική Ένωση αλλά όχι στον πρόγονο χώρο της (εκεί που ήταν μέχρι το 1991) αλλά στο χώρο επιρροής των παλιών αντιπάλων της: Δηλαδή στις δυτικές χώρες.

Οι δυτικές κοινωνίες ζουν με επιδοτήσεις σχεδόν για καθετί και οι κυβερνήσεις τους θέλουν να επιβάλλουν πλαφόν στις τιμές σχεδόν σε κάθε τι.

Στη Γαλλία η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδότηση 30 λεπτών το λίτρο στην αντλία καυσίμων ενώ η ιταλική κυβέρνηση – εν μέσω προεκλογικής περιόδου – ετοιμάζεται να ζητήσει από τους καταναλωτές να χαμηλώσουν μια μονάδα τους θερμοστάτες και να κλείνουν τα καλοριφέρ μια ώρα νωρίτερα.

Στο τραπέζι βρίσκεται και το ιβηρικό μοντέλο που προβλέπει επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για ηλεκτροπαραγωγή.

Υπό εξέταση είναι και η ελληνική πρόταση περί δημιουργίας δύο επιμέρους αγορών ηλεκτρισμού, μιας για την ενέργεια που παράγεται από ορυκτά καύσιμα και μιας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με την τιμολόγηση να γίνεται στη μεσοσταθμική τιμή που θα προκύπτει και όχι στην ακριβότερη που ισχύει σήμερα.

Γενικώς έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες και νύχτες! 
Και το ποιος είναι στην σωστή πλευρά της Ιστορίας θα το δείξει η «νεκροψία»... 
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement