Ad Code

Responsive Advertisement

Ο ΟΗΕ θεωρεί πως η πείνα κάνει καλό: Αν δεν υπήρχε ποιος θα όργωνε τα χωράφια μας, ποιος θα καθάριζε τις τουαλέτες μας;


"Η πείνα έχει μεγάλη θετική αξία για πολλούς ανθρώπους. Πράγματι, είναι θεμελιώδης για τη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας. Οι πεινασμένοι άνθρωποι είναι οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι, ιδίως όταν υπάρχει ανάγκη για χειρωνακτική εργασία"



Την στιγμή που όλος ο πλανήτης ασχολείται με την επερχόμενη επισιτιστική κρίση ως αποκύημα και του πολέμου στην Ουκρανία, το περιοδικό του ΟΗΕ διαφημίζει "Τα οφέλη της παγκόσμιας πείνας" !!


"Η πείνα έχει μεγάλη θετική αξία... Οι πεινασμένοι άνθρωποι είναι οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι" αναφέρεται στην ανάλυση του οργανισμού.

Δείγμα τι μας περιμένει ή "λαγός" για να μετρήσει αντιδράσεις;

Πάντως ο ΟΗΕ αναγκάστηκε να διαγράψει το δοκίμιο μετά από την κατακραυγή.

Το UN Chronicle, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως "Το περιοδικό των Ηνωμένων Εθνών, από το 1946" δημοσίευσε αρχικά αυτό το δοκίμιο το 2008 από τον καθηγητή George Kent του Πανεπιστημίου της Χαβάης: "Η πείνα έχει μεγάλη θετική αξία για πολλούς ανθρώπους. Πράγματι, είναι θεμελιώδης για τη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας. Οι πεινασμένοι άνθρωποι είναι οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι, ιδίως όταν υπάρχει ανάγκη για χειρωνακτική εργασία. ... Πόσοι από εμάς θα πουλούσαν τις υπηρεσίες τους αν δεν υπήρχε η απειλή της πείνας;"

"Το πιο σημαντικό, πόσοι από εμάς θα πουλούσαν τις υπηρεσίες τους τόσο φθηνά αν δεν υπήρχε η απειλή της πείνας;" (...)

"Για όσους από εμάς βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο της κοινωνικής κλίμακας, ο τερματισμός της πείνας σε παγκόσμιο επίπεδο θα ήταν καταστροφή. Αν δεν υπήρχε πείνα στον κόσμο, ποιος θα όργωνε τα χωράφια; Ποιος θα μάζευε τα λαχανικά μας; Ποιος θα δούλευε στα εργοστάσια επεξεργασίας; Ποιος θα καθάριζε τις τουαλέτες μας; Θα έπρεπε να παράγουμε μόνοι μας τα τρόφιμά μας και να καθαρίζουμε μόνοι μας τις τουαλέτες μας. Δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι της υψηλής κοινωνίας δεν σπεύδουν να λύσουν το πρόβλημα της πείνας. Για πολλούς από εμάς, η πείνα δεν είναι πρόβλημα, αλλά πλεονέκτημα".

Ο Τζορτζ Κεντ ισχυρίζεται επίσης ότι μόνο οι πεινασμένοι άνθρωποι εργάζονται σκληρά, ενώ οι καλοθρεμμένοι άνθρωποι είναι πολύ λιγότερο πρόθυμοι να κάνουν τέτοια εργασία. Χαρακτήρισε "ανοησία" την άποψη ότι οι άνθρωποι πρέπει να τρέφονται καλά για να γίνουν πιο παραγωγικοί, λέγοντας ότι "κανείς δεν εργάζεται σκληρότερα από τους πεινασμένους".

Το άρθρο προκάλεσε μεγάλη οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο, με απλούς διαδικτυακούς χρήστες και γνωστούς ανθρώπους να το κατακεραυνώνουν επειδή δοξάζει την πείνα προς όφελος των πλουσίων.

Ο Τζορτζ Κεντ, ο οποίος ήταν καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Χαβάης και τώρα ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου, είχε γράψει το άρθρο για να υποστηρίξει ότι οι πλούσιοι κρατούν τους φτωχούς πεινασμένους, ώστε να εργάζονται για την άνεση των πλουσίων.

Μάλιστα, είχε προσθέσει στο άρθρο του, "οι άνθρωποι που βρίσκονται στα υψηλά στρώματα δεν σπεύδουν να λύσουν το πρόβλημα της πείνας. Για πολλούς από εμάς, η πείνα δεν είναι πρόβλημα, αλλά πλεονέκτημα". Στο άρθρο του, ο Τζορτζ Κεντ υποστήριξε επίσης ότι οι άνθρωποι της υψηλής κοινωνίας δεν βιάζονται να λύσουν το πρόβλημα της πείνας γι' αυτόν τον λόγο. Αν και διακριτικό, αυτό υποδηλώνει ότι το άρθρο είχε σατιρικό χαρακτήρα.
Αποσύρθηκε άρον άρον

Μετά από κατακραυγή, ο ΟΗΕ απέσυρε το δοκίμιο από τον ιστότοπό του στις 6 Ιουλίου 2022, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για σάτιρα!

Ειδικοί αναλυτές αναφέρουν: "Αυτό είναι ένα άρθρο του ΟΗΕ και δημοσιεύτηκε το 2008 στο UN Chronicle. Τώρα, μόλις τώρα, λαμβάνει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και ο συγγραφέας του άρθρου, ο καθηγητής George Kent, δήλωσε στο Climate Depot στις 6 Ιουλίου 2022 ότι το άρθρο του ΟΗΕ δεν είναι σίγουρα "σάτιρα" αλλά έχει σκοπό να είναι "προκλητικό". Ο ΟΗΕ προσπαθεί τώρα να σβήσει την ιστορία διαγράφοντας το δοκίμιο και προσποιούμενος ψευδώς ότι επρόκειτο απλώς για "σάτιρα".

Με δεδομένο πώς ο κόσμος έχει μεταμορφωθεί κάτω από τη "νέα κανονικότητα" των αποκλεισμών της COVID, φαίνεται ότι αυτό το παλιό άρθρο των Χρονικών του ΟΗΕ αποκαλύπτει προφητικά πώς το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και ο ΟΗΕ & ο ΠΟΥ, επιδιώκουν να κυβερνήσουν την ανθρωπότητα με σιδερένια γραφειοκρατική γροθιά και επιθυμούν να κρατήσουν τις "μάζες" φτωχές, κουρασμένες και πεινασμένες". Εν τω μεταξύ, μια νέα έκθεση του ΟΗΕ του Ιουλίου του 2022 διαπιστώνει: Ο ΟΗΕ λέει ότι 2,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι πεινούν σοβαρά ή μέτρια το 2021


GALLERY

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement