Ad Code

Responsive Advertisement

Φοβερή καταγγελία (αν ισχύει): Κυπριακά πολιτικά κόμματα έχουν σχέσεις με πράκτορες της εταιρείας που δημιούργησε το Pegasus


Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου συνεχίζει να ζητά απαντήσεις από την Υπουργό Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σόφη Δράκου στα θέματα των παρακολουθήσεων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Σήμερα, ο κ. Γεωργίου μίλησε στο Ράδιο Πρώτο, όπου αναφέρθηκε σε κάποια πολιτικά κόμματα που διατηρούν σχέσεις με ισραηλινούς πράκτορες και την NSO, την γνωστή εταιρεία που έχει παράξει το Pegasus.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η επιτροπή που ασχολείται με το Pegasus από την αρχή γίνονταν αναφορές και για την Κύπρο και για την ύπαρξη εταιρειών και την δυνατότητά τους να εξάγουν τέτοιου είδους λογισμικά. Λογισμικά τα οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή να μπορούν να σε ακούν να σε βλέπουν, να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα σου ακόμα και αν ο υπολογιστής σου είναι κλειστός.

Ο κ. Γεωργίου αναρωτιέται γιατί υποβαθμίζει αυτό το ζήτημα η Κυβέρνηση και λέει πως δεν μας αφορά. «Υπάρχουν κόμματα που αντιδρούν αλλά από τους υποψήφιους, πλην του κ. Μαυρογιάννη, ουδείς έχει τοποθετηθεί επί του ζητήματος» σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει εάν έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη μας ο κ. Γεωργίου τόνισε πως πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν εμπιστοσύνη διότι δύο από αυτούς που αθώωσαν το κ. Ντίλιαν υπήρξαν Υπουργοί της προηγούμενης Κυβέρνησης. Απαλλάχθηκε ουσιαστικά ο κ. Ντίλιαν από όλες τις κατηγορίες και συνεχίζει να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Κύπρο μέσα από την ύπαρξη και λειτουργία της εταιρείας του.

«Είναι γνωστό ότι ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας διατηρούσε πολύ καλή σχέση και επαγγελματική με τον κ. Ντίλιαν. Και τώρα δεν μιλάει κανείς. Ο κ. Ντίλιαν με τον γνωστό μαύρο βαν, μια υπόθεση που κουκουλώθηκε, έχουν σχέση οι εταιρείες του με την ΚΥΠ και την Αστυνομία; Γιατί όλα αυτά δεν διερευνώνται και αντίθετα τα πετάνε στον κάλαθο ο κ. Πελεκάνος και λέει ότι δεν μας αφορούν», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν μπορούν να φτάσουν κλιμάκια της ΕΕ για να ερευνήσουν το θέμα και να δοθούν καταθέσεις, ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως οπωσδήποτε μπορούν να γίνει αυτό και μπορεί ακόμη και να κληθεί η Υπουργός Δικαιοσύνης ή ο Αρχηγός της Αστυνομίας ή ο Γενικός Εισαγγελέας από την Επιτροπή σε ακρόαση για να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα. Σε επόμενο στάδιο ήδη πραγματοποιούνται επισκέψεις σε Πολωνία, Ουγγαρία και Ισπανία. «Με δική μου πρωτοβουλία έχω εισηγηθεί στην Επιτροπή να υπάρξει κάθοδος της Επιτροπής στην Ελλάδα» σημείωσε.

Καταληκτικά, ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι εδώ πέρα διαρρέεται ότι και κάποια πολιτικά κόμματα διατηρούν σχέσεις με ισραηλινούς πράκτορες και την NSO, την γνωστή εταιρεία που έχει παράξει το Pegasus και τον κ. Ντίλιαν.

«Ποιοι είναι αυτοί; κατέχουν τέτοιου είδους λογισμικά; Ποιους παρακολουθούν; Είναι σοβαρά τα ερωτήματα και αν δεν απαντήσει σε εμάς η Κυβέρνηση, αν δεν απαντήσει στην Επιτροπή από την Ευρώπη θα αναγκαστεί αν απαντήσει στην Κυπριακή Βουλή όταν φτάσει το ζήτημα εκεί και αντιλαμβάνομαι ότι κάποια θα πάρουν στην αρμόδια επιτροπή» κατέληξε.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement