Ad Code

Responsive Advertisement

Α.Τσίπρας προς Κ.Μητσοτάκη: «Με προσωπική σου εντολή υποκλέπτατε τον Ν.Ανδρουλάκη για να ελέγχετε το ΠΑΣΟΚ»

 

«Σταμάτα να ρίχνεις την ευθύνη στον ανιψιό σου σα να είσαι παιδί του Δημοτικού»


Σκληρή απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό για τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής απόλογούμενος για το κακούργημα των υποκλοπών.

“Δε νοείται καμία επίκληση νομιμότητας η νομιμοφάνειας. Καταλαβαίνω την ανάγκη σας να έχετε μια τοξική παρουσία μπας και συσπειρώσετε το κοινό σας. Τις τελευταίες μέρες παρακολουθεί όλη η Ευρώπη να τοποθετηθείτε και περιμένει αποκαλύψεις».

Ο κ. Τσίπρας είπε πως «είστε πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις. Γιατί παρακολουθήσατε τον ευρωβουλευτή και αρχηγό του τρίτου πολιτικού κόμματος».

Μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε πως “είναι εθνικός κίνδυνος κ. Ανδρουλάκης; είναι πράκτορας; ορίστε, σας δίνω το λόγο για να απαντήσετε». Για να καταλήξει στο “δεν απαντάτε” αφού ο πρωθυπουργός δεν ανταποκρίθηκε.

«Η μεγαλύτερη δειλία είναι να μην αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη και να λέτε δε φταίω εγώ, φταίει ο ανιψιός μου. Ούτε μπορείτε να κρύβεστε πίσω από το τείχος ψεύδους που έστηναν οι συνεργάτες σας, και το οποίο γκρεμίστηκε από τις αποκαλύψεις».

Είπε επίσης προς τον πρωθυπουργό «το πρώτο που κάνατε όταν αναλάβατε είναι να πάρετε την ΕΥΠ υπό τη δική σας ευθύνη. Σας προειδοποίησα τότε, αλλά επιμείνατε και αλλάξατε το νόμο. Άρα η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας μιας και εσείς γίνατε ο προϊστάμενος του κ. Κοντολέωντα. Και η ευθύνη είναι αμετάθετη. Και επανέρχομαι στο ερώτημα: γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε το Νίκο Ανδρουλάκη; Ποιοι ήταν οι λόγοι; Ποιο το σκεπτικό;».

«Αφήνετε να σέρνεται υποψία κατά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ»

«Μας είπατε ότι δεν το γνωρίζατε. Ας δεχτούμε για την οικονομία της συζήτησης τη μειωμένη σας ικανότητα αντίληψης, γιατί αυτό επικαλείστε. Γιατί λέτε ότι ο πιο στενός σας συνεργάτης και μέλος της οικογένειάς σας λειτουργούσαν εν αγνοία σας. Όταν πήγε ο κ. Ανδρουλάκης και έκανε καταγγελία, δεν το μάθατε; Δεν ρωτήσατε τι έχει γίνει;

Δε ρωτήσατε ποιος είναι ο λόγος παρακολούθησης; Σήμερα, γνωρίζετε ποιος ήταν ο λόγος; Δεν καταλαβαίνετε πως όσο επικαλείστε αυτά τα αστεία περί εθνικού απορρήτου, αφήνετε τα σέρνεται αυτή η υποψία περί προδοσίας που προσβάλει όλο το κόμμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ; Μπλέξατε στην υπόθεση τρίτες χώρες διακινδυνεύοντας τις σχέσεις της χώρας και την εξωτερική μας πολιτική».

Είπε επίσης για τα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο: «Σταματήστε να διασύρετε τη χώρα διεθνώς. Δεν είναι στη λίστα Πέτσα τα ξένα ΜΜΕ ούτε είναι ΣΥΡΙΖαίοι. Σταματήστε να ξεφτιλίζεστε».

«Δεν κυβερνούσατε εσείς;»

Σχετικά με τις παρακολουθήσεις και τις λειτουργίες της ΕΥΠ είπε επίσης: «είπατε στον κ. Κοντολέοντα να λέτε ψέματα, και να λέτε πως δεν έχει καμία ανάμιξη η ΕΥΠ, όταν έσκασε το σκάνδαλο. Εν αγνοία σας και αυτό; Το έκανε ο ανιψιός σας και δεν το ξέρατε; Δηλαδή δεν κυβερνούσατε εσείς, κυβερνούσε ο ανιψιός σας κι εσείς προεδρεύατε, αυτό μας λέτε. Όταν νομοθετήσατε να μην ενημερώνεται ο πολίτης για την παρακολούθησή του, δε γνωρίζατε τι ακριβώς νομοθετούσατε; Ε δεν ήσασταν εσείς πρωθυπουργός εάν δεν ξέρατε, άλλος κυβερνούσε».

«Έχω την ευθύνη στο όνομα της ομαλότητας να δώσω εγώ απαντήσεις και να πω την αλήθεια όπως εγώ την κατανοώ και πιστεύω την κατανοεί και η πλειοψηφία. Εδώ και 3,5 χρόνια χτίζετε ένα καθεστώς εκφυλισμού, νεποτισμού, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Διότι δεν είναι μόνο οι παρακολουθήσεις. Με το που αναλάβατε πήρατε υπό το στενό σας έλεγχο και την ΕΡΤ και τη Γενική Γραμματεία ενημέρωσης που βάλατε τους ανθρώπους σας. Δε διστάσατε επίσης να μοιράσετε αφειδώς δημόσιο χρήμα για να ελέγξετε το σύνολο της ενημέρωσης. Γι αυτό προχωρήσατε στη λίστα Πέτσα και σε άλλες λίστες» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εξαπολύσατε πογκρόμ σε όσους δεν ήταν μαζί σας. Γι αυτό υποχώρησε η Ελλάδα στην 108η θέση στον πλουραλισμό της ενημέρωσης» είπε.

«Αυξήσατε τους μετακλητούς υπαλλήλους. Εφορμήσατε τις ακρίδες για το δημόσιο χρήμα. Αντλήσατε 7 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις. Ποτέ άλλοτε δεν είχε ξαναγίνει αυτό. Βολέψατε σε οργανισμούς δικούς σας ανθρώπους» συμπλήρωσε.

«Αυτή πρωτοφανής και μιντιακή στήριξη που καταφέρατε σας έχει δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πως δε θα έχετε πολιτικό κόστος και θα είστε ανεξέλεγκτος εις το διηνεκές. Κι αυτή η αίσθηση ασυδοσίας μεγέθυνε την αλαζονεία, και σας οδήγησε στο να παρακολουθείτε και τους πολιτικούς σας αντιπάλους».

«Εσείς προσωπικά δώσατε την εντολή για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη»

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ήταν εντολή του πρωθυπουργού να παρακολουθηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ώστε να ελέγχει και όσα γίνονται στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, και να ωφεληθεί ώστε να υπάρξει συνεργασία σε ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές.

Το ίδιο υποστήριξε πως έπραξε ο πρωθυπουργός και στο θέμα της παρακολούθησης Κουκάκη, επειδή ερευνούσε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Η αθλιότητα των μεθόδων σας συνάδει με την αθλιότητα της πολιτικής σας. Επειδή θέλετε να συνεχίσετε να κυβερνάτε και να απολαμβάνετε το δημόσιο χρήμα, ενώ ο κόσμος βιώνει την ακρίβεια. Δεν ήταν μια κακιά στιγμή οι παρακολουθήσεις. Ήταν θεμελιακό στοιχείο του καθεστώτος που από την πρώτη μέρα επιχειρείτε να εγκαθιδρύσετε».

«Επιβεβαιώσατε πως παρακολουθούνται όλοι»

Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης πως «μόνο που δε λογαριάσετε πως στην δημοκρατία δεν είναι κανείς υπεράνω του Συντάγματος και των νόμων. Να δώσετε απαντήσεις στα ζητήματα που σας τέθηκαν.

Αλλά να δώσετε απάντηση και σε αυτό που απασχολεί τον κάθε δημοκρατικό άνθρωπο. Ότι δηλαδή, εάν παρακολουθείτε ένας ευρωβουλευτής τότε ποιος μπορεί να κοιμάται ήσυχος; Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ είπε πως κανείς δεν εξαιρείται, και ήρθατε εδώ για να το επιβεβαιώσετε και να ανεβάσετε και τους τόνους».

Σε αυτό το σημείο ανέβηκε η ένταση καθώς υπήρχαν φωνές από βουλευτές της ΝΔ, με τον Τσίπρα να λέει “δε ντρέπεστε να λέτε για κανόνες όταν παρακολουθείτε τους πολιτικούς σας αντιπάλους»;

«Με τη στάση σας κύριοι βουλευτές της ΝΔ εάν αυτό το σκάνδαλο θα καταγραφεί σαν σκάνδαλο του κ. Μητσοτάκη προσωπικά ή της ΝΔ συνολικά. Δική σας η απόφαση» είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ.

«Δεν υπάρχει κανείς που θα μπορούσε να πειστεί από μια δική σας διαβεβαίωση, που δεν τη δώσατε κιόλας.

Η μόνη σοβαρή απάντηση στο ερώτημα για τις παρακολουθήσεις, είναι η υιοθέτηση της πρότασής μας να καταργηθεί το να απαγορεύεται στην ΑΑΔΕ η γνωστοποίηση της άρσης απόρρητο σε αυτόν στον οποίον γίνεται. Εάν το αρνηθείτε επιβεβαιώνετε πως η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη είναι η κορυφή του καθεστωτικού παγόβουνου, το οποίο έχει την υπογραφή σας».

Αίτημα για εκλογές


Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «η κατάληξη της αρχαίας τραγωδίας είναι η έξοδος. Αυτό που ζούμε δεν είναι κανονικότητα, μας προσβάλλει ως χώρα να το λέτε αυτό, και να λέτε πως αυτά γίνονται κι αλλού. Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή και δεν πρέπει να το αφήσουμε να το περάσει έτσι.

Στο κράτος δικαίου, η απαλλαγή της χώρας από τη σήψη πρέπει να αποτελεί κοινό τόπο για κάθε βουλευτή και πολίτη, όπου και αν ανήκει. Όπως και η εξασφάλιση της ιδιωτικότητας των επικοινωνιών. Να αντισταθούμε στο ψέμα, στις λογικές του μεγάλου αδελφού και στη δολοφονία χαρακτήρων».

«Έχετε δύο επιλογές: ή παραίτηση και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, η καθεστωτική παραμονή και κινήσεις πανικού.

Σας ενθαρρύνω λοιπόν με όση πολιτική αξιοπρέπεια σας έχει μείνει να παραιτηθείτε και να μη βυθίσετε άλλο τη χώρα σε κλίμα ζόφου και ανωμαλίας. Σε ότι μας αφορά, πιστεύουμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ανυπεράσπιστο θεσμικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη, για να απαλλαγεί η χώρα από το τοξικό νέφος του ψέματος. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η ψήφος του λαού μας, που αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για όλους», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement