Ad Code

Responsive Advertisement

Τι ακριβώς γίνεται; Πτήση της EasyJet από το Gatwick συνοδεύεται από ισπανικό μαχητικό αεροσκάφος λόγω φόβων "ασφαλείας"


Έκπληκτοι επιβάτες παρακολουθούσαν από τα παράθυρα
- Η EasyJet επιβεβαίωσε το περιστατικό


Σύμφωνα με την βρετανική Mirror μια πτήση της easyJet από το Ηνωμένο Βασίλειο συνοδεύτηκε από ισπανικό μαχητικό αεροσκάφος αφήνοντας άναυδους τους επιβάτες.

Η πτήση από το Γκάτγουικ προς τη Μινόρκα αναχαιτίστηκε από ένα πολεμικό αεροσκάφος F18, ενώ οι επιβάτες παρακολουθούσαν από τα παράθυρα.

Δραματικές εικόνες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το αεροπλάνο να πετάει παράλληλα με το Airbus A319.

Η EasyJet επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό συνέβη χθες και δήλωσε ότι η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Μινόρκα.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι συνοδεύτηκε λόγω "προληπτικών ελέγχων ασφαλείας"

Εκπρόσωπος της easyJet δήλωσε στη Mirror: "Η EasyJet μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πτήση EZY8303 από το Gatwick του Λονδίνου προς τη Μινόρκα συνοδεύτηκε από στρατιωτικό αεροσκάφος κατά την προσγείωση στη Μινόρκα και καθυστέρησε να αποβιβαστεί λόγω προληπτικών ελέγχων ασφαλείας. Οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί έκτοτε. Η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητα της easyJet και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επιβάτες για την κατανόησή τους".

'Χάθηκε" στην τουαλέτα!

Έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου μια πτήση της easyJet αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση όταν ο πιλότος αρρώστησε και φέρεται να έσπευσε στην τουαλέτα εν μέσω πτήσης. Η πτήση EZY6938 της EasyJet προσέγγιζε το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Ιουνίου μετά από πτήση από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Το πλήρωμα έστειλε μια ειδοποίηση Live Squawk 700, η οποία ήταν ένα αίτημα για ταχεία προσγείωση.

Ο πρώτος αξιωματικός ανέλαβε τον έλεγχο του σκάφους γύρω στη 1.20 π.μ.

Οι επιβάτες δήλωσαν ότι ο πιλότος εθεάθη να μπαίνει στην τουαλέτα και δεν βγήκε μέχρι να προσγειωθεί.

Η EasyJet επιβεβαίωσε ότι ο πρώτος αξιωματικός προσγείωσε το αεροπλάνο, αλλά δεν είπε αν ο κυβερνήτης παρέμεινε στην τουαλέτα μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο.

Ένας επιβάτης δήλωσε στη Scottish Sun : "Ο κυβερνήτης εθεάθη να μπαίνει στην τουαλέτα και να μην βγαίνει. Το αεροπλάνο συναντήθηκε στον διάδρομο προσγείωσης από πέντε πυροσβεστικά οχήματα και δύο ασθενοφόρα και μετά την προσγείωση. Ο πολύ νεαρός σε ηλικία συγκυβερνήτης ανακοίνωσε από το μεγάφωνο ότι η αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης οφειλόταν στην ασθένεια του κυβερνήτη".

Πρόσθεσαν ότι ο συγκυβερνήτης είπε ότι ήταν σε υπηρεσία για 13 ώρες.


pentapostagma.gr
 
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement